Att längta ihjäl sig.

Det var elva grader igår och väderflickorna lovar mer av den varan och nu är vi så nära är vi inte? Våren?

Min längtan efter värme är så intensiv att den känns i huden, jag tittar på bilder från semesterresor och kan känna alla dofter, jag längtar efter varmt trädgårdsgräs mot fotsulorna och en grill som doftar ljuvligt av cayennekryddade kräftor, jag suktar efter en lördag i Köpenhamn när solen står högt och jag kan kryssa på gågatorna med min man och stanna för en egentligen oförskämt dyr brunch på café Europa. Jag saknar solglasögon och sommarklänningar och att ligga på mage på en tjärdoftande brygga på västkusten och fiska krabbor med ett snöre och en tvättklämma. Allt det där.

Men nu är det iallafall elva grader och vi är på väg dit, till det varma, och det här året kan jag plantera och gräva och ligga i solstolar i min egen trädgård. Bara några månader kvar. Och Svåra Lena har hittat en inneboende vid namn John, vars företag förbjuder honom att odla skägg men som är villig att skaffa galonbyxor om det är vad som krävs för att han ska få flytta in. Vi har skrattat gott åt många av de andra svaren; en hel del har tagit detta som en renodlad kontaktannons och framställt sig själv som både det ena och det andra och berättat om hur mycket de tycker om hundvalpar och att ta långa promenader vid havet. En man vid namn Conny verkade ganska vettig i sitt svar men avslutade med den aningen ekivoka meningen ”jag vill gärna kramas ibland om det går för sig” vilket Svåra Lena i sitt goda hjärta valde att ta som ironi med tanke på att hon skrivit att man inte får försöka få chans på henne om man flyttar in, så hon ringde helt sonika upp Conny för att så att säga känna honom lite på pulsen. Gick sådär. Conny kallas numera Creep-Conny och var inte det minsta ironisk, och Svåra Lena var fullt och fast övertygad om att han tog på sig själv under tiden de pratade.

Så det blev alltså John istället som förvisso inte har skägg men som kan segla och inte flåsar när de pratar med varann i telefon. Han vann över henne när han skrev att han hade en bakgrund som bland annat byggförman och socialassistent, så att om nåt gick sönder eller om hon fick missbruksproblem så kunde han vara behjälplig. Dessutom, skrev han, såg han bra ut och kunde (om inget annat) vara ”en prydnad för hennes hem”. Detta fick Svåra Lena att skratta sitt häää häää häääää och sen var saken biff.

Ja. Det kommer nog sluta bra tillslut, det här.

24 kommentarer till “Att längta ihjäl sig.

  1. Haha, ja det blir spännande att följa deras samboskap! 😀

    Värme ja… Det här har varit värsta vintern för mig på flera år, stod nästan inte ut här mot slutet. Hojtade 50 gånger till maken att det faktiskt inte finns någon vettig anledning att bo i Sverige om man inte älskar snö och kyla. Tur att värmen kom innan jag övertygat honom om att vi ska flytta… 🙂

  2. Längtan efter sommar och sol går nog inte att beskriva med ord just nu, men vi är på rätt väg som sagt!! Jippie.

    Svåra Lena tycker jag om mer och mer för varje gång du skriver nåt om henne, hon verkar vara så där wild and crazy.

    Hoppas du får en härlig måndag ♥

  3. Längtan efter våren är STOOOOR!

    Med risk för att göra dig besviken, så är det tveksamt om du kan tillbringa denna sommar liggandes på mage… 😉

    Ha en bra måndag! //Carin

  4. Hahha, härligt, hoppas det blir en kalas man som flyttar in 🙂

    Ja visst är det härligt…vi hade 14 grader i solen i Stockholm i lördags…så vi premiärfikade på balkongen och fräknarna tittade fram 🙂

    Kramen

  5. Länktar med efter sommaren, men nu är snön åter igen på väg att regna bort och graderna stiger ute..snart..vi får hålla ut ett tag till..

  6. …i Mollösund pâ sommaren, fiskar man ocksâ krabbor liggande pâ magen pâ Arvid pa Förbackens brygga, där vattnet var kristallklart trots skräp folk kastade i förr. Egendomligt, det mâste ha varit ett annat slags skräp. Längtar hem till sommaren, ocksâ.

  7. Jag vill också ha en Svåra Lena! Vi har iofs en Moe i bekantskapskretsen som också drar fram som ett yrväder och lyckas med de mest otroliga saker, men hon finns liksom i min periferi och inte tillräckligt nära för att man ska få tillräckligt med galenskaper.

  8. Alltså ni verkar ha hur roligt som helst. Jag vill också ha en ”svåra lena” i mitt liv. Ideér på vart jag ska leta någonstans? Jag är mest hemma så i vilket rum hittar man en”svåra lena” då?

  9. Galet vad mycket konstiga svar man kan få om man söker inneboende.
    Min förra jobbarkompis skulle söka lägenhet till henne och hennes lilla dotter. Hon la med en bild på dem två och det var ett stooort misstag. Redan efter 10 min ringer Mohammed och säger att det gärna får flytta in hans lägenhet.
    Kan säga att hon inte nappade.

  10. Ja da kan du sole magen;-)
    Min ene datter er født i september, og jeg husker at den sommeren var laaang og at jeg satt og solet magen helt fram til den dagen hun ble født… gjett om magen var mørkebrun etter fødselen…:-D

  11. Nu är det min tur att vara hemma i feber! Isa ska in till veterinären imorgon och har en tass som är svullen. Hon lider stackaren. Vi är skröpliga båda två!
    Så jag ligger här men njuter av Ditt långa inlägg. Den där John verkar ju var ett kap, haha. Håller tummarna för Lena!
    Har inte hört något om lillfröet. Vad händer v 12? Jag saknar barnbarn än så länge och så jag övar lite på Dig. (Bara skojar)
    Kram

  12. Ja det var underbart i morse när temp mätaren visade över 7 plus grader =)
    Letade fram tunnare kläder åt grabbarna och ställde fram de nyinköpta Tretorn stövlarna. Lite tvekande var de och tittade lurt på mig medans jag tjottrade på om att våren FAKTISKT är här nu och att vi måste klä oss lättare för NU nu kommer värmen! =)

    Jaa det ska bli underbart att få gå i sandaler igen och bära tunna klänningar och ha bara ben. Bara komma ihåg plånbok och solbrillor B)

    Ha ha vad jag skrattade när Svåra Lena ringt upp skumma Conny, hon är så härlig den kvinnan! Tänk om det är kärleken m stort K som flyttar in?! =D

    Ha en kanonfin måndag rara du!

  13. Hi, hi..ni är så roliga, du och svåra Lena så jag tror att jag skrattar ihjäl mig.

    Själv har jag nog aldrig längtat efter våren så mycket som jag gör i år. Känns som att den spelar oss ett spratt & vägrar komma hit på riktigt. Jag saknar mina icke-vinterfodrade-converse och vill inviga min nya vårjacka nu! 🙂
    Ha en bra dag!!

  14. Det låter som det löser sig för Svåra Lena 🙂 Vi är nog många som längtar efter våren nu, men nu är det inte långt borta. Snart så sitter vi där i solväggen med en kopp kaffe (ni då, inte jag för jag dricker inte kaffe) och njuter!

  15. *asg* Känns som att John kanske kan vara en skön fläkt i Svåra Lenas hem, han verkar ju ha humorn till det iaf. 🙂

    Jag vill SOLA! Jag vill sitta ute halva natten och njuta av att svepa filten om mig när natten blir sen. Jag vill ha sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg