Att vakna till solen.

Vi vaknar till strålande solsken; den där typen som gör att trädgården verkligen badar i ljus och som inte ens persiennen kan hålla ute. Så vi går upp och gör iordning frukost och sen öppnar vi dörren ut till trädgården och sätter oss på trappan och äter och jag har fortfarande pyamasen på mig och fryser inte – trots att klockan bara är efter åtta.

Nu är det lördag vilket innebär golf för mannen och trädgårdsgrävande för mig. Idag blir det en vända till inne på Plantagen för att köpa fröer och vårlökar och något vackert som klättrar och sen kan jag ligga på alla fyra och gräva i rabatterna och titta på hundarna när de leker tills Scout Valiant kommer hem igen och vi kan tända grillen i väntan på Folkpartist-Gustav och Hippie-Marie. Jag kunde inte ha bett om ett bättre lördagsväder; det är vindstilla och fågelkvittret är nästan öronbedövande i all den andra tystnaden här ute och såna här dagar blir det ännu mer tydligt varför jag är en sån som är gjord för att bo i hus och inte i lägenhet.

Vad gör ni idag?

23 kommentarer till “Att vakna till solen.

  1. Blev även väckt av solen! Vad mysigt det ser ut utan snö, med så många narcisser! Åh vad jag längtar!
    Lycka till i trädgården!
    Ha en fin helg!

  2. Godmorgon!
    Ska också till Plantagen och köpa penseer och leta efter bord till innergården.
    För att inte tala om att jag ska angripa den nyinköpta datorn och se om det går att få fart på den.
    Sen vore det kul att få hit lite lekkompisar också!
    En dag full av möjligheter, som det heter.
    Lycka till med din!

  3. Vad härligt med solsken på morgonen – vi har lite av den varan här också. Försöker få packat det sista och dubbelkollar mina förinställda blogginlägg samtidigt som jag är lite mallig över att jag äntligen kommit på den funktionen (efter alla andra, haha)!

  4. Åh, här e det bara storm och grått..men vi ska åka och packa ihop ett hem nu för det riktiga sambolivet.
    Mysiga bilder, ser underbart ut 🙂
    Kram!

  5. Visst är det underbart! Vi vaknade till solen även här & det var så skönt när jag var ute med voffsen vid 07. Våren är ju bara bäst!!

    Hoppas du får en magisk lördag med ditt rabatt grävande. Det är äkta terapi 😉

    Kram

  6. Här blir det badhuset med grabbarna grus… det blåser lite för mycket ute för att man ska kunna sitta ute och njuta av solen, fast man njuter ju av att den kikar fram i alla fall.

  7. Hela isklädda fjärden badar i sol och snön ligger tryggt kvar.
    Och vi tar in naturen på sommarstället och snart blir det grillat på terassen.
    Inga blommor ännu, men njuter av dina! Kram från Finland!

  8. Ska bygga terass till jordgubbarna i två plan med hjälp av pallkragar i olika storlekar. Blir nog jättefint tänker jag……
    Sedan ut långrunda med 2 super-ivriga flattar och så smörgåsgrillning med Mormor ikväll med ett glas vin. Det är mys!
    Kram

  9. Fast förresten, jag ska med Tintin o träffa andra vinthundar. Vi ses en kortis varje lördag så de får springa av sig med andra med fart i benen. Det är ju rätt mysigt det oxå. Först dusch, latte å choklad.

  10. Go’ förmidda frun.
    Här är det ungefär samma som för dig. Jag har tvättat utemöblerna och ska nu ge mig på att plantera hallonplantan i rabatten så den slipper bo i en kruka. Får väl se hur det går för mig…
    Njuter av vädret gör jag iaf och hoppas på att solen kan ge mig en kyss så jag slipper se ut som ett lik. 🙂
    Njut av helgen!

  11. Jätte mysigt morron ser ni ut att ha haft! Mysigt då blommorna redan blommar. Själv sitter jag med ryggen mot fönstret o läser lättsam lagtext. Lycka till med palneringarna

  12. Soligt här också, sov lite längre än vad ni gjorde och vaknade till en klarblå himmel och en strålande sol!!!! Lite uteaktivitet med doggarna sedan namngivning på schemat! M

  13. Åååh, ser så härligt ut!! Vi har också soligt och fint väder, men snön ligger persistently kvar. Jag ska pysa på 30-årskalas! Njut av det fina vädret och veckoslutet!

  14. Oj vad det ser skönt ut. Är faktiskt lite avundsjuk på er som har grönt gräs runt fötterna. Lite syns också här mellan snödrivorna så hopp finns. Har inhandlat tyg till nya gardiner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg