Att göra en sallad.

Här kommer receptet på kycklingsalladen som är sådär galet god att man gör ljud när man äter den.

Portioner: Ingen aning. En helsikes massa. Minst fyra, skulle jag nog säga.

Ingredienser (gravidversionen):
2 kycklingbröst
1 påse Santa Maria Rub (torrmarinad), valfri smak
250 g pasta
1 förpackning körsbärstomater
1 påse god sallad
Dressing (whatever you like, själv kör jag örter)
Parmesan
Torkad chili
Ev. knaperstekt bacon

Om man inte är gravid skulle jag lätt tillsätta:
Smulad getost istället för parmesan. Nom nom nom. Och ett stort glas rött (Massaya! Oj oj oj, har ni aldrig provat det så kila iväg till Systembolaget bums och beställ för det är tusan det godaste rödvin som finns efter en riktigt bra Amarone).

Koka pastan och låt den svalna en aning. Skiva kycklingbrösten i tunnare skivor och gnid in den torra marinaden i köttet på båda sidor så att det är helt täckt. (Om man inte vill köra färdigmarinad går det bra att klappa in de kryddor man själv gillar; kanske chili, svartpeppar, timjan och rosmarin). Släng på kycklingen på grillen.
Häll upp pastan i en stor bunke. Ner med de delade körsbärstomaterna, salladen, dressingen (ca 12 msk om man som mig gillar smak) och veva runt. Hyvla en himla massa (och då menar jag en himla massa) parmesan över och veva runt igen. Salta och peppra efter smak, själv kastar jag i torkade chiliflarn. När kycklingen är färdiggrillad delar man den i mindre bitar och vevar ner det också. Strö eventuellt lite knaperstekt bacon över.

Njut! Och gör ljud. Nom nom nom. Detta är sommarmat.

14 kommentarer till “Att göra en sallad.

  1. Pingback: Påsk |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg