Att ha lördagskväll på Kreta.

Hade jag varit hemma nu så hade jag förmodligen suttit i soffan i en onepiece, omringad av hundar. Mina hjärtan. Jag saknar dom så jag dör faktiskt, saknar den där doften av sovvarm vinthund, känslan av lugna andetag under min hand. Det är alltid så, jag vänjer mig som sagt aldrig vid det här. Att vara ifrån.

Men jag njuter inte mindre av resan för det. Hundarna finns där när vi kommer hem och jag vet att de hart det bra. Så istället för soffan och min onepiece sitter jag på en hotellsäng i linne och herrkalsonger och äter mentos och lyssnar på hur mannen vänder blad i sin bok på balkongen, och vågorna från havet och hans bladvändande överröstar det mesta andra. Och Leo har cirkus för sig; jag har ingen aning om vad han håller på med – men de senaste dagarna har han övergett fladdrandet till någon form av segt utrymmesprotesterande. Då och då känner jag (och ser) hur magen töjs ut och jag kan tydligt känna en hård liten bula där han trycker på. Världens konstigaste känsla. Nu är han här säger jag till mannen och lägger hans hand över bulan och så låter Leo honom hållas i upp till en minut innan han drar sig in i magen igen för att dyka upp på ett annat ställe någon timme senare. Sparkandet verkar han helt hoppa över, här går vi från fladder till utbrytarkung på momangen. Tydligen bättre så, tycker Leo. Och jag fortsätter att förundras.

Och nu? Nu blir det til att äta upp mentosen och slötitta på BBC med mannens solvarma hand i min.

11 kommentarer till “Att ha lördagskväll på Kreta.

  1. Kreta är underbart! Gillar grekernas avspända mañana-attityd och den goda maten. Vilken tur att vi har haft en fin försommardag här hemma också, annars hade man nog varit grön av avund nu. Fast något azurskimrande hav har vi ju inte precis i Göingekrokarna…
    Kalimera på dej!

  2. Haha den där kvällsproceduren känner jag väldigt väl igen, nästan på pricken:))
    Jag brukar alltid bunkra upp med ett litet lager med sötsaker på flygplatsen att knapra på kvällarna. När det är slut, för slut tar det då går jag läs på minibarens godis, spriten tar min man:)

    Hoppas ni får en ny fin dag med Leokrumbukter imorgon!

    Mrs G

  3. Ni verkar ha det superskönt!? Jag tog en sista minutens i fredags eftermiddag och nästa natt bär det av sej för mej också mot sol, strand, böcker och margaritas! + VILA !

  4. Det är så ljuvligt när man känner de där krumbukterna i magen, att det verkligen är en liten liten människa därinne som gnor runt. Jag skulle nästan kunna tänka mig ett barn till bara för att få känna det igen. Men nä, tre får räcka!

  5. Det är så sjukt coolt med dessa små liv därinne, att dom liksom har sin normala tillvaro sär och tycker det är helt som det ska vara. Man undrar ju hur tankarna går, liksom, ja, nu har jag sovit ett tag, vore gott med några klunkar fostervatten innan man drar igång bensträckandet för dagen…helt amazing!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg