Att ha sytt en hissgardin.

Ja, jag vet att det här mer och mer börjar utvecklas till en blogg för tvångsmässigt pysslande – men jag kan inte hjälpa det. Just nu är jag bara inne i en sån period. Det kommer att lugna ner sig sen. Förr eller senare.

Men. Ni vet den där gardinen jag beställt? Orkade inte vänta på den. Så idag köpte jag tyg för att sy en egen, en som skulle passa perfekt breddmässigt för balkongdörren i Leos blivande rum och som jag skulle kunna få precis i det tyget jag ville. Jag tänkte att det kunde väl inte vara så svårt? Egentligen? Bara att mäta upp och titta hur andra ser ut och sen börja sy och hoppas på det bästa. Nu när jag ändå är inne på min fjärde symaskin.

Och vet ni? Det gick!

Jag har ta mig tusan sytt en hissgardin. En fungerande sådan.

12 kommentarer till “Att ha sytt en hissgardin.

  1. Vad du inspirerar mig att sy nu, vet du det 😉
    Jag var så dålig i syslöjd. Var ett tvång bara att få ett betyg till slut.
    Nu när jag är äldre ( och visare) är lusten och viljan större att prova och skapa.
    Jag ska tametusan testa 😀

    Pyssla inte hela helgen nu rara du! Ta till vara på att bara vara också.

    Kramen 🙂

    1. Ha ha ha om min syslöjdslärarinna hade sett mig nu hade hon nog börjat gråta 🙂 Det var som sagt 18 år sen jag sist hade syslöjd och då satt jag mest i trapphuset och drömde om fina pojkar och gjorde sånadär handvirkningssaker, och var inte det minsta intresserad av att sy.

      Kram

  2. Hörrö du, kvinna! Nu får du allt förklara för mig, en mindre vetande, hur det här har gått till! För jag, jag blir inte bara imponerad utan grymt sugen på att sy en hissgardin, Jag med!

    Kram på dig!

  3. Imponerande, helt klart. Jag har själv bara lyckats beställa vår gardin till sovrummet.
    Gjorde det idag faktiskt hos Strega som har grym servie och typ alla tyger man kan tänka sig. I den lilla butiken. Och Mateus porslin. Mmm, det kan va farligt att gå dit så akta er! 🙂

    Kram Mrs G

  4. Den va jättefin! Va duktig du är 🙂
    Jag sydde en hissgardin, med en snör-anordning så det veckar sig…det va så svåååårt, men det gick.
    Tänkte, ja men det löser sig, det e ju bara raka sömmar, men det e just det att allt ska bli spikrakt och jämt 😉
    Kram!

  5. Jättefin! Vackert tyg också, en sån gardin skulle gärna få flytta in hos oss:) Kan tänka mig att rosa mårbackapelargoner skulle matcha finfint till…

  6. Skulle vilja sy en likadan till min lägenhet, men fönster öppnas alltid inât i Frankrike, sâ jag skulle inte kunna ha den sâ fräckt nedrullad som i Leos rum. Den är sâ fin. Jag köpte precis samma bomullstyg när jag var i Sverige för länge sen och sydde en duk och kuddar till köket av det. Perfekt kvalitet, krympte inte och var sâ där lite mjuktjockt som fin bomull kan vara.
    Bra gjort, Emma !

  7. Jättefin!! Gillar din inställning – du verkar tänka ”hur svårt kan det vara” och med den tanken är det ju inte så svårt. I alla fall när maskinen fungerar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg