Att rädda gamla möbler.

Som ni vet har jag en förkärlek till gamla, lite skabbiga möbler. Jag köper alldeles för många och tar andäktigt hem dom och sen får de antingen vara precis som de är – eller så rustar jag upp dom. På det sättet har jag införskaffat det mesta här hemma. Det är något med gamla möbler som bara inte går att hitta nyproducerat ute i butikerna, det finns en själ och en charm som jag inte vill vara utan. Och oftast går det att göra ganska mycket. Som med den här gamla kökssoffan jag släpade hem:

Hon var fasligt skabbig och luktade gamla nötter. Men med lite kärlek och lite färg och en gnutta tålamod blev hon precis så som jag ville ha henne.

Så nu står hon där på övervåningen och mallar sig litegrann bredvid trappan, och närhelst jag vill byta utseende på henne är det bara att skifta kuddarna.

Både hon och jag trivs nog bättre när hon är såhär.

22 kommentarer till “Att rädda gamla möbler.

  1. OMG! Från superful till FANTASTISK! Jag älskar också att rädda möbler, jag ska snart rädda ett gammalt slitet skåp från min mans sommarställe. Ska slipa måla och byta knoppar på nedre lådorna och det kommer att bli perfekt leksaksskåp i barnens rum 🙂

  2. Tack för din rara kommentar hos mig:) Första gången jag kikar in till dig ochd et kommer inte vara den sista;) Underbar soffa och styligen med kuddarna wow:))

    ha nu en underbar söndagskväll!

    Stor kram

    M

  3. Superfint! Jag älskar sådana gamla soffor, men de är så träiga att sitta i, fast inget slår en frukost i mammas kökssoffa..

    Kram!

  4. Så fin, var det det lilla projektet to;)
    Snart färdig med byrån btw, eller jag och jag 😉
    Jag använde ungefär samma teknik som du gjorde tidigare idag så mannen ryckte in och storfixade:) Fin blir den iallafall. Nu ska jag bara jaga rätt på rätt guldfärgade knappar, bara det ett projekt i sig.

    Mrs G

  5. Den blev så fräsch! En makeover verkligen.
    Varifrån får du all energi Emma, berätta! Från Leo? 😉

    Önskar jag hade hälften av fin energi och fantasi, då skulle sambon tappa hakan, haha!

    Sov gott fina du! 🙂

  6. Precis en sån soffa räddade vi förra månaden! Den stod utanför ett soprum och såg för eländig ut….att den luktade lite kattpiss(läs MYCKET) låtsades vi inte om. Jag tänker att målarfärg kommer att fixa odören, man kan bara hoppas att den blir lika fin ommålad som din blev! 🙂

  7. Men så snyggt. Liknar vår soffa lite grann, fast vi har ingen mjuk dyna på vår. Dessutom är den översållad med ren tvätt och ytterkläder samt skolväskor i en salig blandning. Livet i en trebarnsfamilj 😉

  8. Snyggt! Riktigt snyggt! Roligt att ha hittat någon som är intresserad av liknande saker som jag och som bloggar om det nu som då.. tråkigt bara att jag inte har plats att ta mig an så stora möbler just nu 🙂

  9. Verkligen stilrent! Jag undrar vad du använt för färg, både märke och nyans för att få den så härligt vit? Ibland är den obrutna vita ändå inte helt vit, så därför undrar jag. Sen undrar jag även om du använder häftgrund först? En sista fråga från fröken Nyfiken – krävs det mycket jobb med vita golv och tre hundar? Har själv flera katter och skulle så gärna vilja måla mina ekgolv vita, men är rädd att jag skulle bli mer upptagen med att torka vita golv än att njuta av dem.

    1. Jag använder alltid Flugger interiör till möbler, matt. Det krävs både greppgrund och runt 4 lager vit färg för att få till det. Vad det gäller golven är våra mjukt grå vilket är lite tåligare men visst – det blir en del torkande (särskit då vi har dörren öppen och hundarna går ut och in). Fast det positiva överväger helt klart nackdelarna!

  10. Åh gud vad fin!!!! Och såg precis ditt jättefina skåp också!!! Jag letar efter en sån soffa att få fixa till, men de är inte lätta att hitta här i England..tyvärr…Försöker övertala min mamma att de ska köra över till England snart med ett släp eller en husbil full med lite gamla möbler…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg