Att ha sjukstuga.

Inatt har vi fått en försmak på föräldralivet då stackars Tooka varit dålig och behövt komma ut ungefär var tredje timme. Stackars Tookis, mitt lilla rangel. Hon har gastroproblem och går på specialfoder (som de andra två) så oftast behövs det inte särskilt mycket för att hon ska få en släng av magsjuka. Hon är inte allmänpåverkad av det tack och lov men mitt mammahjärta värker och efter varje attack följer ett par dagar med rigorösa åtgärder då jag tvångsmatar henne med canicur och kokar kyckling och ris på spisen som hon får i småbitar var fjärde timme tills hon mår bra igen. För Tooka är de här de bästa dagarna i världen eftersom kokt kyckling och uppmärksamhet står högst på hennes lista över vad varje saluki behöver i livet.

Men nej, jag är inte hemma för vård av sjuk hund. (Ja ja det har hänt, men det var då hon kräktes blod och behövde ständig omvårdnad och då är det okej). Däremot ska vi på middag för att fira mannens syster som klarat av sin läkarexamen ikväll, så jag får nog vara beredd på att avbryta kvällsplanerna lite tidigare efter middagen och åka och hämta hem henne från pensionatet om hon inte blir bättre under dagen. Så kan hon och jag och Tant och Sigge sitta hemma i soffan och titta på serier istället.

Vad gör man inte för sina djur.

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att ha sjukstuga.

 1. Nämen pluttan 🙁
  Du får ge henne en puss på nosen å krya på sig kramar från mej..
  Borde finnas ngt som heter VAD, för vård av djur, eller VAK för katt el VAH när det e hund…du ser, nu kom ja igång 😉

  Hoppas hon blir bra snabbt 🙂 å att du får en toppendag och toppenkväll
  Kramar Å

 2. Lilla Tooka, hoppas hon piggar på sig och blir full i bus snart!

  Stoor kram till tösabiten!

 3. Men ÅÅÅ…. Jag vet PRECIS vad du pratar om!!! Och i min lilla familj ingår ju utöver beaglen, två katter, en shettis och en New Forrest…. Och jag är PRECIS likadan som du… Jag sitter nätterna igenom i stallet, om så krävs, när mina ögonstenar är sjuka… Och det VÄRKER i mitt djur-ägar-hjärta… En natt för två år sedan trodde jag att det var Ronjas sista natt… Svår kolik och en låååång natt inkluderat veterinärbesök kl 02.00…. Eftersom jag ringde kl 22, så förstår du HUR LÅNGA timmarna där emellan var…. Innan jag ÄNTLIGEN såg billycktorna på vägen…. Och prinsessan blev frisk igen! 😀

  //Carin

 4. Usch jag vet att jag ar skit tràkig nu men jag màste fràga; Hur kan man vilja ha hund i sangen? Skulle inte ens vilja ha en manniska i min badd som sallan duschar , gar barfota utomhus, och aldrig trokar sig darbak efter att han gàtt pà dass..Lagg darefter till att hundar DESSUTOM hàrar..Jag VET att mànga tycker det ar helt ok att somna med sin hund. Jag kanske overdriver i min bacillskràk, men jag vill anda veta hur man kan vilja ha en hund bland sina lakan..
  Obs-detta ar inte polemik.
  Tack for en mycket mycket trevlig blog!!

  1. Ha ha jadu, det är väl som med det mesta annat tror jag. Arv och miljö? Har haft hund i sängen sen jag var fem så för mig är det inget konstigt, trots att det säkert är jättekonstigt för många. Och så har jag alltid haft ”torra” hundar med kort päls, skulle nog ha svårare för ex en schäfer 🙂 Men som sagt; själv reflekterar jag inte ens över det.

 5. Åh stackars lilla Tooka, inget roligt att vara sjuk, kvittar ju om man är tvåbent eller fyrbenta. Hoppas det går över snabbt, du verkar ju veta bästa medicinen Emma.

  Kram Mrs G
  Ps Lille A hälsar krya på sig till Tooka. Ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.