Att skriva en kontaktannons.


Foto: Mikael Stiller

Sen jag berättade hur jag träffade Scout Valiant får jag mycket mail och frågor om det där med nätdejting och hur man gör och om det inte är läskigt och hur man egentligen skriver en kontaktannons för att håva in en man – och jag har väl egentligen inga direkta svar. De råden jag kan ge är att a) var beredd på att gå på en hel del jäkligt skumma dejter och b) var klar med dig själv om vad det egentligen är du letar efter och c) se till att ha roligt och att slappna av. Det behöver inte vara så stelt och pinsamt som du tror.

Jag valde linjen att skriva en brutalt ärlig kontaktannons när jag la upp mig på match.com, för det är sån jag är. Mannen lyckades skrapa fram min gamla profil och såhär skrev jag:

Jag vet ingenting om att vara lagom.
Men däremot är jag en jäkel på Monopol, kan hantera de flesta hästar och vet ett och annat om hur man angör en brygga. Här skulle jag kunna vara blyg och sådär fint ödmjuk och stanna i mitt framhävande av mig själv, men ska man träffa någon via nätet gäller det väl att ösa på (och att vara brutalt ärlig), so here it goes:
Jag lagar inte mat. Jag kan helt enkelt inte. Däremot är mat ett av livets stora njutningar så om du är en kulinarisk karl blir det pluspoäng. (Men jag kan baka, om det nu är en tröst). Jag är dessutom relativt selektiv i min städning, tycker helt enkelt att det finns andra som gör det bättre.
Jag jobbar alldeles för mycket, dels för att jag älskar att jobba men också för att det är så man ofta blir när man är uppväxt bland entreprenörer. När jag inte jobbar äter jag imponerande mängder Ben&Jerrys, skriver och ligger i badkaret med alldeles för många doftljus tända och skrålar högt till David Gray.
Jag kan säkerligen vara besvärlig. De tror jag att de flesta kan. Men jag är också varm och stöttande och vet hur man skrattar sådär så att det killar i tårna. Jag är min egen motsats, därför är jag i ständig konflikt med mig själv. Med det inte sagt att jag är schizofren, utan snarare att jag är svävande och förankrad, kreativ och ordningssam och salt och sött på samma gång. Jag har aldrig förstått det där med måttfullhet och gör det mesta helhjärtat, oavsett om det handlar om att stå upp för min partner eller baka 50 muffins med glasyr.
Jaha. Och vad söker jag? Jag söker en klippa och ett ankare. Jag söker någon som kan köra bil utan att bli psykotisk och som får mig att skratta och som lär sig att jag inte dricker kaffe och vilka skärningar jag har på klänningar. Jag söker en man som kan tända en grill och välja bra vin och har sinnesnärvaro nog att hålla en hand på min ländrygg när jag går före in på en resturang och som låter mig få den sköna sidan i badkaret.
Svårare än så behöver det inte vara.

Ja. Så skrev jag då. Om jag skulle vara tvungen att göra om det nu skulle jag förmodligen skriva lite annorlunda men grunden skulle nog vara densamma. Jag tror på att inte hymla med vem man är och vad man vill ha – det blir ändå för bökigt att låtsas i slutändan.

Och tänk. Så bra det blev tillslut. Ibland måste man bara våga lite också.

26 kommentarer till “Att skriva en kontaktannons.

  1. God Morgon!
    Så kul att läsa och fantastiskt att det blev ni. ”Jag vet ingenting om att vara lagom” är ju smått underbart att inleda med och en bra titel på en bok.
    Min kusin, nu 40 väntar sitt första barn och träffade också sin man via nätdejting, och jag är begeistrad för de är toppen tillsammans och såklart, jag ska få en ny liten släkting på köpet..
    På något sätt känns det lite synd om de som inte kan skriva så bra, för göra en kontaktannons blir så mycket svårare att få till….fast det viktigaste är nog att man är ärlig och inte låtsas att vara någon annan än den man är..

    Kram och ha en fin dag!

  2. Ha ha ha! Underbar kontaktannons!!! Du låter ju som en fantastisk tjej! Jag hade i alla fall nappat direkt! Nätdejtade en del innan maken som varit en vän sedan länge blev singel så jag kunde sätta klorna i honom. Undrar just hur min annonstext såg ut?!?

  3. Hahha blev tårögd för det va så rakt på, hjärtligt, varmt och vackert på en och samma gång 🙂
    Kram Å

  4. Underbar text! Förstår verkligen att Scout Valiant föll som en fura! 😀

    Nätdejting har liksom aldrig varit aktuellt för egen del, men jag kan ju bara fundera på vad jag själv skulle ta upp i ”min” annons… 😀 Men jag är övertygad om att ärlighet vara längst! //Carin

  5. Ljuvlig! Det är en sån där text som får en att känna – ”you had me at hello”

    Säger som Lingon, synd om de som är ljuvliga personer men som inte har en guldpenna för en bra presentation är a & o.

    Ha en ljuvlig fredag allesammans.
    Kram

  6. Jag har relativt nyligen funnit din blogg, och får nog säga att jag är nästan ” förälskad ”. ( Var inte orolig, jag är gift och har barn . . ) Din blogg är supermysig och du verkar vara en härlig tjej. Din kontaktannons var underbar!! Många kramar Jeanette

  7. Hej! Du är väl för mysig du!! Kramar och hoppas att din dag blir fin..här hos oss kommer det att bli en mycket varm dag..och det gillar jag 🙂

  8. En sån fullträff! Håller absolut med om att ärlighet varar längst, att tala osanning i en kontaktannons är bara att skjuta upp något som ändå kommer att avslöjas.=))

    Kanonbra skrivet!

    Kram Camilla

  9. Briljant skrivet, klart man ska vara ärlig! Antar att du fick vad du ville ha, om inte annat så fick du väl vad du inte visste att du ville ha? Du fattar 😉 Och vilken underbar bild.

  10. Ja ärlighet varar ju längst och se hur långt det tog just dig Emma:)
    Att hitta den STORA kärleken är minsann inte så lätt och inget man gör i en pannkaksvändning.
    Eh, eller iallafall är det inte så ofta sånt sker.
    När jag mötte min helt underbara man gick det däremot fort, alltså från det ögonblicket vi sågs, innan dess var det ett fasligt ståhej med pussande på små grodor som aldrig visade sig bli någon prins. Nej då.
    Träffades gjorde vi på en fest i en flygplanshangar dit ingen av oss egentligen skulle från början. Detta var på lördagen, närmare bestämt en lördag den 4 juli. 4 dagar senare satt jag i den här mannens rysligt snygga sportbil på väg på äventyr i Europa och vi hamnade i åh så romantiska Paris och senare på ett slott på franska landsbygden….ja sen blev det som det blev när kärleken bokstavligen klubbar en i huvudet. LJUVLIGT!
    Jag tror på kärleken för jag ser den varje dag!

    Kram Mrs G

  11. Emma, jag hade tagit en sista minuten ticket och stått utanför din dörr med Ben&Jerry’s på två röda. Din man kan skaffa sig lycklig!
    Som sagt du är en jäkel på att skriva!

  12. Haha! Underbara dig!
    Själv skrev jag att det var jag som skrålade högt på morgontåget över Öresund kl. 5 på morgonen (och helst i tysta kupén enbart för att få igång pendlarnas blod lite) 😛

    Sen finns inte energin där för alla dejter men äsch, jag ska få en inneboende som bakar Paleopaj och är lika smålännings ekonomisk som mig själv *haha* vem vet? jag kanske vaknar upp en dag och inser att jag har gift mig med min inneboende? *haha*

  13. Helt enkelt underbart! Tänk att kunna skriva som du gör. Alltid med glädje och glimten i ögat. Det är en fröjd att läsa din blogg.

  14. Otroligt bra och intressant annons. Min första annons löd: ”Lång, snygg och framgångsrik kvinna söker dito man. Korta, tråkiga och fula män undanbedes” Gissa om jag fick mycket svar från korta, fula och tråkiga män ha,ha…..
    Men den annonsen var alltså inte allvarligt menad. Några år skrev jag en allvarlig och ärlig och hittade på så sätt min man sedan 6 år tillbaka.
    Kram!

  15. Din beskrivning av dig själv fick mina ögon att tåras.
    Va underbart att två fina människor kan mötas via nätet egentligen-fasen va teknik underlättar i mångt och mycket..
    Och jag fattar precis vad du menar med att ha en hand i ländryggen,en klippa och en trygghet.
    Att hitta rätt kärlek,är att vara kroniskt stolt över att ha funnit den.

  16. Härlig beskrivning.
    Själv tog jag saken i egna händer & kontaktade mannen i mitt liv genom att jag läste hans annons. På så sätt slapp jag kyssa grodor, då jag fann prinsen på direkten. Glad & lycklig är jag för han valde mig tillbaka!

    Har just upptäckt din blogg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg