Att ytbehandla möbler.

Jag får en hel del frågor om hur jag behandlar mina möbler, och det här är en produkt jag verkligen kan rekommendera. Funkar utmärkt som skydd på bordsskivor och tål både vatten och kemikalier (inte för att jag vet när det kan bli aktuellt med kemikalier, men iallafall). Den finns i två glansigheter varav jag här har valt den matta, och den är enklare att använda än ren vax och träet behåller sin fina struktur. Tycker jag då, alltså.

Den här köpte jag på Colorama i Limhamn men den finns säkert både här och där. Förvisso är den ganska dyr (ca 500 kr/burken) men den är galet dryg och räcker till en hel del så i slutändan är det värt pengarna. Och framförallt så slår den lack med hästlängder enligt mig.

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Att ytbehandla möbler.

 1. På Indiska har dom också ett helt fantastiskt vax, om man vill ha det lite mörkare i ådringar och fördjupningar , ger en jättefin struktur, men tack för tipset jag ska testa den.
  Kram

 2. Vad festligt var precis på Colorama och kom hem med en burk
  Osmo hårdvaxolja – sidenmatt, ska användas imorgon på golvplanken som
  jag gör matbord av. Hoppas det fungerar lika bra som det du använder:)))

  Kram, kram Åsa

 3. Kan man använda den vilket träslag som helst? Mitt gamla köksbord är i faner och det behöver få lite kärlek. Vi har använt vanlig olja innan men det är inte tillräckligt för bordet. Är så rädd för att fördärva bordet.

  1. Det tror jag, sålänge det är obehandlat. Det står att det funkar på allt trä inomhus utom laminatgolv 🙂

   1. Obehandlat? Alltså jag kan verkligen inget om att rädda vackra möbler, tyvärr.
    Bordet lämnades till en möbeldoktor som tog bort all den hemska färgen, nåja han missade rätt friskt. Det enda vi har gjort sen dess är att vi har oljat det två ggr.

 4. Tack för ett bra tips 🙂
  Vet du ifall vaxet är ett alternativ att använda på en pall jag gjort i furu? Pallen är obehandlad och nygjord.
  Mvh Robert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *