Att vara beredd.

Okej. Idag blir det varmt. Snorvarmt. Det syns inte bara på den svagt immiga himlen utan även på Tant som förnöjt går rakt ut och lägger sig på trädgårdsplattorna som ett S innan frukost, och på hur nybyggarna nere vid vägen dragit igång med sitt målmedvetna sågande redan för en timme sen. Det är bara att inse. Idag kommer jag att vara ett mycket varmt och mycket svullet preggo.

Men jag ska nog lura vädret. Jorå. Jag ska nog komma på ett sätt att njuta av den här högsommardagen precis lika mycket som alla andra, mer hungriga, semesterfirare gör där de sitter på sina solstolar och dricker draja och läser Cosmopolitan (för det är väl det ni gör?) och fläktar sig med solhattar.

Hm.

Snart ska jag kläcka någon briljant idé. Först måste jag bara äta lite frukost. Och kladdkaka.

26 kommentarer till “Att vara beredd.

  1. Du menar väl dricker Cosmo? 😀 jag håller mig till granatäppelsaft med isbitar..

    Hur tråkigt det än låter så brukar garaget eller källaren, om man har någon, vara en sval plats att hålla sig på. Eller så dra dig ner mot havet eller upp på en kulle där det blåser. Bokskogen? Eller åka en lång utflykt med ac i bilen?
    Ja, nu slutar jag med mina tips och önskar dig en fin fin dag! Hoppas att du inte smälter i värmen.

    kram

  2. När värmen blir olidlig är det inte bra. Lite lagom så där är trevligt.
    Måste bara fråga vad du använder för bildred.program? Säg inte att det är PS bara, för det kan jag inte 😉

  3. Försök finna skugga ngnstans..å ta me en sån där solfjäder att fläkta sig med.
    Svalt badkarsbad?
    Kanske en varm dusch så man får den där flygplanseffekten, du vet, den varma handduken å man känner sig sval efteråt?

    En annan fråga …jag måla balkongbordet vitt, försökte slita det med sandpapper, var inte bra =/ ser bara skabbigt ut..d gör så fina, va gick fel här? 🙂

    Kramen

      1. Jag mailar nästa vecka, mannen har den bra datorn, denna hänger sig när jag ska ladda upp ngt 🙂
        Kram å tack för din hjälpande lust, söta du!

  4. Blöt ett badlakan med svalt vatten och lägg över dig. Ha en kall handduk på pannan. Själv ska jag åka 20 mil t.o.r och hämta mina katter hos mina föräldrar. Var till Kreta en vecka så då fick dom lite semester oxå. Lycka till!

  5. Hoppas du får en underbar dag trots värmen. Du verkar vara full av idéer och kommer säkert på något bra för att hålla dig sval.

  6. Ja i dag blir det varmt, det känner vi av här uppe i Halmstad oxå. Jag siktar på ett tidigt dopp i havet och sedan svalkande skugga under något träd. ha en fin dag!

  7. Hej Emma!

    Mixa en smoothie bestående av skalade, gröna äpplen, selleri, lite lime, vatten och is, det är otroligt fräscht. Har du kokosfett hemma(inte silverpaketet utan ekologiskt kokosfett på burk med kokossmaken kvar) så lägg med fördel i en sked sådant också. Det är en jättegod smakkombination och dessutom otroligt nyttigt. Jag är egentligen inte alls förtjust i selleri men så här blir det en helt annan sak.

    Hade jag varit i Skåne idag och varit sugen på att göra något, åka en sväng, så hade jag tagit bilen och kört ner till Skanör/Falsterbo. Besökt, Nydahls, Carlson Ahnell, ätit italiensk glass på Da aldos, promenerat och badat i Flommen, tittat på hus och sen ätit god lunch på Kafé Kust. En fin dag.

    (Det är badförbud för hundar mellan 06 – 20 fram till 31 augusti men det finns en hundbadplats norr om Skanörs hamn. )

    Ha en ljuvlig tisdag!
    V

  8. Ja idag lär det nog om möjligt bli ännu varmare…Suck…Själv orkar jag inte göra nåt alls, ens knappt äta. Tycker synd om pyret men h*n får väl vad den behöver ändå hoppas jag.. Tog med mig katten ner i källaren igår, han lider av värmen med tror jag, och satt där en stund. Faktiskt riktigt svalt:)

    Sugen jag blir på att baka kladdkaka nu. Måste testa ditt recept, en viss gravid bloggerska fyller nämligen år imorgon och måste väl unna sig nåt:)
    Ha en bra dag.
    Kram Kristina

  9. Hej! ÄR nybliven läsare av din blogg, jag måste säga att du skriver fantastiskt bra!!! Du har verkligen skrivandets gåva, el hur man säger!!! Är så nyfiken på var ni bor?!?! Själv bor jag i Höllviken, bara 100 meter från Öresund, och misstänker att ni inte bor så långt härifrån!!! Min underbara labrador leker ibland med en saluky här nere på stranden, oh oj, vad de kan springa!!! Tack, Lisa

  10. Hej! Hittade hit till din blogg i veckan och sträck läste den under några dagar, riktigt mysig! En sak jag funderar mycket på nu förtiden då jag själv precis fått en liten dotter (och bloggar) är huruvida jag ska ha med henne i bloggen eller inte. Det vore intressant att få veta hur du tänker angående Leo sen när han kommer. Kommer han att synas här på bloggen?

    Tack återigen för en riktigt trevlig blogg!

    1. Oja. För mig är det självklart att han ska vara med. Iallafall så länge det känns bekvämt, och det vet jag ännu inte hur länge det blir. Att undanhålla något så stort skulle bara kännas konstigt och sålänge stämningen här inne är så fin och sålänge jag inte skriver något som kan skada honom längre fram tycker jag att han ska vara med.

  11. Haha oh ja! Jag lever på drinkar!;)

    Jamen eller hur! Ibland är det skrämmande!
    Åh, kladdkaka… det hade inte suttit fel! Men jag ska inte klaga det vart plättar med kanelsmak, hallon och keso till frukost. Not bad at all!

  12. Jag hade, om jag inte var tvungen att stå inne och måla tak då, tuffat o väg till Toys R Us och köpt en alldeles lagom pool, ca 1×2 m, pumpat upp den ( eller mannen hade fått göra det) hällt i ( återigen mannen) lagom varmt/svalt vatten och sen hade jag legat där, bälat i mig citron iste och inte rört mig så mycket mer den dagen. Det hade jag, om jag nu inte skulle måla tak….

  13. Hej igen!! Misstänkte att det var i närheten av Klagshamn, att döma av läget på bron från dina bilder!! Misstänker att du redan vet det, men om du åker ner till strande här nere kan era härliga hundar springa lösa och springa av sig lite!!! Inga bilar i närheten, som det i alla fall är på den sidan jag bor (dvs vid Öresund). Nu på sommaren får man ju bara ha dem på stranden efter 20.00, men annars åker jag ner när som, och det är så härligt när de hittar ngn annan hund att leka med, de behöver ju också få springa av sig och leka!!! (tror jag, i alla fall!!). Sen en liten synpunkt på ngt som jag inte alls har att göra med, men i all välmening kan jag inte låta bli… Min kusins svägerska arbetar på Säpo och hon rekommenderar inte ngn att ha foto på barnen på internet mm. Hon har ”förbjudit” sin svägerska att lägga in bilder på hennes barn, hon menar att det finns folk (dessvärre är hon väl full av negativ erfarenhet) som hittar på vad som med dessa bilder….. Mkt mkt mkt tråkigt, men tyvärr finns det ju en del oshyssta människor!! Som sagt, bara ett inlägga i all välmening, har inte ett dugg med saken att göra!!! Hoppas att du kan få en skön dag, trots värmen. Själv ligger jag i min utesoffa (inhandlad på lilla stations loppis i Ljunghusen för 125:-, kan varmt rekommendera besök där, ibland har de kanongrejor!!!), i skuggan och skall ner till stranden i Ljunghusen om en stund!!! Kram (om man nu kan säga det fast man inte träffats…. men du känns så familjär!!!!) Lisa

    1. Sålänge jag inte lägger ut nakenbilder på honom är det nog ganska lugnt. Tack för tipset om stranden!

      Kram

  14. Hejsan!

    har ”tjuvläst” din blogg ett par dagar utan att lämna något tassavtryck. Men nu hade jag tid till det. Jätte mysig blogg har du och jag älskar bilderna på dina hundar. Jag tycker dom är otroligt charmiga. Hoppas du klarar av värmen idag, vår lilla knodd kom för ca snart två veckor sedan så nu kan jag njuta av värmen igen.
    Ha en härlig dag!
    Kram Malin

  15. Jag njuter verkligen av bilderna pâ det öppna landskapet omkring och trädgârden som blivit sâ ljuvlig med välklippt grâsmatta.. Sverige är det vackraste jag vet….frân sôder upp till norr. Tänk, vilken tur vi har som har vuxit upp här ! Snart skall jag flyga runt här som ett litet lyckligt bi och leta efter mitt slott (my home is my castle) . Det skall bli intressant ! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg