Att undra vart sommaren tog vägen.

Är den slut nu? Sommaren? Igår var det undergångsväder med blixtar och våldsamt regn, och idag är himlen slöjigt grå och vindarna höstkalla och jag fick svepa in mig i något luddigt på väg till jobbet för att inte frysa. Inte för att det gör mig något – jag älskar hösten och ser fram emot att få spendera mörka kvällar i soffan med brasans sprakande intill och med mängder av marshmallowsfluffig varm choklad, men det känns som om det gått på en dag bara.

Idag är det ultraljud och sen ska jag på allmän inrådan gå och skaffa mig ett par tjusiga stödstrumpor (gärna ett par under-knä-höga som jag kan flasha till en kort klänning mhm – fashionistas aint got nothing on me) och se om det hjälper mot mina kamelfötter. Det är bara när jag jobbar som jag har problemet, förmodligen för att jag då sitter limmad på en stol hela dagarna och bäljar vatten och bräker åt Mammavikarie-Murre och försöker hålla hormonerna i schack när jag pratar i telefon.

Hursomhelt. Onsdag idag? Onsdag. En bra dag att vara effektiv på. Så nu sätter vi igång, tycker jag.

20 kommentarer till “Att undra vart sommaren tog vägen.

  1. Om du får mycket ont i handlederna pga svullnaden (karpaltunnelsyndrom) kan ett par handledsskenor hjälpa. Man kan få dem utskrivna av en arbetsterapeut -finns i anslutning till familjeläkaren. De hindrar från att böja handlederna åt olämpliga håll som förvärrar det hela, alltså mindre ont.
    Har en bebis på jobbet just nu som är två veckor större än din. Han är sååååå söt, helt näpet ljuvlig! Men det är ju bättre att få gå tiden ut, blir lite enklare så!
    Kram Cecilia

  2. Her er det iallefall høstkaldt om kvelden og morgenen… selv litt solglimt på dagen lurer ikke meg, jeg fryser! Så nå har jeg plukket fra noen av høstklærne, og onepicen (til de kjølige kveldene) noe som gjorde at min mann anklaget meg for å avslutte sommeren (som om det er min feil at høstværet kom) Her har det nesten ikke vært sol i sommer, og kornprodusentene er redd for at årets avling bokstavelig talt går i vasken… med regnet….

  3. Hej!
    Hittade av en slump till din blogg och blev sittandes…skrattar och tänker ahhh,vad glad jag är jag hittat hit.=) sen kom det ju oxå fram att en annan blogg jag fäljt med stort intresse är Malenami….ödet va!? Hur som du skriver underbart och har bra självdistans och det gillar jag. våga driva med sig själv, Underbart bara.TACK. jag fortsätter nog att vara här=)

  4. Det finns snygga knähöga och ankelhöga att beställa via nätet. Är själv högpreggo och har köpt både och. Sätt på dig strumporna direkt när du vaknar och om du måste sitta ned – placera fötterna så högt du kan. OCH UNDVIK socker & kolhydrater (som binder vätska) och drick mycket vatten. Fungerar för mig iaf – annars ser mina fossingar ut precis som dina :).

  5. Jag försöker envist förneka att hösten är på väg, det är sensommar säger maken bestämt. Men långt, långt där inne kan jag nog också känna att den är på väg. Det blir nog bra med det, vi har ju båda spännande projekt i höst 🙂

  6. Jag gillar alltid hösten, men tycker ändå att det är lite vemodigt och småjobbigt, när man känner att nu är hösten här, eller nästan här. Men visst är det mysigt att krypa upp med en kopp te eller varm choklad, gärna framför brasan…

    Hoppas att svullnaden ger med sig!

    Kram Daniela

  7. Får lite sorg i magen närjag tänker på hösten. Fast den är ju väldigt mysig också, men sommaren…
    Härliga fötter. Håll dem högt!

  8. Mins det där… över en dag hade man ballonger till fötter och det var ren och skär tur att jag fick av skorna innan fötterna svälde över… fick barn i juni så det sista var olidligt!

    Märkligt… det kom ett oväder och sedan blev det kallt! Och vi som ska till Gotland! Men hösten… me like!
    Ha det bra!

  9. Du, jag håller med! Idag blev jag tvungen att matcha flipflopsen med jacka för att inte frysa ihjäl på väg till brevlådan. Iiiih, såhär fort kan det väl ändå inte gå? det var bara i förra veckan som man strandsolade och simmade i havet….

    Kram, kram

  10. Nämen fy för hösten! Jag älskar den i och för sig men den har verkligen gjort sitt intåg lite för tidigt, jag vill ha sommarklänningar och sandaler på mig ett tag till.

    Lycka till på ultraljudet i dag.

    Kram

  11. Det kyliga blev plötsligt så väldigt kyligt. De varma vindarna verkar har vänt tillbaka söderut.

    Kram på dig

    Emma, stödstrumporna är jättesexiga jämfört med de nättrosor du får sen på förlossningen efter födelsen 😉

  12. Hua, höst redan? Nääe tack!
    Fast den är fin och jag älskar den, men inte redan nu…

    Det finns såå många snygga stödstrumpor, randiga , prickiga , färgglada.
    Jag m ska införskaffa mig två par.

    Ha en fin dag Emma!
    Kraam

  13. Jag har varit effektiv både mån, tis och dagen idag ser inte bättre ut. Det är fantastiskt med energi när man är gravid. Jag ska rensa vårt badkarsavlopp i eftermiddag, något jag bara gett mig faan på….

    Jag kände med höst när jag gick till jobbet imorse. Det var krispigt i luften och solen orkade inte riktigt upp över trätopparna. Ha det underbart!

  14. *asg* Nättrosorna… Hiskliga!

    För ett tag sedan skrev jag på bloggen att det kändes som en av sommarens sista dagar, nu känns det som att jag hade rätt. Blandade känslor. Jag älskar sommaren men hösten är galet mysig. Längtar efter varma koftor, jackor efter hela höstgarderoben. 🙂
    Kram

  15. Jag tror att sommaren kommer igen, förr eller senare. En sån där brittsommar eller indiansommar eller vad det nu heter. Men ett litet mellanspel med höst är det allt..

    Kramar! (och jag ska till butiken vid Södervärn idag som säljer duvetvad, kommer kanske ett foto eller två därifrån)

  16. Ja, sommaren tog definitivt slut känns det som. Och i och med det dalade mitt humör, så nu måste jag lära mig tygla det. Och inte känna mig rädd inför kommande mörker. Bara för att jag var psykiskt trött hela förra vinterhalvåret och därmed onormalt trött betyder det inte att jag faller in i den känslan igen. Aldrig mer.

  17. Hösten har tagit sitt grepp om Båstad också.
    Eller förhoppningsvis så är det bara ett litet ”Hallå, snart är det dags så var beredda”
    lite mera sommar kan vi gott få njuta av tycker jag.
    Stödstrumpor låter som ett bra alternativ till att bli så svullen om fötterna även om det inte är snyggt.
    Kan du inte ha en liten pal under ditt skrivbord så att du kan ha benen lite högt även när du arbetar?

    Kram Mrs G

  18. Min semester börjar inte förrän i helgen, så ännu är inte sommaren slut! Den har knappt börjat. 😉
    Så är det väl när man sommarvikar, men vi ska minsann åka på semester nästa vecka till Motala (av alla ställen) och då ska solen skina och det ska vara badväder – så det så!

  19. Ta hand om dig men baby, du kommer att kissa ut all en där svullnaden… ja jag vet att det låter sjukt men det är så. Jag gick ner 16 kg på BB och kunde faktiskt se hur svullnaden försvann. det är är mystigt som allt annat med graviditet…
    Stor kram!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg