Att ha ensamtid.

Idag jobbar mannen till sex, så jag har någon timme själv här hemma tills han kommer. Som vanligt känns det alltid lite konstigt och udda när vi inte är här båda två men jag fördriver tiden bäst jag kan med paket från fina Liselotte, en skål med nudlar (I know, Leo tar verkligen det där med kolhydratsladdning på allvar) och med fötterna i högläge för att försöka jämna ut dom en aning med vaderna.

Fick tiderna för föräldrakursen idag också. Måndagar klockan 14:30. Tjahapp. Vilket vuxet par har en stor lucka på måndagar klockan halv tre till halv fem? Ok att en i paret kanske är föräldraledig, men hur stor är sannolikheten att båda två lite snabbt och enkelt kan komma ifrån vid den tiden? För mig är det en gåta. Men hey, det är väl bara att skyffla om tiden lite och försöka gå dit och sen hålla tummarna för att man inte ska behöva sitta i knäet på sin man och djupandas och visualisera värkarna som vågor i två timmar. För det, som ni redan vet, det fixar jag inte.

Innehåller i veckans graviditetsbrev? Åh, det här:

Klippning i mellangården; inte längre rutin.

Klippning i mellangården för att utvidga slidöppningen under förlossningen brukade göras rutinmässigt förut, men inte nu längre. Se till att vara välinformerad om du erbjuds en. (Alltså? Vadå ”erbjuds”? Det känns ju knappast som att de ska knacka mig försynt på axeln och fråga ”en klippning i mellangården, fröken?” samtidigt som de snitsar lite med saxen i luften/Emmas anm.) Det finns många orsaker till att medicinska ingrepp kan vara nödvändiga och det kan vara bra att vara förberedd med kunskap om det skulle bli aktuellt.

Och sen följer lite länkar man kan klicka på och som mer eller mindre grafiskt visar hur en sådan klippning går till och varför. Hm.

Tror jag ska avbeställa de där veckobreven nu.

21 kommentarer till “Att ha ensamtid.

  1. Brrr vilka brev? Jag tycker du ska fokusera på kolhydrater i stället och vackra sommarkvällar. Här ska bakas äppelkaka, äntligen!

    Kram!

  2. precis hittat hit, ~ & attans vad Du är bra !
    ( måste-gå-&-göra-nytt-kaffe-&-sitta-&-bara-bläddra-bakåt-här-
    en-lång-stund-bra.. )

    p.s fundering över dagens fundering :
    michael jackson tribute ?
    freudian slip av dekoratör ?

  3. Ja, inte låter det särskilt trevligt på papper, men det bästa (värsta?!) är att det i all action inte känns =)
    I allra bästa fall få man reda på det efter att allt är klart (”-nej nej, ligg kvar, vi måste sy… vi var tvungen att klippa lite”), och då har man ju en lagom kladdig, gosig bebis att gulla med så då får dom göra bäst dom vill.

    /Klippt #2, och gärna igen (hey, allt för att det ska gå fortare).

  4. *asg*,Emma, så fullständigt pedagogiskt detta var då! De räknar väl med att man får höra ett och annat från alla generationer. Faktum är att för 28 år sedan fick jag be dem att inte klippa! För det var rutin…… Iiiihhhh! Vad de håller på….
    Har inte varit inne på några dagar hos Dig. Lånat dator nu, min mac fick vatten på sig och jag väntar på att den ska bli torr! Tänk om den inte startar igen! Vad gör man?
    Kram

    Gillade Din frissa, det klädde Dig verkligen!
    Kram

  5. Hahaha!!! Jag skrattar ihjäl mig! För det första, because I love ditt sätt o skriva.. Men nr 2: jag läste ”klippning” as in ”frisera” vilket gav hela veckobrevet en …sjuk twist :D. Så det vart liksom ”frisering i mellangården, inte längre på rutin…för man är otymplig som gravid, når inte alltid..så, nej då går det liksom inte alltid på rutin..” hehe så sjukt! Hmm tror det hände för jag ligger i soffan med paltkoma.. O då funkar visst inte hjärnan som den ska..
    Tack(!) för en fantastisk blogg! 🙂

  6. Hej du,
    roligt och se att posten sköter sig 😉

    Det där veckobrevet skulle jag också skina i. Det blir som det blir. Det föddes barn på stenåldern också……de hade inga veckobrev tro mig.

  7. brrr, jag var väldigt påläst inför stordotterns förlossning men just detdärmedklippning hade jag missat och jag är grymt tacksam över att jag knappt begrep vad läkaren sa då hon mumlade fram ”nu klipper jag” mitt under en krystvärd, brrr!!

  8. Aaaaj….avbeställ genast. I detta fall tror jag att det är bättre att ta det som det kommer och inte vara så välinformerad…..så skulle nog jag tycka i alla fall:)

  9. Avbeställ breven om du inte bara vill ta del av dem för nöjes skull.
    Vissa saker behöver man inte veta för ingående. Tror inte de har veckobrev i Afrika men de föder barn ändå. Är nog nån sjukjävel inte har nått annat för sig som skriver dessa veckobrev.

    Kram Kristina

  10. Ang föräldraträffen så har båda föräldrarna rätt att ta ut föräldraledighet för dom timmarna och arb.giv. har inte rätt att neka. Var glada för att ni fick måndagar, vi fick fredagskvällar… WooHoo vilka roliga fredagar.

    De där breven, jag sökte upp infon inte så smart och anledningen till att jag vägrade EDA.
    Kram

  11. Hahahaha… Det var faktiskt rätt kul 🙂 När jag väntade mitt första barn och låg på förlossningen (knappt 18 år fyllda), så kläcker BM ”Jag måste klippa dig nu, annars kommer du spricka sönder och samman för han kommer inte ut”. Sen var det gjort på några sekunder.

    När jag sedan väntade barn nummer 2 var jag livrädd att dom skulle behöva klippa mig igen, och sa ”Vad som helst men inte det…” Men när jag väl låg där och min dotter inte ville komma ut så BÖNADE jag och BAD jag om att dom skulle ta fram saxen. Men det var inte alls lika illa då. Själva klippet känns inte. Men ibland uttrycker dom sig allt rätt rubbat. Man kan ju bli livrädd för mindre…

    Lycka till på förlossningen! Och försök att skratta åt dumma citat 😉

    (Råkade slinka in här genom ditt gästinlägg :))

  12. När jag skulle ha min förste blev jag klippt,just i mellangården eftersom det blev lite akut där o då. Han kom ut med navelsträngen hårt om halsen men mådde som en prins.

    Själv har jag,utan att skrämma dig, haft problem i det området fram tills för ett år sedan..alltså i ca 11 år. Varit hos olika läkare, vet inte hur många salvor och krämer jag fått utskrivna som inte hjälpt.
    Av någon anledning försvann problemet av sig själv under min tredje graviditet och har hittills inte kommit tillbaka. Liten är 8 månader nu och jag håller tummar o tår.

    Fast hade jag fått välja,så hade jag valt en livstid av problem om det inneburit att min son skulle må bra.

    Läs inte för mycket om allt som kan hända under graviditet/förlossning. Man inbillar sig så mycket ändå.
    Med största säkerhet kommer det gå bra, normal o smärtsam förlossning (man skriker satan och svär att om mannen någonsin rör en igen så snöper jag dig din j-vel!) och sedan har ni en liten människa att avguda. 🙂

  13. Jag kan visst rätt så bra svenska men eftersom det inte är mitt modersmål, så har jag mina begränsningar… Trodde först att den där klippning i mellangården har något med gräs o trädgården att göra. Ha ha! Nu försöker jag hårt att behålla den där tanken. 😀 usch!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg