Att hylla det dåliga vädret.

Idag regnar det! Ljuvligt. Och det är inte bara regn, det är till och med lite åska inblandat. Och vind! Jag kände minst två vindpustar ute i trädgården i morse. Jo, jag lovar. Och allt detta sammantaget får mig att vilja ställa mig upp och applådera och ropa heja! för det innebär, lyssna här gott folk; det innebär att jag kan ha en chans att klara av hela dagen i ett par stödstrumpor utan att få psykbryt och klösa dom av mig innan lunch. Åh, denna framtidsutsikt! Och jag menar; sommaren? Är vi inte klara med den nu? Jo. Jag tänkte det.

Det här är också sista veckan som jag jobbar en full vecka. Från början var det ju tänkt att jag skulle jobba heltid fram till ungefär 11 dagar innan beräknad Leo-utploppning, men mina sammandragningar ville visst lite annorlunda och då får man minsann lyssna på dom istället. Så från och med nästa vecka kommer jag att arbeta heltid mån-onsdag och sen ta torsdagen och fredagen till att ligga i soffan och läsa tantböcker och göra andra graviditetsvänliga aktiviteter. Det är så vansinnigt kort tid kvar nu, i nästa vecka bryr de sig inte ens om att försöka stoppa värkarna om han får för sig att han ska komma ut. Var tog tiden vägen? Det känns som om det var igår jag fick planera hela dagens matsäcksmedtagande för att inte bli tokig, och nu räknas jag som fullgången om bara 4 veckor. Tänk att det där tunga, håriga lilla knyttet med sin pappas näsa alldeles strax ska finnas här, utanför, och vända livet totalt upp och ner för sin mamma.

Hur förbereder man sig för sånt? Det gör man nog inte. Man är bara hjärta.

30 kommentarer till “Att hylla det dåliga vädret.

  1. Ja du – det är den utan tvekan bästa resan man kan hoppa på. Jag kan få fysiskt ont i hjärtat vissa ögonblick bara för att jag älskar mina pojkar så sanslöst mycket. Det är bara så jäsingens bra, det där mammaskapet. 🙂

  2. Go’ morron Emma!
    Först en liten egotripp – damn då hinner vi ju inte ta en lunch innan du går på mammaarbete. 😉
    Den tiden du har framför dig nu är nog den tiden jag tyckte bäst om men som ändå på något sätt var den svåraste. Nu ska du bara gå och längta, vänta och längta, vänta och till slut börjar du fundera på förlossningen. 🙂 Jag tycker du är jätteklok som stannar hemma torsdagar & fredagar. Det är skönt att få ta det lite lugnt på slutet.
    Ja tänk Emma, snart har ni er lille Leo hos er. Ni kan snusa på bebis, pilla med världens minsta och sötaste tår, gräva ner näsan i en gosig bebismage och bara njuta. <3

    Jag förstår din längtan efter hösten, svullna ben är inget kul. Jag längtar också lite för jag har köpt höstkläder som jag har lite problem med att ge mig till tåls med att använda. *s*
    Ha en underbar dag!
    Kram

  3. Underbart! Tänk vad ni har framför er – gränslös kärlek livet ut!
    Jag har en son på 5 år, och en dotter som precis fyllt 1. Det är dom överlägset bästa 5 åren i mitt hittills 31 åriga liv. Utan konkerens.

    Låter bra med att gå ner i tid sista veckorna, ta hand on dig.

    Jag följer din blogg, läser varje dag, och tycker du skriver så bra. Det har blivit beroende framkallande (som morgon kaffet)! 🙂

  4. Åh, vilken fantastisk upplevelse ni har framför er!
    Jag är själv inte mamma men har några ljuvliga gudbarn som jag har fått följa sen födseln och som jag känner stor kärlek till. Bara det är en fantastisk förmån och häftig upplevelse.

    Ha en fin och småkylig start på dagen, även jag(och min hund) är glad för dagens lite lägre temperatur.

    V

  5. Så skönt för dig att få lite ledig tid till att vila kroppen. Tänk så mycket stort ni har framför er, det går nog inte att förbereda sig på det helt enkelt. Som du säger,bara hjärta.
    Kram

  6. Läser din blogg maniskt varje dag 🙂 men kommenterar ytterst sällan. Men här har du ett preggo till, som har spenderat hela -hela! -sommaren i stödstrumpor. Jepp, inte shorts en endaste dag. Varmt kan jag meddela… Har fått massor med kärlbristningar och åderbråck och klarar knappt en timma utan dem. Tycker också att det är ljuvligt att hösten närmar sig. Men har redan (!) lite panik över att ha så vansinnigt fula och värkande ben nästa sommar också… 🙁 Så ta det lugnt och var glad för att svullna ben i alla fall övergående. Det kunde vara värre! Tack för en underbar blogg!

    /L

  7. Ååååh vad underbart,jag kan förnimma känslan ,ett nytt litet liv som kommer att styra med ”järnhand” sååå mycket kärlek 😉

  8. Sen jag hittade din blogg för några veckor sedan har jag blivit beroende och tittar in flera gånger om dagen 🙂 Älskar ditt sätt att skriva!

    Jag är också ett preggo som lääääääängtar efter hösten! Två veckor kvar innan BF för min del.. hoppas det blir tidigare dock 🙂

    Kram

  9. Det kan man inte…alltså förbereda sig…men när han väl ligger där på din mage kommer känslan av att ”där är du ju” som om du kände igen honom!!! Underbar feeling!!!!

  10. Tack för en fantastiskt fin blogg, den förgyller min hemmavardag!
    Jag sitter just nu och tittar på min fina ettåriga Arvid som plockar ut och in, ut och in, ut och in saker i ett köksskåp. Den här tiden för ett år sedan hade vi ett litet knyte som var helt och fullständigt beroende av sina föräldrars omsorg. Resan från svullna fötter, stor mage och cravings till det vi har nu med en utforskande liten son, har varit helt underbar!! Omställningen från knytet i magen till ett knyte utanför var för oss något helt naturligt, och konstigt nog inte alls konstigt :o) Livet blir inte som det var, men det blir nytt och helt fantastiskt! Lycka till!
    //Malin

  11. Ja, nu när vardagen ändå är igång (och jag gillar vardagen trots allt) är det bara att go for it. Hösten, mörkret, regnet, kylan. Och sen snön. Älskar’t.

  12. Det gör du helt rätt i. Bara vila upp dig och gör saker du gillar.
    Bara hjärta, helt och hållet!! Och det där med att vända upp och ner på är helt fantastiskt och något man verkligen inte kunnat förbereda sig på. Även fast man fått det beskrivet för sig flertalet gånger är det så överväldigande och oväntat att det inte går att föreställa sig.
    Eran bebis kommer få det så himla himla bra!!
    Kram

  13. Vi får hoppas att Skåne levererar mulet väder i åtminstone 48 dagar till då 😉

    Tänk att du kommer inte bara kura ihop som du brukar nu till hösten utan du kommer att ha ett litet knyte att snusa på :))))

  14. Ja hjälp! Jag tycker också det var helt nyligen som jag fick läsa första gången att du var gravid!!! Låter bra med att lugna ner tempot lite! Ha en skön dag i stödstrumpbyxorna! 🙂

  15. Denna tiden är som goast:) Nu ska Leo bara lägga på sig det sista..allt är liksom nästan klart där inne i hans lilla etta:) Och DU, du ska bara njuta in denna sista tiden:) Kram från en utvilad:):)

  16. Låter underbart att ligga i soffan och läsa tantböcker och känna Leos sparkar. Vilken tillvaro. Kärlek till sitt barn är något helt fantastiskt och ganska konstigt. Ibland sitter jag och tittar på mina busungar och får ont i hjärtat för att jag älskar dom så mycket.

    Men mys på nu ordentligt. Tiden precis före är jobbig men den där förväntan är allt något speciellt.

    kram

  17. Gud vad du är rolig 🙂 Jag blir bara glad över dåligt väder om jag behöver städa hemma.
    Kul att du ska få en liten Leo det har jag också, eller han är inte såå liten längre.

  18. Är faktiskt benägen att hålla med! Sommaren var öndå ingen riktig sommar så fram med hösten bara! Även jag ser fram emot alla fina kläder man köpt på sig som ska få ut och luftas :O) Ser fram emot all go ull som jag ska få värma min frysna kropp med :O) Love!
    O äntligan ska få ha på dig dina stödisar. Blir nog riktigt skönt för dig ikväll att få slippa den obehagliga känslan i benen :O)

  19. Nej sommaren kom och gick utan att den märktes så det får gärna bli en fin höst nu för min del också 🙂 Stödstrumpor ja… det hade jag också, hua!! Men oh vilken mysig och spännande tid ni har framför er, *avis*, bara njut av att ligga på soffan lite 🙂
    kram

  20. jaa, det är så mysigt, och man kan tända ljus och bara vara. det gör vi ju även på sommaren, men mer effekt när det blir mörker 🙂
    Älskar hösten, även om jag sörjer sommaren, men, hon kommer ju tillbaka, det är det bästa med våra årstider, alla har sin charm 🙂
    Kramen

  21. ooo vad härligt det lät med soffan…
    jo alltså detta med att föda barn! det är så sjuuukt stort att du bara kommer att ligga där och fulböla! över det faktum att du ALDRIG settt ngt så fiiint litet och vackert barn. aldrig varit med om en sån otrolig bedrift och det galna faktum att allt kommer att bli en aning crazy framöver! SEN! kommer du att böla mest hela tiden, av lycka, av oro, av att du inte har chipsen hemma när du mest behöver dem eller helt enkelt bara för att det är skönt att släppa på trycket!
    och det är heeelt normalt! =)
    själv har jag en släppa på trycket-dag idag! =) buuääääää!

  22. Jag säger det igen: du har en fantastisk resa framför dig, den häftigaste av de alla! Även om det finns massor av jobbiga saker som kommer med förlossning, amning, sömnlöshet och annat (antar att det finns de som kan uppdatera dig om allt de där man inte får reda på om man inte verkligen frågar, för ingen vill vara neggo och berätta för gravida kvinnor vad som finns att vänta – en kompis till mig hade till och med sig vita spetstrosor i bb-väskan, ingen hade berättat om dagarna efter förlossningen och de där stora tanttrosorna i stretch…) så överväger ju det all den där enorma kärleken som är så wow att det gör ont!

    Och så skönt att du kan få vila ut på veckoslutet. Det kommer nog att göra gott på alla sätt och vis. När jag hade två månader kvar fick jag havandskapspenning, pga mitt jobb. Innan jag slutade jobba var jag så liten att det knappt syntes men med sammandragningar stup i kvarten. På bara två veckor var magen smällstor och inte en sammandragning syntes till. Och jag mådde som en prinsessa – bland den bästa tiden i mitt liv som icke-mamma.

    Nu råkade det visst bli en smärre novell igen – men det är bara för att jag tycker så mycket om dig och man blir så inspirerad av att skriva här inne hos dig! 🙂 Men nu måste jag återgå till jobbet!

    Kram!

  23. Skönt!
    Ett tips om stödstrumpor från mig också; det är s k flygvärdinnestrumpor, det finns hela strumpbyxor, men jag brukar använda knästrumporna. Det ser ut som nylonknäisar, finns i natur, svart och blått tror jag, de är något tjockare och tätare än vanliga nylonisar. Mycket mer bekväma än traditionella stödstrumpor, OCH kliar inte alls (på mig), håller bra gör de också. Jag köper mina på Twilfit.

  24. Ååh! Så vackert det låter med ”man är bara hjärta”! Smular sönder en aning för det är så fint och beskriver känslan så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg