Att ta tillvara på svalkan.

Ja. Jag är kanske den enda i Sverige, men jag njuter i fulla drag av kylan och gåshuden och vinden. Det där med att vara gravid i kladdig värme är ingenting jag ger två tummar upp, så hösten är efterlängtad. Dessutom är det något alldeles extra att sitta inne och höra regnet kasta sig mot rutorna och se himlen bli blyertsgrå över åkrarna.

Idag är det jobba-länge-dag för mannen så jag roar mig med att dricka te, lyssna på Joshua Radin, pilla med bilder och läsa bloggar medan hösten fortsätter där ute. Bara några dagar till sen kan veden plockas in och brasan tändas på kvällarna.Finns inte mycket som slår det, faktiskt.

Så jo; jag kanske är den enda men oj vad det är skönt att det är kallt.

Rekommenderade inlägg

21 kommentarer till “Att ta tillvara på svalkan.

 1. Du är inte den enda… här har du en till men jag är inte gravid… De e något annat som gör det :S Undra om man kan hamna i klimakteriet vid 32-års ålder???

  Älskar sol och värme om jag får ligga i vatten hela tiden eller iaf ha tillgång till det hela tiden 😛

  Så Njut på bara.

  Anna

 2. Jeg må si at jeg nyter å legge meg i et kjølig soverom 🙂

  Og du, ditt forrige innlegg – om å følge magefølelsen… Det er så rett og det passet så midt i blinken for min gode venninne som jeg hadde på besøk i går, hun har tatt steget og er livredd – men hun har gjort det. Og jeg er så stolt av henne 🙂 Måtte bare sende henne link til innlegget ditt.

  Du skriver så bra og inderlig og rett! Takk og lov for at du finnes – for at du har en bogg – for at du deler!

  Varm klem (selv om du kanskje ville hatt en avkjølt en, hehe) Eli

 3. Kloka fina rara Emma ,tack för dina varma ord inne hos mig & tack för att du delar med dig så frikostigt av dig själv,din blogg är VERKLIGEN min absoluta favorit ,keep on
  😉
  Kram

 4. Svalkan må ju vara en sak – men regnet! Det har öst ned så otroligt både i går och i dag att jag är extra glad över att åka till 30 graders värme på fredag. 🙂 Måste ladda upp mig igen efter att ha gått omkring och varit råkall i flera dagar. 🙂

 5. Jag gillar hösten. Jag har en ny kofta som bara väntar på att få användas. Jag bara väntar på att få använda min nya höstjacka som borde komma vilken dag som helst.
  Visst regnet är inte jätteskoj men det är rätt så mysigt ändå. Hellre höst än en mulen sommar med massa luftfuktighet. Klibb är inte nice.

  Jag gillar årstiderna. Där är något speciellt med varje årstid. Och det är väl ändå tur att vädret skiftar för tänk att alltid ha samma väder. Nä, jag gillar årstiderna.

  Kram

 6. Oj..fler än jag som gillar hösten. hösten för med sig ett lugn som inte finns i någon annan årstid…men bara höst hade inte varit en hit=) På hösten finns inga direkta måsten och min skaparglädje fullkomligt forsar fram..varm choklad, älsklingen en god bok och annat mys…puss på hösten !!!!

 7. När jag var gravid sommaren 2002 var det värmebölja. Det hade inte varit så varmt sedan 1475 eller nåt. Jag svullnade upp som en uppblåst padda och satt och längtade till Kiruna varje kväll när vädertjejen talade om att de hade 15° som varmast.

  Så jag förstår dig.

  Jag tycker själv det är skönare ute när det inte är tokvarmt och klibbigt. Om man inte har tillgång till pool eller hav det vill säga och det har jag inte nu när jag jobbar.

 8. Du är klok som en bok – angående morgonens blogginlägg – och kan verkligen uttrycka dig i text. Fantastisk kombo!

  Jag längtar inte efter höst och kyla, även om jag älskar soliga höstdagar med hög luft. Och att få tända en brasa på kvällen. Det blir också vemodigt för när hösten kommer är det så långt, så långt till nästa vår och sommar.

  Ha en riktigt skön kväll i svalkan, hälsar Gravvo år 2006. En rekordsommar. Inte skönt att vara gravid då nej.

 9. Åhhh Joshua är min stora kärlek inom musiken!!! Bara fullkomligt älskar hans röst, melodierna och texterna i hans musik. När han kombinerar att sjunga dom med sin fru är gåshuden på plats konstant!!!

  //Sandra Sjunnesson

 10. Du är absolut inte den enda. Jag har redan laddat med ny mössa och fårskinnsstövlar och bara väntar på att vindarna ska bli ännu lite kallare så att jag får gå ut och tjoa: Bring it on!

 11. Håller helt med! Är i vecka 31 nu och igår och idag är första gången på länge som jag rört mig utan att må direkt dåligt. Underbart med lite svalka!! Ha en bra dag, mvh Ida

 12. Åh, jag tycker också att det är ljuvligt med hösten! Är ett september-barn så det ligger kanske lite i generna. Gifte mig dessutom i september månad(-07) så hösten är förknippad med mycket som är fint 😉

  Ha en skön kväll(fast den är nog kanske över nu (22:21)?

  V

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.