Att skylla på allt östrogen.

Jag vet inte vad det är med mig, men den senaste tiden har jag dragits som en magnet åt skira, feminina plagg som nästan silar ljus igenom sig och som bara rinner mellan fingrarna när man tar i dom. Jag har alltid gillat det kvinnliga, det är inte det, men aldrig förr har mitt hjärta slagit så många extra slag över John Bauer-liknande klänningar och lätta spetsar och jag har definitivt aldrig hittat märken jag helt plötsligt faller för eftersom deras kläder tilltalar mig på en helt bisarr nivå. Kan det vara östrogenet? Jag skyller på det. Östrogenet och Malenami; hon ser ju alltid så fantastisk ut i sina åh-så-kvinnliga klänningar.

Men iallafall. För från att ha varit ganska klassiskt business-chic har den här graviditeten helt puttat över mig till att fastna för plagg som får mig att tro att jag är nån slags halvsvår, skir fransyska som äter alldeles för lite och röker långa cigaretter sittandes i sitt lägenhetsfönster med Edith Piaff skrålande från en gammal grammofon. Jag har fallit pladask för märken som by Ti Mo, Ester Eleonora, Spira och Lucky Lina. Naturligtvis är några av dessa inte de billigaste märkena i världen (murphys lag) och om jag skulle se så fransk och cigarettrökande ut som jag skulle vilja så hade det blivit ganska dyrt, men hey – det finns faktiskt rea. Och ibland får man väl unna sig. Och skylla på att det är Malenamis fel.

Oavsett. All dessa fjäderlätta plagg ger mig svallningar, och idag hade jag en riktig lyckodag. Hämtade ut en Ester Eleonora jag hittat tokbilligt på Factory och på vägen hem svängde vi inom Vindåkra igen där jag i en låda hittade ett par underbara granny panties från by Ti Mo som passar perfekt för en gravid kvinna som samlat på sig en rejäl batonkadonk. 150 spänn. Det är lycka det.

Mer sånt åt folket.

16 kommentarer till “Att skylla på allt östrogen.

  1. Ha ha ha! Batonkadonk!! Man kan inte annat än älska Walter!!
    Vilka vackra saker du visade upp i bloggen idag! Och jag vet inte vad jag ska skylla på, kanske Malenami, men jag har med blivit så där knasfemenin och vill ha klänningar och vackra sjalar… Dock är jag INTE östrogenstinn så om det inte är Malenas ”fel” då vet jag inte vad det är *fniss*

    Ha en härlig helg, allihop!
    Kram Maria

  2. Jaaa du hihi, snart är det kanske dags för Odd Molly? ? 😀 😀
    Ens smak förändras ju lite hit och dit…jag tänker inte över det så mycket utan försöker bara hänga med med vad mitt öga gillar. Underbara short verkligen, ett stort vill ha säger jag.
    kram och trevlig kväll!
    L

  3. Galet fint är det. Och jag jag tror att man kan skylla på Malenami och andra bloggerskor med tokbra smak – man blir köpgalen när man ser dem.

    Förresten, har du inhandlat några amnings-kläder? Enligt mig var Boob det absolut bästa amningsplagget (om du har tänkt amma vill säga). Amningskläder är verkligen ingen lätt grej fick man lära sig vilket jag inte hade ägnat en endaste tanke åt innan. Usch och fy! Inte mycket snyggt finns det (om man vill kunna vara lite smidig och även amma bland folk) och är det snyggt så är det inte särskilt praktiskt. Jag bodde i boob-linnen i olika fäger, och en boobklänning och massvis av koftor under den perioden. Tips.

  4. Grymt snyggt Emma !! Nu blir jag med sugen på att shoppa loss ! Men vad ska jag skylla på.. Behöver nog inte skylla på nått föresten. Ibland måste man bara ha saker och ting för att må bra, så är det bara.. : )
    Jag kan riktigt se dig framför mig hur vacker du kommer bli i dessa kläder..

  5. Jag vet inte vad jag ska skylla på, men jag har också fallit pladask för det romantiska och skira modet. Det är ju så galet vackert och Malenami är ju verkligen en inspirationskälla.

    Önskar dig en fin kväll.

    Kram

  6. Grymt fina kläder:) Älskar oxå dessa märken. Kan rek Cream oxå som är aningen billigare än dom andra märkena.

    Ser på din gravidräknare att du har 38 dagar kvar, vilket för mig betyder 28 dagar kvar. Gaaaah! Shit vad tiden går FORT.
    Ha en fin lördag.
    Kram Kristina

  7. Måste bara en lämna en kommentar som inte kommer att kommentera de skira kläderna och huruvida ditt intresse för dem kan skyllas på östrogen (men jag kan väl säga att jag tycket att man kan skylla rätt mycket på östrogen!). Jag vill i stället säga att jag hade fel om din blogg. Har sett bloggnamnet i en del andra bloggar och alltid tänkt att: nä, någon som definierar sig som ”någons fru” är inget för mig. Vad kan en sån blogg handla om, liksom? Hur denna frun tvättar sin mans skjortor, lagar mumsig mat och alltid luktar gott?

    Men ack så fel jag hade! Jag blev för nyfiken och kikade in och är fast sen dess! Jag gillar ditt sätt att reflektera över saker och ting, och att du verkar ha en skön inställning till livet. Tack för en trevlig blogg!

    Mvh/Linda

  8. Underbara o vackra kläder!! Man kan inte bli annat än förtjust. Jag hade en sån shoppingdag förra lördagen, där känslorna av lycka och ångest blandade sig m varandra.. 😉
    Kram

  9. Jag tycker du gör helt rätt som skyller på Malenami! 🙂 Det gör jag också faktiskt lite grann, när det gäller en del inköp jag gjort på sistone. Hon är så vacker i alla sina skira klänningar, och det vill jag också vara. Men dagens inköp skyller jag faktiskt helt och hållet på dig – ett olivträd! Jag har döpt till det Oliver. Med tanke på hur mina växter här hemma brukar klara sig har han väl oddsen lite emot sig, men jag är ändå hoppfull. Det ser i alla fall otroligt fint ut i vardagsrummet just nu!

  10. Underbart inlägg, jag bara ler. Jag har också drabbats av någon konstig östrogen gen och som du börjat leta efter volanger, rosor i alla dess former, spets och kvinnlighet. När kom detta till mig? Ingen aning, det var bara här en dag.

    enkla nettan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg