Att inte riktigt vara överens.

Okej. Just nu är inte jag och Moder Natur riktigt bästa vänner, om vi säger så. Alls. Det finns säkert en mängd fiffiga, fysiologiska förklaringar till allt detta hitte-på men just nu känner jag inte riktigt att jag är på ett ställe där jag kan omfamna dessa orsaker och säga åh det gör inget, jag förstår och leende ge mig ut på en äng för att offra ekollon eller vad man nu gör när man är sams med Moder Natur.

Vad som är problemet? Åh, ingenting egentligen. Förutom att:

  • Moder Natur tycker att det är en utmärkt idé att väcka mig klockan 03:00 varje natt utan någon särskild anledning. Mest för att säga ”hej” antar jag.
  • Jag somnar runt tio på kvällarna. Mellan tio och ovan nämna tre tycker Moder Natur att det är trevligt att säga ”hej” till mig fem gånger, det vill säga i snitt en gång i timmen, då hon har gett mig en blåsa som är värre än en åttioårig prostatapatients. F-e-m gånger de senaste nätterna. Sug på den ni.
  • Moder natur har inget direkt sinne för humor, alternativt har hon riktigt dålig filmsmak. De timmar jag väl får lov att sova ger hon mig de mest bisarra drömmar. Inatt, till exempel, var jag med i idol, värvade västgötska män till Tennis-VM och blev rånad (inte samtidigt). Och min bror var med överallt och hade såna där små adidasshorts i glansigt tyg ni vet. Just precis. De där superkorta.
  • Och sist men inte minst måste Moder Natur varit full på jobbet den sista tiden, för när jag ser mig själv i spegeln ryggar jag tillbaka. Alltså på riktigt. Problemet? Jag ser ut som min pappa. Seriöst. Jag är en identisk kopia av min pappa. Nu är ju min pappa är en mycket stilig man i sina bästa år (utan att avslöja för mycket kan jag berätta att han är över 60) men det finns fortfarande två problem med den bilden och det är a) att han är en man och b) över sextio år. Jag är en (än så länge, 26 dagar till) trettioårig kvinna. Att då ha blivit en sextioårig man (oavsett hur stilig) sätter sina mentala spår. Min pappa är lite lik Tommy Körberg, och det slog mig igår när jag såg Tommy på TV att jaha där är min näsa, ja. Jag-ser-inte-klok-ut. Jag veeeet att det är typ 8 dagar kvar till BF men det. här. är. inte. okej.
  • Och Elvis! Jag har några drag av Elvis också. Om man tittar fort.

Jomen, så är det förstår ni. Så nej, just nu är jag och Moder Natur inte världens bästa vänner.

Återkommer till ämnet när det har ordnat upp sig.

41 kommentarer till “Att inte riktigt vara överens.

  1. Haha – du tror inte det är ögonen som inte fungerar som de ska just nu, för några likheter med Tommy Körberg kan jag inte se. Likheter med din pappa är ju möjligt dock. 😉

  2. Sitter själv med svullna fötter och händer (inte i klass med dig), 2*3,4 kg bebis i magen och är inte helt nöjd. Har blivit intalad att, tvillingar är små, tvillingar kommer tidigt etc etc… Bullshit! Mina bebisar håller sig inne så länge dom kan. Dvs ABSOLUT senast lördag!

    Jag har dock, tack och lov, inte Tommy Körbergs näsa! Jag ska försöka leva på den vetskapen idag. Tack och lycka till!

  3. Då tycker jag att det är dags att Moder Natur kompenserar dig genom att typ låta dig vara och i stället ägna sig helt åt Leo. Dags att vilja säga hej till honom! Så ordnar sig resten per automatik.

  4. God morgen! Første gang jeg leser bloggen din, men her kommer jeg til å lese mer! Skjønner at du nærmer deg termin, og ja, det er slitsomt… Det er ikke alltid så gøy å se seg selv i speilet, men jeg likevel ganske sikker på at ingen ville forvekslet deg med faren din 😉 Snart har dere den lille skatten hos dere, og da føler du deg ikke lenger som en flodhest kan jeg love! Lykke til!
    Leste innlegget litt lenger ned om Liberopakken du har fått, det var et smart triks ja 😉 Forøvrig sverger vi til Libero, de er best!
    Ha en deilig mandag!! Klem fra Ellen

  5. Hahahaha, hoppas att han kikar ut snart, lilla Leo, så du och din kropp får hitta tillbaka till varandra (det tar i och för sig sin lilla tid, men ändå).

  6. God Morgon !

    Heheh Tack snälla söta du för att du fick mig till att skratta & le så här på Morgonen..Helt underbart!

    Ha en underbara dag

    Mvh Emma

  7. Amen, du är för rolig! Hur kan man vara så rolig på morgonkvisten? Ja, just det… du har ju varit vaken länge ;-)… Godmorgon!

  8. Det är som att besöka en trolleriföreställning att vara gravid,man vet inte som ska dras upp ur hatten härnäst..
    Känner igen det mesta du skrivit idag,men Tommy Körberg och Elvis var jag aldrig lik,men jag minns att jag tyckte jag såg ut som han i Little Britain,karaktären som heter Andy och sitter i rullstol?
    Jag kände igen den stripiga frillan,den där blicken som tyder på låg hjärnverksamhet och det där i övrigt osexiga bleka,gråa:)
    Hoho,tur att man glömmer snart när väl ”belöningen” är ute..

  9. Här Hr du en till somr lite arg på moder natur. Men om jag skulle få gå upp fem ggr på en natt skulle jag vara glad. Här pratar vi 4 ggr i timmen. Ända sen dag 1 av grav och jag är nu 3 dagar över tiden!!!! Så förstå hur taggad och laddad jag kommer att vara om vår lilla juvel kommer bli ett nattbarn!!! 🙂

    Så ja det här med kisseriet kan moder natur ta och stoppa upp någonstans!!

  10. Hihi du är ju för rolig!! Har varit i samma sits två gånger, inte så kul just då men man skrattar gott efteråt, ja typ efter några år!!!!

    Hoppas att inte pinan blir alltför lång!
    Kram Anna

  11. Snaaart Emma, nu är det inte långt kvar. Själv trodde jag ju (var säker på) att lilleman skulle vara ute nu. Så jag fattar inget…. Men du behöver inte stå ut länge till.
    Sen betyder ju inte det att man får tillbaka sin kropp. Lite kanske, men de där små liven tar ju det mesta i besittning ett bra tag till. Men då har man ju lukten, leendet, ögonen och alla ljud och ja….så mycket mer igen, så då gör det inte ett dugg. Oftast. Kramar Kicki

  12. Hva med sangstemmen? Har den kommet i kjølvannet av de andre forandringene?………. Kanskje moder jord mener du skal synge litt for vakre, lille Leo
    klem til dere

  13. Njut nu när du fortfarande har det där gravidglowet i alla fall. Sen förstår du kommer du vara glad om du får till att duscha sisådär en gång i veckan, tappa så mycket hår att du börjar skymta hårbåttnen, lukta kräks, lukta bajs, se ständigt trött ut… japp, så är det. Men hey, jag vill inte få dig opepp på bäbis. Det är lätt värt det.

  14. Hehe…såklart du vaknar så där ofta, det är ju kroppen som ställer om sig för att du ska vakna lätt och kunna amma sen. 😉

    Du kommer hädanefter att vakna en ångströms innan lille Leo knystar, det är något märkligt övernaturligt det där med att man vaknar innan.

    Du vet väl att du ska vila en stund på dagen så att barnet syresätts ordentligt. Lägg dig på soffan med en mysig inredningstidning och njuuuuuut.

    Vad underbart det känns att få skriva en kommentar till någon, blogger krånglar så jag kan inte skriva hos någon som har Blogspot.

    Var i alla fall på Mollyträff i Göteborg i helgen och köpte där, hör och häpna, inte molly utan en Ti-Mo. Har blivit så inspirerad av din vackra kofta, men för mig blev det klänningsvarianten. Den är bara sååååå skön.

    Ja för dig är det bara att vänta, tids nog är det dags och det brukar ofta just Moder Natur bestämma. Det bästa är att hon får göra det för det blir oftast bäst än att man sätter igång med medikament på BB.

    Lycka till nu!

    Stor kram från Javabönan

  15. Hihi, ja… hur kan Moder Natur spela en såna spratt så här i slutet av graviditeten.
    För det är ju det hon gör.
    Man tror inte att det är sant när man ser sig själv i spegeln. DET KAN INTE VARA JAG som syns där i glaset. Men… det är det.
    Ja, det är ju tur att du har goda gener med en stilig pappa. Och det är ju tur att Moder Natur inte spelar en ännu större spratt och slänger in en mustasch eller ett skägg som grädde på moset.
    Nä, jag har då bara sett vackra bilder på en höggravid Fru – och det är DU!

    Kram och ha en fantastisk dag!

  16. Det där med täta toalettbesök på natten är en sak jag kommer ihåg väldigt väl, stör sömnen enormt, kanske rent av milt uttryckt!!

    Men det hör till, det är bara att gilla läget, lätt för mig att säga va 😛

    Anna

  17. Hahahaha! Åh din stackare! Jag minns precis, det är som att moder jord helt plötsligt fått bisarrt dålig humor!
    Jag hejjar på dig Emma!
    HEJJA!

  18. Hahha, det kommer ordna sig 🙂 Va gla att du är van att gå upp så många ggr, då det är fullt naturligt när du får lilla fina Leo 🙂

  19. Emma, min Emma… Vackra Kvinna. Om de flesta kvinnor skulle bara få bara hälften så vacker som du, NÄR du är höggravid så skulle det hjula hela dagarna. Sista tiden ääärrr lång, en dag känns som en vecka… Tänk vad lille Leo bara älskar din livmoder. Han har det så gott där inne. OM du bara visste vad ni har framför er… Man trodde att man har varit kär tidigare i sitt liv, men när det lilla trollet kommer ut skynklig och dan…oh my!! Det kommer som ett knytnävsslag. En kärlek som är helt magisk. Han kommer ligga där och sprattla lite, eller kanske sova mellan er och ni kommer bara titta och titta tills ögonen får liksom bebisform. I TIMMAR! Tänk den största kärleken i ditt liv har du inte träffat än. Men snart. Såå snart. Lycka till Emna. Det gör inge ont alls;-)! Kraaam

  20. Här hjälper nog inga tröstande ord 😉 Drick oboy, ät några fler bomber, klappa på magen och prata förstånd med Leo.

    Men jag vill ändå säga att du inte är det minsta lik Tommy Körberg, och att det inte är långt kvar nu. Alls!

  21. Du är för rolig, och jag tror inte det minsta på det som du säger den här gången.
    Du är ju hur fin som helst ju.
    fast ändå, jag fattar lie vad du menar….jag är mitt i den där rysliga veckan som du inte har just nu i ditt tillstånd(bara en sån sak, har du tänkt på det att du slipper den pesten ?)
    Iallafall var det bestämt att vi skulle käka brunch på Hilton.
    Först fick Mr G ringa dit och boka om bordet från kl 11.00 till kl14.00 eftersom jag inte ville stiga ur sängen…
    Väl ur densamma och efter duschen och allt det där…då var jag så TJOCK att jag minsann inte tänkte sätta min fot utanför lägenheten än mindre vistas på Hilton och äta brunch.
    Jeansen var för trånga och inget, absolut inget som finns i garderoben gick att ha på sig.
    Jag hade nära till tårarna. Mr G hade j-vligt nära till tårarna.

    Det löste sig till slut, det lugnade ner sig…som alltid, tills nästa månad, då är vi där igen.
    På katastrofens rand alldeles vid jordens undergång.

    Ha nu en fin dag!

    Mrs G

  22. fan vad rolig du är!! Det är så skönt att titta in på din blogg en sån här grå och trist måndagmorgon. Man vet att man alltid får sig ett gott skratt!
    Jag kommer ihåg hur min näsa såg ut sista tiden…det var en gigantisk körberg-näsa..men det försvinner efter han har ploppat ut, jag lovar!
    ha en bra dag

  23. Ha ha ha!! Du e tokig! Men, jag vet hur det är… All den vätska göra att man likan ett troll litegrann. Näsan blir större, ögonen mindre och läpparna börjar alltmer lika Angelinas. Troll eller fisk det är bara att välja ;O)
    Jag gissade att du skulle föda den 7 oktober så om det blir då har du inte långt kvar.
    Men att kissa fem gånger på fem timmars sömn….. fy tusan! Jag blev störd fyra timmar på en hel natt och det var mkt nog, du slår kanske rekord i antal toabesök :O)

    Kram

  24. Men det låter ju som du är en riktigt stilig eh gravid man?! Hahaha

    Det där med att ränna på toa stup i kvarten is a bitch! F*n vad jag hatade det. Önskar jag hade några tröstande ord att ge dig men det enda som poppar upp är ”det blir bättre” men det vet i sme’ns om det blir det. 😉

    Kram på dig

  25. Åh, tror nog jag får ta o ge Leo ett par ’sätt-fart-nu-tips’
    så du får bli dig själv igen, nog för att du är underbart härlig o otroligt rolig att läsa, men jag minns ju själv läget. O bävar för det kommande…

    Har du/ni provat den gamla hederliga ’färdknäppen’? Den satte iaf fart på min första. Tydligen nåt ämne i säden som gör att om man e minsta lilla på G, så sätter det igång.

    Nr två satte fart, eller halvfart ska jag säga, efter att jag varit på massage, enbart inbokad för att få just fart på honom. Vattnet gick o sen hände inget mer på många timmar. När jag kommit in på BB efter att konstaterat att inte såå mycket vatten verkade vara kvar, o jag fortf inte öppnats en mm ens gick jag o lade mig o trodde på allvar, att den bebisen skulle stanna där inne. Halvt sovande kom jag då på nåt som jag läst, att om man skruvar lite (japp, låter helvrickat, o inte helt fantastiskt skönt heller) på bröstvårtorna så kan det sätta igång det hela. 1 timme å tjugominuter senare var han född!

    Att sätta fart på tarmarna har jag oxå för mig att det är nåt gammat husmorsknep. Jag som e laktosintollerant kommer dricka vanlig mjölk om denna lilla varelse inte tänker komma ut när jag inte har lust att ha den innanför skinnet längre 😉

    Lycka till!

    Kramar från Preggo-kollegan

  26. Ah, men Tommy Körberg är väl stilig (hmm…)? Elvis med ju. Man får lära sig vara glad åt det lilla vet du 😀
    Men jag måste erkänna att jag tycker grymt synd om dig med din lilla blåsa om nätterna. Vis av erfarenhet vet jag hur grymt jobbigt det är. Och jag hade faktiskt en bekant som under sina minimal-blåsa-maximal-mage-nätter somnade om på toan. Vaknade gjorde hon när hon vippade av och slog näsan i toagolvet…. det är farligt att vara höggravid 😉

  27. Du skriver så underhållande!!! Men det du skriver OM är ju inte så kul. Hoppas Moder natur kan vara lite barmhärtig ett tag istället!!
    Kram till dig och sov gott utan knäppa drömmar!!

  28. Hej! Har sedan någon vecka tillbaka hittat din blogg och måste nu bara gå in och skriva en rad till dig. Du är fantastiskt roligt och om du inte arbetar som ståuppare så borde du kanske fundera på en ny karriär. Du skulle ju till och med kunna få min chef att le. 🙂
    TACK!

  29. Kikade in här av ”misstag” och kunde inte sluta läsa! Det är helt underbart att läsa det du skriver! Väldigt underhållande, trots att det nog inte är så kul för dig… Har inga egna erfarenheter men jag hoppas att du och moder natur kommer i fas snart! På återseende! Kram Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg