Att räcka finger åt tristessen.

Aha! Och vad har vi här då? En hel påse full med tyg, nog för att klä om en soffa eller två. Nu kan Leo stanna där inne bäst han vill, för hans mamma har kommit på världens bästa sätt att hålla sig sysselsatt och samtidigt vara i vila – att sy! Nu ska den fördömda symaskinen fram igen och sen ska jag, med start imorgon, börja producera soffkuddar i industriell skala.

Minst 100 ska jag göra. Om dan. Moahahahaha.
Sug på den, Moder Natur.

57 kommentarer till “Att räcka finger åt tristessen.

  1. Vågar knappt berätta att jag gick tre veckor och två dagar över tiden med mitt första barn… Ja, du läste rätt. Tre veckor! Snacka om tristess! I gråaste februari/mars.

    Men så länge kommer inte du behöva vänta, det är jag övertygad om. Håll dig sysselsatt så är det snart dags. Håll ut!

    🙂

  2. Haha, låter som en bra plan! 🙂 Om inte annat så är du sysselsatt. Jag är absolut värdelös på att sy, tyvärr, inget tålamod alls för det så brukar mest bli ett ormbo med en massa tråd och snea kanter och ja. Sådant.:)

  3. Underbart trotseri! Och när du tröttnat på kuddarna går du vidare med lapptäcken kanske!? Det måste ju vara det ultimata syprojektet som aldrig tar slut. Fast om du syr ett babytäcke till Leo är det kanske klart lagom till han bestämmer sig för att titta ut. 🙂

  4. Fina tyger = fina kuddar! Och tiden fram till bebisleverans blir så mycket roligare om man har något att göra. När jag väntade nr 1 fick jag tips om att äta morotskaka, det hade funkat för ”massor” av mammor. Det gjorde det inte för mig, men gott var det!

  5. Ja dom där tygerna ser riktigt snygga ut! Ska bli spännande att se resultaten. Når du fram till symaskinen? För magen menar jag. Jag kom i håg att jag stog som ostkrok framför kranen när jag skulle ta ett glas vatten och suckade…stackars dom som är feta jämt. Nu menar jag inte att du är fet…men du fattar.. :o)
    Jag försökte också muta min BM så att vår lilla tjej (emma heter hon faktiskt) skulle titta ut tidigare eller åtminstonde SENAST på BF.
    Hon bara flinade och sa…. Promenader och SEX är vad som gäller! JA passa på nu för sen blir det kanske inte så mycket sex. Enligt min åsikt så var hon ett Pervo…jag var verkligen inte sugen på promenader!
    Kram på dig!

  6. Ta’t lugnt bara. Symaskin är inte automatisk lika med vila direkt….Mitt blodtryck gick upp under de sista låååånga dagarnas stickmaraton när det blev typ en liten gosig minitröja per dag ungefär i en veckas tid. BM fattade ingenting förrän hon fick mej att erkänna… Fick inte ens titta på garnnystanen sen. Inte sy ihop den allra sista heller….suck. Men så bakade jag en sockerkaka och gick och bjöd grannarna och hoppsan så satte allt igång. Whatdoyouknow. En vanlig en med citron. Mood killer? Bara så du har koll på hur det känns. Inte bli varm eller rusig eller huvudvärkig. Nu kommer han snart, satsa du på den 8e, det var en bra dag att föda på!! 🙂

  7. Aaah – omvänd psykologi, fungerar tokbra! Leo kommer bli så snopen att han kommer ut en kvart efter du halat fram symaskinen. 🙂

  8. Glömde att skriva att nummer 2 kom ut med färdknäppen. Sant. Efter en dag kantad med starka förvärkar tänkte jag näe, nu provar vi detta. 2 timmar senare åkte vi in. Vi fick frågan på BB, tänkte inte på att de kunde fatta det…..Men so what, det gick ju jättebra. 🙂

  9. Aaah – vad kul 🙂
    Har oxå köpt tyg att sy kuddar av. Tänkte trycka nåt fint mönster på så jag köpte textilfärg och schablonplast oxå. Nu måste jag bara få arslet ur och sätta igång.
    Gammal textillärare som jag är så hoppas jag verkligen att du och symaskinen kan hålla sams – så blodtrycket håller sig på lagom nivå 😉
    Ser fram emot att se resultatet!

    Kram och lycka till,
    Mia

  10. Ahh, så symaskinen åker fram. För mig brukar svordomarna åka fram i samma takt… fast det var nog iofs mest då när jag skulle sy det där sänggavelöverdraget. Kuddar brukar gå bättre.
    Annars kan jag rekommendera virkning. Det ska visst vara lugnande. Sen kan man förstås bli lite manisk också. Bara en mormorsruta till, bara en till…
    Men nu var det ju kuddar du skulle sy. Lycka till!

  11. Ja där har du minsann att hitta på Emma. Jag hade dock inte sytt symaskin om jag skulle hålla mig lugn och vila. Får jag tag i en symaskin så rusar blodtrycket i högan sky och jag blir lätt hysterisk av allt obligatoriskt trådtrassel och nålbryteri…men det är ju jag det, inte du som tur är 🙂
    Lycka till med kuddarna, det blir många att mysa i sen när han väl är där.

    Kram Mrs G

  12. Heja heja 🙂
    Jag har en stol/fotölj jag borde ta tag i. Den ska målas och kläs om. Men jag har bara sovrummets tapetsering som borde slutföras först, och takpanelen att måla. Sedan….. Viktighetsordning? Det som andan faller på just den stunden 🙂

  13. Ah, smart tänkt, ingen chans i världen att du hinner sy kuddarna nu när du har köpt allt tyg. Leo kommer fortare än kvickt! Köpte förresten Limhamnsbomber idag, de funkar lika bra vid amning! Men är mäkta imponerad av ditt intag, de är mäktiga! Och mumsiga. Skulle du få problem med ryggen av bärande och ammande har du Chiropraktik Kliniken bara ett gata från Limhamnsbomberna, kan rekommenderas.

  14. Hej! Helt lovely att läsa dina inlägg! Ville bara informera om att en vän till mig, som hade samma BF som dig fick en liten flicka idag:)! Så det finns hopp menar jag, bebisar kommer ut förr eller senare (i mina fall senare, har passerat datumet med 10, 14 resp. 16 dagar med mina tre gryn) med risk för att göra dig nedstämd, producera kuddar du:)

    Kram

  15. Hihi, du skriver så himla bra och roligt så jag skrattar högt här för mig själv i soffan. Såg mig själv plus symaskin framför mig = väldigt hög puls och mååånga ilskna fula ord!!!!!!

    Hoppas bebisen vill komma ut snart!

    Kram Marie

  16. hahaha!
    Hoppas att du når fram till symaskinen, eller du har höj o sänkbart bord ;-)?
    Kanske man kan lägga in en beställning på ett o annat kuddfodral om nu Leo tänker stanna inne länge till…. Med min första gick jag 15 dagar över tiden, inget kul alls, eftersom typ alla som man möter frågar om det inte är dags snart?
    Anna

  17. SY är det bästa som finns!!!! Det var MÅNGA år sedan jag själv gjorde det men är sugen på att damma av symaskinen igen….

    lycka till med din kuddtillverkning!!!

  18. Sy några åt mig med när du ändå håller på! Jag är symaskins-analfabet och skulle knappt kunna sy en rak söm om det så gällde livet;)

  19. Det är rätta takter. Utmana Moder Natur, han kommer säkert pluppa ut i natt.

    Ett till locka-ut-bebben-tips; våra kompisar sa att deras dotter och mammans systers båda barn var födda dagen efter att den blivande pappan (japp, du läste rätt) ätit kebabpizza. Det gjorde att förlossningen drog igång på natten efter. Desperata som vi var för att få ut första barnet tog vi till det knepet – mest på skoj ändå. (Och det var dagen innan BF.) Men döm av vår förvåning när förlossningen ändå drog igång natten efter. Med andra barnet funkade det inte riktigt. Vi åt kebabpizza (det funkar att dela också…), men ingen förlossning drog igång. Men sen kom vi på det; vi hade inte ätit upp hela. Och mycket riktigt, natten därefter kom det igång. 🙂 (Hade säkert inget att göra med jättepromenaden som gjorde att foglossningarna kändes som gigantiska blåmärken att göra 🙂 ).

    Min kusin hörde i alla fall detta och försökte tvinga sin man som inte gillar den sortens pizza att ändå äta, desperat som hon var… Men han vägrade, och hon var sååå arg på honom.

    Man blir lite knäpp ju. Bara längtar och längtar efter att få träffa den fantastiska lilla varelse som mirakulöst växt till sin egen lilla person inom en. Men så helt plötsligt är dagen bara där. Och jag har bara hört en person (har ändå spenderat en månad på specialförlossning där man verkligen får höra en massa berättelser) som inte känt skillnad på förvärkar och värkar. Jag tror du förstår när du upplever det. Värkar gör nämligen ont. Det gör inte förvärkarna om man jämför.

    Håller tummarna för att han kommer snart er lille bebbe.
    Kram

  20. Nu känns det som du är lite less….
    Du ska se att han kikar fram i morgon. Liksom känner det på mig. Men du hinner nog sy ett tjugotals kuddar innan dess!

    Kram Anna

  21. Jihoo!!! 🙂 Man får ALDRIG vara dum! 🙂 ser fram emot att se slutresultatet! Sov så sött! Ps. Det börjar bli galet spännande att öppna bloggen på morgonen! För att se om något hänt under natten. Ja, eller du förstår vad jag menar! 🙂

  22. Min man satte sig precis bredvid mig och sa, få jag se nu. Är det här bloggen som du tycker så mycket om?

    Mm, sa jag.

    Sen skrollade vi neråt och tittade på lite bilder. När det var bilden på tjejen som har på sig din ”förtjänad-efter-förlossningskjol” sa han, är det hon?

    Nej sa jag. Här är hon (bilden med din fina nya kappa).

    Vilka fina kläder hon har, sa Olle.

    Det kändes så fint på något vis. 🙂

  23. Åå vad roligt! Jag har också tänkt inhandla tyg och skapa finfina grejer här hemma på min vackra aktivitet till maskin, men vet inte riktigt vad jag ska sy för någe? Kuddar är ju kul men jag tål inte innekuddarna från Ikea, har du någe tips på andra innerkuddar? Eller någe annat att sy? Hur gick det med det stora lapptäcket för ett tag sen förresten?

    Kram

  24. Aha, där är du ju 🙂 Fick en känsla eftersom jag varit helt off i bloggvärlden (åtminstone på andras) på sistone, att lilla Leo hade ploppat ut! Men inte riktigt ser jag. 8 dagar! Wow vad spännande!! Jag säger lycka till redan nu så att jag hinner, man vet ju verkligen aldrig när den lille krabaten har lust att anlända. Och med min dåliga bloggläsarvana just nu så är det lika så bra. Så.. Lycka till nu, massor! Kramar!

  25. Du skulle kunna sy en värmekudde med vete till Leos säng. Vi värmde upp yngste sonens säng en smula innan vi la ner honom sovandes där så att han inte skulle vakna av temperaturväxlingen varmfamn -kall säng. Odal säljer vete… 🙂 Då kan du ju använda alla stuvar till olika snygga fodral.

  26. Det var en mycket klok lösning du kom på. Jag har lite omvänd tristess, men en otrolig längtan att få prata med mina kuddtyger och symaskinen. Jag hoppas symaskinen lever efter frivolten den gjorde från frysboxen (varför var den där?). Det blir så där när man tänker att man ska ställa den lite högre än de små varelserna som gillar att pillra på saker.. och den lilla varelsen impulsivt rycker upp locket och ska spana efter glass eller nåt… Gode gud låt den symaskinen leva 😉

  27. Jag tänker lite att om du sitter på en pilatesboll och syr så kanske Leos huvud trycker mer mot inre modermunnen och stimulerar till lite förvärkar (ja du måste ju inte nödvändigtvis sy när du sitter på pilatesbollen, det kan ju rent utav vara farligt eftersom det troligen inte är det enklaste att göra – trampa med foten och balansera på bollen samtidigt alltså).

  28. underbart!!Vet precis vad jag ska syssla med om 3 veckor..ja om 3 veckor får det bli för jag tar mitt körkort med start på måndag, jag älskar min chockrosa Baotian (retro vespa :)..)och innan har det inte blivit av då vi bodde mitt i city.. MEN till och den mission blir för svår för mig med en nyfödd i januari och en moppe-älskande 3-åring…Caesar, som min son heter, verkligen älskar den och är varje dag såå stolt när jag hämtar honom på dagis med den..:) men åter till tyget, ska också ta fram min röda ärvda symaskin efter farmor, köp tokiga och andra mkt fina tygero sy, och sy, och syy :)) tack för insp! 5 dgr kvar Emma..herrejisses vilken fasansfullt underbar stundvis vidrig upplevelse du snart ger dig in i ! 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg