Att vara klar hos BM.

Nu är jag äntligen tillbaka från BM och heja heja! allt detta rigorösa vilande har gett utdelning. Jag är numera helt okej i mitt blodtryck och har fått grönt ljus för promenader och mindre projekterande vilket innebär att jag i helgen kan sätta tänderna i något jag verkligen längtar efter att göra (dock fick jag absolut inte storhandla eller befinna mig på IKEA – fråga mig inte varför, men dessa två var big no no).

Dessutom fick jag BM att lova att hinnsvepa mig hela eftermiddagen om han inte är ute till på onsdag, så det känns ju tryggt. Jag menar; en dag över tiden är ju trots allt en dag över tiden. Hinnsvepning har jag ingen aning om hur effektivt det är men om hon lovat en hel eftermiddag av den aktiviteten så borde det ju göra nåt.

(Hon avslutade dock med att säga att hon var övertygad om att vi ses nästa vecka, men det är bara omvänd psykologi right? Hon har ju lite udda humor. Jo. Jag väljer att tolka det så. Omvänd psykologi. Egentligen menar hon nog att han kan komma närsomhelst).

65 kommentarer till “Att vara klar hos BM.

  1. Hallå på dig!
    Vad härligt med ett absolut sista besök 😉
    Njut resterna som är kvar…han kan ju komma närsomhelst, säkert under ditt Ikea besök, kan ju få vem som helst att känna stress. Kram på dig!

  2. Åå vad skönt att blodtrycket har sjunkit, då fungerade det med att hålla en tumme för dig 😉
    Jag ser fram emot vad är det för roliga projekt du kommer ta tag i!

    Kram

  3. Ikea är perfekt att åka till. De har sjuksköterska på plats och ringer de efter ambulans så prioriteras de i kön, typ. Så säkrare ställe finns nästan inte.

  4. Omvänd psykologi is da shit – det var ju det jag sade häromdagen..! Jag tror din BM vet det också, måste ju ingå i utbildningen på något sätt då det dokumenterat är det bästa sättet att handskas med barn på..! 😉

  5. Jag tror din förslossning startar nästa torsdag men han kommer inte fören på fredagen. Du har verkligen något mäktigt framför dig. Passa på att ta med dig bungyjump-rep! Det finns inget bättre tillfälle, tro mig! Du kommer känna dig odödlig stunden efter du fött ut ditt barn.

  6. Det är sjukt jobbigt att gå över tiden! Jag har gått över tiden två av tre gånger så jag vet… Tänkte bara tipsa om ett knep som funkat för mig när jag har varit less och ville att de små skulle komma ut. Jag har testat det två gånger och båda gångerna fungerade det! Såhär är det, i vanliga fall äter jag inte ostkrokar MEN kvällen innan nr 2 föddes och kvällen innan nr 3 föddes så åt jag själv upp en hel påse med ostkrokar! Dagen efter föddes de! Det kan inte finnas någon annan förklaring än ostkrokarna….! 2:an kom tre dagar innan bf. När jag var gravid med 3:an hade jag gått 6 dagar över tiden då jag bad maken åka och köpa en påse, specifikt för att starta förlossningen. Jag ser ingen annan rimlig förklaring…

  7. Egentligen menade hon – skynda dig hem nu annars hinner du inte sy klart kuddarna så länge du är i en del! Förbudet kan ju va nån regel IKEA har och som alla BM får betalt för att säga – inget fostervatten välkommet i varuhusen!

  8. Hinnsvepa? Jisses, vad är det? Har aldrig hört ordet. Om det är nåt som påskyndar, varför fick inte jag gjort det för tio år sen? Utvecklingen har visst gått framåt… Men ordet hinnsvepa låter i mina öron både gammalmodigt och lite mumbojumbo. Jag får en konstig bild framför mina ögon. Nån som står och sveper med händerna framför en gravid mage och viftar med tunna tygstycken. Förlåt. 😀

    Jag har nog fått nån konstig biverkning av gårdagens kanelbullar…

  9. Alltså jag har för mig att hinnsvepning är när bm eller läkare stoppar in fingrarna i ..barnkanalen..och sveper runt där inne typ för att lossa kanske? något munbojumbo är det inte:)
    Och ja du Emma, innan Tisdag är du mamma 🙂

  10. Vad skönt att blodtrycket var bättre! Näe, du kommer såklart ha din bebis senast på bf-dagen 🙂 (Att jag gick 13 dagar över tiden tänker jag inte berätta om , nej då ;))
    Att åka till Ikea kan väl få blodtrycket att skjuta i höjden på vem som helst, så det ska du såklart undvika om du inte vill bli soffbunden igen… och det vill du ju inte förstås 🙂

  11. Härligt…. Snart i mål!!!! När jag hade gått över 5 dagar med min son (som nu är 3år och skall bli storebror vilken dag som helst) så va jag på Ikea….. Och då startade värkarna!!!
    Så Ikea är nog ingen dum idé!

    Lycka till!!
    K

  12. Nej, det där med IKEA förstår jag inte alls. Finns inget blodtryckshöjande med det. Där är bara trevligt! MEN storhandel – nej tack! Stroke-varning varje gång tyvärr! Kramar Kicki

  13. Hej Emma Pemma!
    Vad skönt att blodtrycket är nere. Jag har lite av en sjukhusfobi (kul att jag skall vara på ett sjukhus när jag ska föda då) så när jag är hos BM har jag ett hellsicke att få ner det satans blodtrycket. Men min barnmorska är så gullig så hon får mig alltid så lugn så jag går där ifrån med ett normalt blodtryck. Men det där satans blodtrycket kan jag bli galen på.

    I alla fall. Jag gjorde hinnsvepning. Eller inte jag. Men min barnmorska gjorde det på mig i fredags. Alltså förra fredagen. Hon sa att 70% av alla man gör hinnsvepning på så sätts förlossningen igång inom 48 timmar. Hon hade bara vart med om en endaste gång att kvinnan hon gjorde det på INTE fick igång någon förlossning.
    Men nu kan jag stolt meddela att hay. Här har hon kvinna nummer två. Inte fan kom det igång någon förlossning. Idag är jag fem dagar över tiden och det suuuuger!

    Visst jag är sjukt rädd för förlossningen men inte fan är det kul att vara totalt fast hemma. Jag orkar ju ingenting. Så mina dagar går åt till att äta, sova, städa, lägga pussel och läsa böcker. KUL?! Nä inte ett dugg.

    Nä fy fan jag blir säkert igångsatt men hoppas hoppas att du inte behöver gå över tiden. Det är inge kul alls!

    Kram till dig!

  14. Så skönt att blodtrycket är bättre och du får röra dig lite. Det är ju så skönt ute nu tycker jag…
    Jag tror han kommer på fredag. Och har han inte kommit på tisdag så skriver jag en ny sång. 😀
    Ha en fortsatt fin dag!

  15. Hej! Jag tror naturen vet bäst när han är klar, så strunta i hinnsvepningen tycker jag! Nån dag hit och dit spelar egentligen ingen roll, väl, även om man vill träffa sin bebis asap?
    Lycka till! Vi väntar med spänning!

  16. Läkaren på vår BM-central kallar hinnsvepning för Hemlich-manöver. Fråga mig inte varför han kallar det så, för det låter ju nästan lite militäriskt :). Men jäklar i min låda att det funkar. Med min första kille gick jag två fulla veckor över tiden och då gjorde barnmorskan en hinnsvepning och inom ett dygn började värkarna komma igång (att det sedan tog tre dygn innan han var ute är en heeelt annan sak). Med barn nummer två gick jag också över tiden och då bad jag om en ”Hemlich-manöver” och då kände jag att det var på ”g” bara efter någon timma (å att det tog typ ett och ett halvt dygn innan han var ute är också en annan historia :)).’

    Det är dock inte alltid det funkar och BM kan känna om det är på gång. Men det är ju iallafall värt ett försök :).

    Svepa här å svepa där. Nu är nog Leo snart här!!

    Tjingeling!

    KRAM

    // Inredningsfrun

  17. Slutet är nära med andra ord!

    Funderar ofta på hur mycket jag kommer att sakna ALLA dessa underbara inlägg för sedan kommer du kanske kanske att inte hinna :)))

    Kram!

  18. BM har gjort hinnsvepning på min dotter vid båda graviditeterna. Detta har gjorts kring beräknat nedkomstdatum och har båda gångerna satt igång värkarbetet:) Eller också hade det börjat ändå, vem vet? Så hoppas det funkar på dig också!!
    MVH Lena

  19. Tack! Man kan ju försöka hinta om att man faktiskt kommer att vara väldigt snäll fram till jul och att tomten gärna får komma på en ”förkaffe”.

    Kul med nya projekt och skönt att blodtrycket var bättre! Jag tycker förresten att det får vara slut med bloggandet om Limhamnsbomber för jag kan fan inte tänka på något annat nuförtiden! (Dessa bomber fyllda med all kärlek i världen är även mina favoriter) 😉

    Sedan tycker jag att du ska hoppa det där med att pröva att sitta på en tennisboll. Jag satte mig av misstag på en vinflaska en gång och det var inte trevligt.

    Ha en fin dag!

  20. Skönt med trycket! Var lite orolig för dig där…!

    Hinnsvepning har gjort susen för många. En färdknäpp kan också sätta igång (nått ämne i spermierna tror jag..);D

    Eller helt enkelt att knata i branta backar.
    Så fick jag igång 1:an på utsatt dag:) Sen tog det 22 minuter in på 1 dag över tiden innan han behagade kika ut, men ändå!!

    IKEA någon timme tror jag ändå på, vad BM än säger. Se bara till att inte sitta i en skön soffa när vattnet går…;)

    Kram Susanne

  21. Om man lägger i hop allt vad din BM säger – gå inte på IKEA, inte storhandla, lovar hinnsvepning etc så måste det ju betyda att hon tror att han kommer VÄLDIGT SNART!!

    Prepair yourself – LEO kommer nog snart!

    //Åsa

  22. Vi saknar dig på jobbet Emma! Och jag vinkar fortfarande till din plats när jag går genom dörren 🙂

    Idag kommer föresten Leo. För det har ju jag gissat!

  23. vad skönt för dig! men tror du får turturduva lite m maken, det gör att man slappnar av och kroppen släpper på låsningarna… sen kan det ju vara lite komik också. ser hur tsunamin bara sveper bort sin make i förskräckelse….hahaha tur att du har de där erotiska plastlakana då…=)

  24. Härligt att höra att du mår bättre!
    Smart bebis du har som förstår att det inte är någon ide att stressa ut i höstkylan när man kan ligga där inne i värmen och äta bullar och ha det bra och växa lite till.
    Dock inte lika roligt för dig, men det löser sig. Du har en smart kille där inne, glöm inte det. Kram.

  25. komiskt nog (om jag minns rätt) gissade jag på onsdag sist, den 12:e!
    Men hoppas för din, Leo och mannens skull att jag hade fel!

  26. du, det är lugnt… han kommer om fyra dagar. så är det bestämt ju. nionde i tionde nollelva. så projektera i lugn och ro du nu bara några dagar 🙂

  27. Alltså din BM verkar vara ett riktigt stolpskott. Eller. Hon kanske kör lite The game-approach på dig, du blir så nyfiken att du M Å S T E H A M E R !

    För jag kan ändå tänka mig att hon är en karaktär som inte riktigt är redo att lämna ditt liv. Ni kanske kommer bli goda vänner? Ni kanske kommer sitta o dricka vin (OBS när du inte är gravid/ammar) o sy tygbröst? Du kanske får vara med när hon premiäräter något riktigt flödigt?

    Jag hoppas att hon har ett otippat inre som hon älskar att dölja. (O inte bara är det stolpskott som jag ofta tror att hon är).

    Nåja, nu ska jag googla hinnsvepning (man lär sig något nytt varje dag!)

  28. Hejja hejja, hoppas han ploppar ut av sig själv! Annars tycker jag hinnsvepning låter som en bra ide. Gjorde en själv för ett par veckor sen ( absolut den otrevligaste runt grottningen där nere ever) men det gjorde susen. Dagen efter var jag öppen 4 cm och då petade dom hål på hinnan 3 timmar senare var vår dotter ute =)

  29. Skönt att ditt blodtryck var bättre:)Det där med hinnsvepning är nog olika från person till person. En från föräldragruppen fick 2 gjorda på 1 vecka och detta hjälpte föga. Bebben kommer helt enkelt när den är redo. Lätt att säga, mindre lätt att ta till sig. Jag är enormt sugen på att ringa min BM och kolla om hon kan göra detta på mig på mån, har tid hos henne då. Dock hoppas jag att plutten kommer ut självmant innan dess:-)
    Kram

  30. Nä. Min BM är av tron att det ska sätta igång av sig själv men vad fan, jag är så trött på detta nu…Det första jag gör imorgon är att ringa och säga att jag vill ha tid..

  31. Jag måste bara dela med mig av mina erfarenheter av ”färdknäppen”.
    Jag har fyra barn och alla kom efter just färdknäppen,så jag vet att det funkar.
    Prostaglandinet i spermierna är samma ämne som man använder vid igångsättning.
    Man måste vara ”mogen” för att föda,då kan förlossningen starta igång.Enda risken är att man få ligga med värkar halva natten för att sedan avta och det sker bara om man inte riktigt är mogen än.
    Sen veta jag att det finns många(då menar jag många!)svårigheter att få till ett samlag när man är höggravid….men vad gör man inte för att få igång förlossningen.Lycka till!

      1. För att hormonerna i färdknäppen ska göra nån nytta är det visst typ 4 rejäla laddningar inom en timme som gäller. Och det brukar ingen av parterna i ett ”nära-förlossning” par vara upplagda för.

  32. En hinnsvepning är när bm helt enkelt kör in fingret/fingrarna i livmodertappens kanal och rör runt och hjälper naturen på traven för att lossa hinnorna i förlossningskanalen. Gårbara att göra (med effekt alltså) på en s.k mogen cervix men om de är mogen, tja, då brukar det röra på sig om man så säger.
    Jag gjorde en liten (visade det sig) hos bm – hände nada fastän hon bedömde mig mogen. Gjorde en till hos gynläkaren och HOLY MOSES – jag tror han gjorde en tonsillundersökning men jag hade förvärkar hela em. Sen fes allting av. Igen. Trots att jag hade haft förvärkar på mot 4 min under en veckas tid.
    Dagen efter gick vattnet medans jag bakade och pratade med syrran i telefon. 3,5 timme sen var lilla S född. Med arslet först.

    Om du känner för att banga under förlossningen kan du bara ringa så kommer jag och byter av dig. Har gjort mitt på barnfronten men födaskulle jag vilja göra varje dag. Utan tvekan Världens Häftigaste Grej!!

    Kram och lycka till!
    (han kommer 2011-10-07 kl 01.34)

  33. Jag blev hinnsvept två gånger utan att det hade någon effekt, sista gången två och en halv dag innan värkarna satte igång. Min dotter är dock förbaskat envis, så jag tror hon höll sig kvar med händer och fötter i livmodertaket tills hon helt enkelt inte orkade längre, hinnsvepning eller ej. Det gör lite ont bara, att bli hinnsvept, så ta med någon som kan hålla dig i handen under tiden, och ta ett par alvedon innan är mitt råd. Hoppas förstås att han kommer ut självmant innan det blir aktuellt :-).

  34. thihi Lena lite längre upp…vad roligt att din föddes två gånger…jag menar ”min dotter vid båda graviditeterna…” men vad i hundan är hinnsvepning????har aldrig hört talas om det…låter liiite spoookie.=)

  35. Jag har hört att gravida kvinnor som bor i Älmhult och gått över tiden, åker till Ikea och knatar upp och ner för trapporna där för att sätta igång förlossningen. Ikea i Malmö har ju ganska ordentliga trappor nuförtiden så det är väl bara att åka dit 😉

  36. Hinnsvepning, IKEA-besök, färdknäpp – jag säger fönstertvättning. Is tha shit.
    Så säger vi snart hej till Leo.
    hej från Katarina

  37. He he… Hinnsvepning har man ju fått erfarenhet ifrån. Tror halva förlossningsstyrkan var och pillade på mig när Viktor skulle ut. Vi skötte ju det där hemma (vecka 39) och jag fick igång värkarna men fick erfara att det stannade av 🙁
    Efter det så var de på mig med svepningen 3 ggr tror jag men till sist så tog de vattnet och då jävlar, allt kom igång på ett kick med killer-värkar.

    Snart är det dags… min läkare frågade mig när vi fick valet att försöka sätta igång det hela eller åka hem (9 mil enkel resa) eller vänta och vi valde att sätta igång det hela. Jag sa ”helvete heller att jag åker hem UTAN bäbis!!!”. (utelämnade nog svordomen när jag talade till läkaren 🙂 ).
    Han undrade om vi mentalt var redo för ett barn…. ???? ?? Tja, jo.. typ… nog tusan är man redo allt. Speciellt som kvinna tror jag iom att man rätt kännbart haft en annan person inneboende 🙂

    Hoppas det går bra för dig och att du slipper gå över (det är ju mentalt jobbigt som tusan!!!!)
    kram
    camlla

  38. Alltså. Hinnsvepning, så himla bra! Jag sveptes på morgonen och på kvällen var det igång. Mycket bra! Hon sa dock att hon skulle massera livmodertappen, jag kan i efterhand medela att hon måste sagt fel. Massakera menade hon förståss! Massakera livmodertappen.

  39. Jag gick över tiden med min tvåa med 10 dagar och 14 dagar med trean…jag var så sjukt less att jag fejkade vattenavgång. Såklart kom de på mig och sa att jag bara hade att åka hem. Jag vägrade och sa att för tusan, sätt igång mig, jag har två små kids hemma som är sjukt less på den här vankande, väntande och hormonilska morsan! Hon sa att de egentligen inte gjorde hinnsvepningar på någon som ”bara” gått 14 dagar över tiden men att hon kunde göra ett undantag…haha hon såg hur desperat jag var. Dock kan jag inte säga att hinnsvepning är något majsigt…det gjorde ont…men var värt all smärta för ett dygn senare hade jag min lilla dotter ifamnen! Happy happy!

    Lycka till och ät ostkrokar, det tipset hade jag tagit även om jag var en timme över tiden!

  40. Imorn på fm. ingen tvekan om den saken, vad ska vi säja- runt 11.37 skulle jag tro 😉 Kram o lycka till oavsett när det sker.

  41. Hinnsvepa e bra, BM undrade om jag ville ha barn före julafton och det ville jag ju, så hon gjorde detta på förmiddagen den 18 december, och kl 17.30 föddes lillemannen. Och med lillhoppan gick jag över tiden 11 dar innan de satte igång det hela, eftersom de tyckte hon växte lite dåligt, i juni, när det var närmre 30 grader, och jag älskade varje minut! Det var så supergött att hänga vid utomhusbadet i byn hela dagarna med brorsorna och bara slappa (de var stora nog att simma då, annars hade det nog vart mindre gött). Men du ska se att det ploppar ut en liten tids nog. Lycka till!!

  42. Jag fick göra två hinnesvepningar med Mélanie. Den första gjorde så ont men det hände ingenting! 2 dagar senare gjordes en ny och då tog det 4 timmar innan värkarna var igång.

    Hoppas han kommer snart nu, vill ju se hur er lilla Leo ser ut

    KRAM

  43. ha ha vilken rolig BM du verkar ha 🙂 Jag hade oxå högt blodtryck när jag var gravid. Min barnmorska sa att jag inte heller fick göra ngt ansträngande. Hon sa att hon tyckte att jag skulle ligga i soffan & kolla på film och äta praliner 🙂

    Lycka till!
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg