Att brås på sin far.

Jomen, att det är Scout Valiants son – det går det inte att ta miste på. Ni ser ju hur bekymrad han ser ut. Dessutom har han en ovana att hytta bestämt med pekfingret åt det mesta, och det har han inte fått från mig; det kan jag garantera.

Första natten avklarad och jag är lite vimmelkantig, men nu börjar det få plats med andra känslor också. Upprymdhet, rusande kärlek och en gnutta adrenalin. Sånt.

Och hundarna? De tog de inte alls som förväntat. Jag var övertygad om att Tant skulle vara happy hippo och Tooka vara sur, men nej. Tant bara chillar och är sitt vanliga glada jag, men Tooka – hon är extremt intresserad och noga med att han ska må bra. Hon försöker tvätta och hänger över babykorgen så snart han gör ett pip och det första hon gör efter att ha vaknat eller ha kissat är att tassa fram till honom och kolla så att allt är okej. När jag ammar ligger hon med huvudet på hans ben och tittar på. Och det är också en otrolig lättnad; att alla så enkelt ger honom plats.

Nu ska jag försöka äta lite frukost sen bär det av till Lund för lite nya kontroller, och jag hoppas att jag blir utskriven på riktigt idag. Vi hörs snart igen. Ta hand om er.

66 kommentarer till “Att brås på sin far.

  1. Vad härligt när resten av familjen accepterar nytillskottet så bra. Hoppas att besöket går bra och att ni får komma tillbaka hem på en gång. Kram

  2. Åååå…. Helt helt ljuvlig liten Leo…. Underbart att vovvarna tar det så bra, med en ny liten familjemedlem… 🙂 Och självklart håller vi tummarna för att du blir utskriven! På riktigt!

    Kraaaam Carin

  3. Haha han funderar nog över vad fan som egentligen hänt det senaste dygnet 😉
    Herregud dom där kinderna ger en absolut bitabstinens! Vad fin han är!

    Ta hand om er så hoppas vi på utskrivning!

    Kram

  4. Va kul att det funkar så bra med hundarna.Men hundar är kloka djur och oftast funkar det.De förstår mer än man tror.Kloka djur det där.
    Har precis hittat hit från Philia och du har en underbar blogg som jag kommer följa.Du skriver så fint.
    Ha en underbar dag.Själv ska jag ta med tösen på älgjakt.Stora tösen på 12 sitter på pass med min storebror.
    Det blir en solig dag.
    / Ann-Sophie

  5. En riktig godbit! Vi hade två hundar när vi fick vår första son och de var också så fina och omtänksamma med honom redan från början – himla fint att se. 🙂

    Ha en bra dag!

  6. Åhhhhhh så fin han e,

    ett riktigt praktexemplar o jag kan riktigt höra ljudet av hans snusande. Riktigt varmt välkommen hem och lycka till hoppas allt går bra idag och att du blir utskriven på riktigt….

    Kram Elisabeth

  7. Nästan så man kan känna den underbara baby-doften ändå hit 🙂 Ljuvlig! Hoppas du får komma hem på riktigt till dina små nosar också!

  8. Lik sin far ska visst barnen vara, iaf den första tiden. Så pappan kan till sig det lilla livet! Söt är han, er lille Leo! Och är så glad att allt gick fint och att du är hemma! Skickar välkomna-hem-kramar

  9. ÅH så FIN han är lillprinsen!!!! Jag kan riktigt känna bebisdoften när jag tittar på bilden, finns inget bättre än den där speciella bebisdoften!!!

    Skönt att storasysterrollen tas med ro 🙂

    Lycka till i Lund i dag!

    KRAM!!

  10. hoppas proverna är bra idag, så ni får komma hem på riktigt!
    Gud vad jag ser fram emot din förlossningsberättelse…jag kan bara ana hur rolig och tokig den kommer va…

  11. Vad mysigt att ni fått sovit hemma i natt. Jag ser framför mig
    hur undrande och nyfikna tanterna är när ni pysslar m Leo. Dom måste
    ju tycka det är spännande!
    Hoppas ni blir utskrivna idag! Så fina bilder på den lille, såå söt!
    Ha en underbar dag tillsammans nu!

    Kraam

  12. tänkte börja min komentar med att skriva ”ååhhhh” men det ser ut som att alla börjar på precid det sättet.. så jag skriver HerreJisses!!!! vad söt han är .. och så underbart ni har det nu.. lukta bebis för oss alla!!
    Ta hand om er!
    KRAM!

  13. Sikken liten söt skrutt. Nu längtar man ju efter sin egen skrutta ännu mera, men jag får allt vänta några månader till på min tur.
    Lycka till idag!

  14. Tänk så häftigt det är. Att någon kan bli så självklar i en familj på bara en sekund, eller ja, nio månader.
    Hoppas det går bra idag för er.

  15. Blir lite nostalgisk över den tiden i livet du befinner dig i nu… Det är fjorton år sen nu, fast jag var bara dryga 20 då. I morse tittade jag på honom i köket o funderade över vem den där stora karlen är 🙂 Han har ränt iväg, växt om mig i sommar med besked. Snuffa på, det tar snabbt slut 😉
    Ta hand om er! <3

  16. Sin far upp i dagen – det kan vi alla se, precis lika söt!
    Så jätteskönt att det går bra med vovvarna, men vovvar är så intelligenta you know.

    Hoppas nu att du att det går bra i Lund.
    Kram Åsa

  17. Lille gubben! Så go!
    Den där bubblan man lever i första tiden… Vilken grej! Jag har varit där tre gånger och de perioderna kommer jag alltid bära med mig som de allra bästa minnena. Underbart och njuuuut!

    Kram

  18. Vad skönt att det går så bra med hundarna. Såg två salukisar på väg till jobbet idag och då gick tankarna till dig och din familj. Leo kommer att ha de finaste ”systrarna” man kan tänka sig. 🙂 Underbara lilla Leo är så söt!
    Håller tummarna för att du blir utskriven idag.

  19. Lycka till idag!!! Tips 1: bulkmedel, bli inte förstoppad Tips 2: kylda bindor, sitt kudde med hål och alvedon Tips 3: håll tuttarna varma Tips 4: amma aldrig utan att han har ett bra grepp om hela vårtgården Tips 5: lyssna inte på alla tips folk vill ge dig kör på din egen intuition och instinkt(-; Vi gamla mammor och vårdpersonal tror vi vet hur alla har det och vad som funkar för alla. Det vet vi inte….

    Kramar

    Ps. Det brukar va lite hets från familj och vänner att hälsa på först och lääääänge. Kräv att dom tar med fika och kasta ut sön om ni tröttnar. Det är ok att vägra besök ett bra tag.

  20. Haha ja nu såg han väldigt bekymrad ut. Tur att hans pappa redan hittat ett paraply som kan få bort dom där regnovädren från dom 🙂

  21. Grattis! Och vad underbart att det går så bra med Tant och Tooka, fantastiskt för Leo att få växa upp med hundar kring sig.

  22. Vilken sötnos! Grattis igen. Njut, för fy rackarns vad fort det går. Jag har lämnat min lilla bebis på dagis helt själv för första gången idag, shit att man är mamma med dagisbarn, vilka vuxenpoäng!

  23. Ja, han ser ut som en tänkare, kanske en blivande filosof…:) Fin är han och vad härligt att hundarna accepterar honom så bra. <3

  24. Vad härligt att ni börjar landa lite. Och verkligen superskönt att det funkar så bra med hundarna. Håller tummarna för att du blir utskriven på riktigt idag!

  25. Visst är det fint hur de små fyrfotade ändå tar det med ro. Vår yrväder till vinthund är så rar & nyfiken på familjens minsta! Hon som aldrig annars slickar i ansiktet på folk, ger en liten öm slick på kinden på minstingen varje gång vi kommer hem. Bakändan (svansen) är hon inte lika varsam med dock…
    Underbar bild på den lille hårfagre!

  26. Leo har ditt underfundiga leende, som man finner hos de kretenska gudinnorna eller etruskerna :)) Kanske finner man det hos alla nyfödda…
    Tooka kanske blir en bra barnvakt med tiden. Skönt för dig !
    Summa summarum : Det är kul med livets mysterium ! Guldklimparna i vâra liv är barnen. 🙂

  27. STORT grattis till lilla Leo! Har inte varit in på din sida på några dagar och hade ju helt missat den stora händelsen. Hoppas ni alla mår bra och myyyys massor nu!! Kram!

  28. Jättegrattis till ert lille mirakel!
    Njut av bebisdoft och mjuk hud och närhet, man saknar det lite när de blir lite större och ”kan själv”. Jag blir helt nostalgisk när jag ser honom och minns tiden med min förste lille Alvin, tänk vad liten han var och hur rädd jag var (han åt dåligt och gick ned i vikt första veckan och graviditeten var komplicerad så jag var rädd redan innan). Visst är det konstigt att han är er lille kille och ni är hans föräldrar och han kommer finnas i ert liv från och med nu och vända det upp och ner. Och ni kommer sucka ibland och önska att ni hade mer tid, men ni kommer aldrig, aldrig vilja gå tillbaks till livet innan honom.

    Och ni kommer undra över vad ni egentligen gjorde med all tid. 🙂

    Kram Jenny

    PS; Kan inte låta bli några tips (stäng ögonen om du vill); Inotyol är oslagbar som rumpsalva bara man inte tar för mycket för då blir det svamp, Babyproffsen har en bröstsalva som heter Purelan och gör amningslivet bättre, och så finns det en bok som heter ”Växa och upptäcka världen” om uteveckligsfaser som är lättläst (bra för amningshjärnan) och som gjorde mig till en bättre mamma barnens första år.

  29. <3 Hundar är kloka. Klart de ska hjälpa till och hålla koll så liten har det bra. Han lär inte behöva någon lära-gå-vagn – han har en hund på var sida istället *fniss*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg