Att vara uppe först.

Idag är det nästan som under graviditeten; jag är vaken först och tassar runt här på nedervåningen och flyttar på saker och äter blåbärsyoghurt och väntar på att alla ska vakna. (Emma; fjärilsskålen är en del av Mateus-porslinet jag valde).

Det är kul att se hur mycket ett hem hinner förfalla när man får barn. Sen vi kom hem har jag liksom bosatt mig i vardagsrummet och gjort det till vårt skepp, eftersom han ammas konstant och det är det mest bekväma rummet (= har en TV) när man ska sitta på en knäckt svanskota i åtta timmar och hålla en silkesapa i famnen. Så nu är vardagsrummet överöst med kuddar och knyckliga filtar och amnings-nappar och dreggelpapper (inte till mig, så illa är det inte ännu) och babysaker – vilket har skapat nån slags ombonat kaos som jag redan lärt mig tycka allt för mycket om.

Och snart är det mannens och min födelsedag och jag har inte den blekaste om vad jag ska hitta på (jag på lördag, mannen den 8:e – vi har time:at det bra). Jag har liksom gjort det till tradition att röva bort honom för en weekend varje gång han fyller år, första året var vi i Prag och förra året på Island men i år har jag ingen som helst aning om vad tusan jag ska hitta på. Weekend är ju inte aktuellt, han har tre uppsättningar pannlampor och det står redan en elcykel i kontoret (som jag slår fötterna i varje dag för övrigt).

Så det här året får jag gnugga de amningsluddiga geniknölarna ordentligt. Dessutom lär jag behöva sätta en påminnelse på iPhonen. M-hm. Så senil är jag nu.

35 kommentarer till “Att vara uppe först.

  1. Underbar bild på lilla Leo. Ja det är bara att boa in sig och ha allting inom bekvämt avstånd. Angående presenteriet så är jag inte till någon större hjälp just nu, men jag hojtar till om jag kommer på något ;).

    Ha en fin måndag!

  2. Godmorgon Emma! Vilka underbara bilder på Leo och den vackra skålen.
    När det gäller present så tycker jag att ni har ju precis fått den finaste presenten av alla, så kanske blir det här året lite annorlunda för er. Kanske kunde du gjort en beställning av någon fin bild av Leo och maken tillsammans som en tavla? Eller ett vackert album? Kanske kunde ni ha någon slags catering hemma istället för en upplevelse borta?
    Jag bara spånar och tänker på hur nytt allt är för er och att man ofta inte orkar hasta iväg och sådär med en liten skrutt. Kram, Maria.

  3. Go’morron! 🙂
    visst är d mysigt m en egen liten stund på morronsidan?
    Ja du, har dåligt m idéer ang present till mannen din… kanske han vill
    åka iväg nån dag själv på nå äventyr?? njae, jag är Inge vidare hjälp
    faktiskt.
    uppskattar han god mat o efterrätt hemma då, nu m dig och lillen kanske?
    Och en bra film?

    Ha en bra måndag tjejen! Kraam

  4. Så fin skål, ja och så Leo såklart. Well, jag rekommenderar en middag hemma med handskriven fantasifull meny. Leo rekommenderar…

    Kram!

  5. Man behöver ju inte resa så långt, ett fint hotell i närheten. Flanera på stan hela familjen… All mat serverad. Det hade nog jag kunnat tänka mig, när jag var nybliven mamma (även nu). Eller som andra redan sagt, en fin bild på far & son..

  6. Fantastiskt vackra bilder på din lilla knodd. Jag ångrar bittert att jag inte tog några på vår lilla M precis i början. Jag var dock så chockskadad av dygnetruntskrikandet att tanken aldrig föll mig in. Så knäpp massor av bilder! 😀

  7. Morning!
    Jäklar vad underbart söt han är, den lilla silkesapan! 🙂
    Visst är det kul att alla i familjen fyller nästan samtidigt. Vi har det också så, jag, barnen och deras far. Vi fyller den 4, 7, 19 och 29 i samma månad! Lite småkul och halvhektisk månad….men många tårtor får vi gladeligen smaska i oss!
    Ha en underbar dag!
    Kram

  8. Mysigt med en liten lugn stund för sig själv…varför inte ge maken ett ”upplevelse present kort”? Finns jättemånga fiffiga hos tex Live it och smartbox!:)

  9. Underbara bilder! Ang present så brukar vi ge varandra myspaket. Alltså en film eller bok, något favoritgodis och kanske en tidning. Men nu kanske ni inte har varit tillsammans så länge ännu så ni hamnat på den lilla nivån utan vill dra på lite större iof… Blir stora kontraster med resa ena året och en film och lite godis nästa 😉

    Lycka till med klurandet i amningsluddiga hjärnan och ha en bra dag 🙂

  10. Så söt liten en!
    Här fyller mannen också den 11:e. (Och så är det ju alltid fars dag precis där i krokarna också… som man inte hade problem att hitta på till ett firande liksom 🙂
    Han önskar sig en snöslunga. Eller en lövblås. Romantiskt, eller hur… 🙂

  11. Ååh vilken underbar bild. Han är så söt! 🙂 Jag är tyvärr världens sämsta på att ge presenttips så jag har nog inget att komma med…

  12. Underbart foto på lilla prinsen ♥ Du säger att du inte lagar mat så bra:) Varför inte ”hyra” hem en kock som gör en otroligt fin middag till er med efterföljande hemma mys som dessert..
    Kanske makens favorit rätt…..:) Kram du fina:)

  13. Du tror inte att han har fått världens bästa present redan?

    Boka tid med någon kompisfotograf som kommer hem och tar sjudundrande bilder på er tre eller fem menar jag.

    KRAMIS LiseLotte

  14. Present? Svårt, men min make har iaf önskat sig ett par gosiga Shepard innetofflor i fars dagspresent. (Mycket manligt jag vet, men jag förstår honom. Våra golv blir snorkalla nu när det börjar bli kallt ute!)
    Mycket fin Mateusskål och mycket fin Silkesapa för övrigt!

  15. Mateusporslinet är det finaste…här har vi fulla uppsättningar av flera färger och blandat av flera andra färger…så kul att duka och göra fint med.
    Fjärilsserien som är härligt somrig anvnder vi mest just på våren och sommaren.

    Jag har ett förslag till present åt er båda. Jag kan ha helt fel men fått för mig att ni gíllar mat och att äta gott. Varför inte hyra en kock som kommer hem och fixar värsta finmiddagen till er? Minst 5 rätter ska ni ha.
    Vat att det fanns Rent a Chef mfl i stan tidigare iallfall….
    Ett annat alternativ är fin hämtmat från tex nyöppnade restaurangen Vollmers.
    Fint porslin det har ni ju iallafall.

    Kram Mrs G

  16. Halkade in på din blogg i förra veckan och måste bara säga att du skriver såå träffsäkert i varje inlägg! Precis som det är! Mina barn är nu 10 och 7, men jag känner igen alltihop. Känn ingen press med födelsedagar och presenter, ni har ju nyss fått den bästa av alla presenter man kan tänka sig! Lycka till med silkesapan, kram

  17. Fast visst är det väl den 8:e och inte den 11:e…? Inte lätt med amningshjärna, du är säkert förlåten! Du har ju dessutom redan levererat den finaste av gåvor! /Christin

  18. Livsfarligt för min biologiska klocka…Han är ju så söt!!!
    Snart 40 och två killar redan och dessutom boendes i England med dagiskostnader på ca 12 000 kr i månaden (så att skaffa barn här är tyvärr verkligen en ekonomisk fråga…suck!!), men snart är det ju försent att fundera längre också!! Du beskriver bebistiden så det tar mig tillbaka på en sekund!! Ha det bra!! KRAM

  19. Snutt så söt han är! Urgulligt med den där handen som hamnar vid ansiktet på varje sov-bild.
    Och jag är alldeles kär i fjärilsskålen. Ett par såna hemma i skåpet skulle inte sitta fel. Den hamnar på önskelistan denna jul 🙂 Tack för tipset!

  20. Underbara bilder, njut för tiden går så fort! Jag kan starkt rekommendera Karlaby kro dom har ett härligt erbjudande med fredagsmys. Lite massage, bastu och sen super goda pizzor på rummet med godis,snacks och en bra film, och frukosten dagen efter är gudomlig. Perfekt när man har en liten. Lycka till!!

  21. Välkommen till småbarnsförälderhjärnan. *s* Du kommer vara snurrig L Ä N G E.

    Jag tyckte Tindy kom med en lysande idé! Boka in kock som kommer hem till er och lagar mat. Kanske att du också köper någon trevlig bok till honom eller några roliga peg:ar eller golfbollar. Förr vet jag att det fanns peg:ar med små ordspråk/ordvitsar på, lite överkurs men småskoj.

    Skålen – helt bedårande! Mycket bra val!
    KRAM

  22. Hej,

    haha det där med amningshjärna och komma ihåg födelsedagar är ingen bra kombination.

    Idag loggade jag in på facebook och såg då en påminnelse om att det var någons födelsedag. Någon jag känner v-ä-l-d-i-g-t väl.

    Min man.

    Wooops… Alltså jag vet ju att han fyller år idag egentligen men jag hade liksom glömt bort det sedan igår…

    Känner även väldigt väl igen fenomenet ”visa bröst för främmande män” som du skrev om för ett par dagar sedan. Jag har skrivit om en av mina värre historier idag på min blogg om någon är nyfiken.

    Ha en härlig dag!
    Kram

  23. Jag firade av min man på ishotellet 2008 och vi åkte tillbaka 2010 och gifte oss där. så gillar ni snö och häftiga upplevelser kan du alltid bjuda han dit. Boka nu och åk i mars/april när leo är lite större.
    Det är inte säsong där nu så perfekta ge bort men göra sen presenten (om det är en resa du vill ge)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg