Att föda barn, del 5.

Mitt i min epiduralrush kommer Dag in. Tydligen är detta det bästa som hänt mig i år för jag ropar Daaaaaag! och spontanapplåderar lite, vilket får honom en aning ur balans men han hämtar sig snabbt och berättar att han mest kommit in för att ställa en liten fråga som han ”inte riktigt vet vad jag kommer att tycka om”. Här slutar jag tvärt att applådera eftersom jag är övertygad om att denna ”fråga” är vad jag skulle tycka om att sluta ta epiduralen nu för att skynda på förlossningen lite och det var jag inte det minsta beredd på att göra. Dock visade det sig (tack och lov) inte alls handla om epiduralen, utan om Kanal 5. Tydligen hade Dag ett kamerateam redo ute i korridoren som hemskt gärna skulle vilja vara med och filma en ”normal förlossning” (Dag kunde inte ha gjort sin research ordentligt för det fanns inte mycket normalt med mig kan man ju tycka) och han tänkte mest höra om jag kunde tänka mig att ställa upp och visa vajajnan på TV.

Tack och lov sa jag nej.

Herreguuuud, tänk om jag inte sagt nej! Då skulle hela Sverige fått beskåda hur en stackars Anna försökte sätta kateter på mig i typ en kvart medan jag låg lojt på rygg och frågade upprepade gånger om hon hade hittat Nemo ännu. Jisses. Dessutom skulle ni kunnat beskåda hur jag vrålade, alltså verkligen vrålade, oförskämdheter de dryga 45 minuter det tog att krysta ut Leos 35-centimeters-skalle genom något som INTE var ett leopardfärgat tyghårband.

Men tack och lov sa jag nej, klockan blev 15:00 och de finaste Annorna i världen gick hem och lämnade över till tre nya kvinnor (som inte riktigt gick klart sin utbildning igår om vi säger så och som säkerligen hade varit ett superstöd för Kristina från Duvemåla på den tiden hon födde barn men som inte riktigt klickade med en högljudd, epiduralälskande Tommy Körbergskopia).

Och så började den sista timmen av förlossningen.

31 kommentarer till “Att föda barn, del 5.

 1. förstår att du sa nej till kamerateam, haha. och tur kanske:)
  måste bara få skriva att Dag var min läkare den 14 januari i år och jag älskar honom!
  Leo-liten är så go! och tack för att du uppdaterar så mycket även om du har annat att göra nu:)
  stor kram från Lund

 2. Underbart skrivet, och jag står helt bakom ditt beslut att tacka nej till att medverka på TV just då 😛

 3. vilken tur att du sa nej!! Gud. Jag kanske skulle ha sagt ja. Lid för konsten eller brinn som han sjunger. Jocke Berg. Men, man kan ju tycka att ngn annan kan få lida. Jag hoppas verkligen, verkligen att jag skulle säga nej. Men. Vem vet! Jag får lite svettiga knän bara jag tänker på det!

  Och, sen när visar Kanal 5 något som är ”normalt”??

 4. Skriv MER! Jag vill veta fortsättningen hela tiden. 🙂
  Har nyligen hittat hit och kommer tillbaka mest hela tiden i hopp om nya grymma inlägg. Fortsätt med bra bloggande!

 5. Ha, Ha…du skriver sååå bra! Bra att du sa nej…vet ju själv att i ett ”sånt” tillstånd kan man ju liksom säga vad som helst 😉

 6. Haha ja tänk om vi hade fått sett dej i tv, i just denna situation..ohh..myy! Jag hade också tackat nej, tycker det är lite väl personligt. Men intressant att se andra som är med om detta äventyr! Undrar om vi någongång kanske får se dej på tv? Du nämde väl tidigare också att du blev erbjuden att vara med i något annat program ( minst inte riktigt ) Ha en fin dag Emma! Du är bästabästabästa!!!

 7. Men tänk bara om du hade sagt ja. Då hade du kunnat skryta om hur dina noveller om att föda barn nu blir film! Det hade väl inte varit så dummt va!? 🙂 Hehe

 8. Hahaha jag älskar förlossningsberättelser i den här stilen! Du skriver så underbart!
  Jag tycker alla förlossningsberätteleser har någonting komiskt, för man beteer sig ju verkligen inte så som man brukar göra! Förlossningssalar är en värld för sig själva!
  Kram

 9. Hehe..jag skulle i alla fall velat ha fått höra en ljudupptagning;) Tänk va! Att sampla till värsta dance-remixen..eller ljudpålägg i skräckfilm:D

  Och gamla ”så-har-vi-alltid-gjort-och-nymodigheter-är-bara-trams” sköterskor/barnmorskor är inte skoj. Det finns de som jobbat länge, men som ändrar sin arbetsmetod med åren. Anpassar sig efter nya rön osv.
  Men Ola och Annorna verkar toppen:)

  Kram Susanne

 10. Alltså, du borde ha skratt o fnissvarning på inläggen. Sitter på ljuvliga fiket och har svårt att hålla skrattet inne. Hälsning Sahra

 11. Fnissar lite åt det du skrver, du beskriver ju allt så innerligt och så väl.
  Härligt att du var så pass vid dina sinnes fulla bruk i det tillståndet att du hade mod och vett att tacka nej till det där filmandet…sånt förstår jag mi inte på ALLS.
  Varför vill man visa sådant i TV. Varför? Vem tittar på andras förlossningar på TV? SCARY…

  Lite fullt av sjukhuspersonalen att ”utnyttja” mammorna i en stressad situation och ställa en sådan fråga kan jag tycka.
  Borde man inte förbereda filminspelningar bättre med skrivna kontrakt om vad som får visas och under vilka omständigheter?? MÄRKLIGT förfarande.
  Nog om det, ingen kritik till dig men jag har sagt det förrut och säger det igen att Kanal 5 gör banne mig bara skit-tv ( Kaos i Båstad, Den okände miljonären, Skånefruar…för att nämna några kalkoner)

  Kram Mrs G

 12. Åh ser med skräckblandad förtjusning fram emot varje del av din förlossningsberättelse.
  Vet inte om jag någonsin kommer våga föda barn efter det här.
  Man ska inte läsa sånt här om man inte är i närheten ens av att skaffa barn. Haha.

  Det kan vara en 30 års-kris, men inte mindre vill jag just nu inget mer än att åka på iskall Polarfärd med Fjällräven.
  Fina du som har världens bästa blogg, skulle du kunna hjälpa mig att få röster för att vinna en plats i årets händelse enligt mig? Det går på två sekunder att rösta och det skulle göra mig så ofantligt lycklig att få din röst och ditt stöd.
  http://www.fjallraven.se/friluftsliv/polar/tavling/tavlingsbidrag/bidrag/?uid=707
  Ta hand om er fina därhemma.
  Kramar Jinni

 13. Haha! Vad roligt. Jag minns när vi fick se förlossningsfilmer i skolan och jag la otroligt mkt tankearbete på det där. Inte på förlossningen alltså, men på tjejen som ställde upp och sammanhangen runt omkring. Skriv på! /Julia

 14. Hahaha nej det hade jag velat se!! Dock förstår jag dig för jag hade själv aldrig ställt upp på det!
  En gång på hudavdelningen på sjukan var det ett lemmeltåt av praktikanter som gick i korridorerna, och när det var min tur att visa upp mina födelsemärken kom jag in i en sal där dessa praktikanter satt i en ring med varsitt anteckningsblock. Läkaren frågade om det gick bra att de var med under undersökningen och jag hade tyvärr inte mage att göra de där lysande ansiktena besvikna.. Så där stod jag, typ 17 år, och klädde av mig framför alla dessa 25åringar. Kändes lite sådär..

  Och jag menar att då hade ju en förlossning varit hundra gånger värre, så jag förstår dig.
  Nej det var bra att du sa nej! Herregud…

 15. Åhhh, jag hade gärna sett dig in action. Så himla roligt. Tittar aldrig på förlossningsserier på tv men hade kunnat tänka mig att göra ett avsteg för din skull.
  Nä, du tog rätt beslut. Klok är du.

 16. Det var nog rätt beslut! Även om det antagligen hade varit underhållning på hög nivå att få se dig live mitt i barnafödandet 😀

 17. ÄLSKAR ditt underbara sätt att skriva!! Och det är nog svårt för kvinnor som inte har fött barn, att kunna sätta sig in i vilka sjuka situtioner man hamnar i under en förlossning 🙂

  Kram!

 18. Du är inte bara en fantastisk skribent, du är också en story teller ”extraordinaire”. Du är en sann glädjespridare med din blogg! Heja. Och stort grattis och lycka till med er lilla goa silkesapa! 🙂
  /Maria

 19. Gud vad rolig du är!!!!!! Jag skrattar högt här på jobbet så kollegorna vänder sig om och undrar hur jag är funtad…

 20. Din humor är SÅ härlig alltså. =o)
  Precis vad jag behöver här på andra sidan jorden, och innan jag går och ”leker” med några äldre, mentalt sjuka människor. På riktigt alltså…
  kram och tack!

 21. hahahaaaaa! Tänk om du varit så påtänd att du bara bjudit in ditt gäng och bjudit till lite Reality TV! Hade månne nån stoppat dig då? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg