Att fira sin man.

Idag fyller han år. Scout Valiant. Det firade vi så gott vi kunde i morse med att sitta i sängen och öppna paket och kyssas över presentpapper och till och med silkesapan var vaken och viftade glatt med armarna mellan oss. Tyvärr var ju mannen tvungen att åka iväg och jobba sen (man får tydligen inte automatiskt ledigt när man fyller år, dålig stil tycker jag) så resten av firandet får vi ta sen när han kommer hem, men tills dess fortsätter jag att fira honom lite såhär på avstånd med att skicka filmer på Leo, beställa tårta och berätta att jag älskar honom. För det gör jag.

Jag älskar hur han är den praktiska av oss, den som beställer hem ved långt innan den hunnit ta slut och som sen står ute på kvällen med handskar och staplar den i prydliga rader i garaget. Jag älskar hur hans mornar alltid letar sig upp även till mig, hur jag kan ligga kvar i sängen och höra ljudet av P3 och känna doften av hans kaffe och hur han alltid, alltid tar sig upp för trappan innan han går för att säga hejdå och vika täcket om mig.
Och sen allt det där andra. Som hur han lägger pannan i djupa veck framför vår värmepump och inte ger sig förrän den fungerar igen. Hur han tömmer öppna spisen från aska på morgonen så att den är redo att eldas i när jag kommer ner, hur han varje gång han handlar mat försöker stoppa med något han tror att jag skulle tycka om – en bit choklad, wasabiärtor eller små yoghurtar som knappt ryms i handen. Hur han utan att ens tänka på det lägger händerna över mina kalla fötter i soffan och har kvar dom där tills jag blivit varm igen.

(Hur han på sin födelsedag säger tack för uppvaktningen som om han vore åttio år gammal vilket får mig att fnittra hejdlöst och undra om han inte ska sätta in en annons i tidningen också under uppvaktning undanbedes).

Hur han är detta hav av tålamod och långsamhet där jag själv är otålig och stampande och hur han därför alltid tar hand om sånt han annars vet skulle driva mig till vansinne. Allt det där vardagsvackra. Det är det jag älskar honom för. Det som överröstar alla stora gester vilken dag som helst.

Livet med honom, helt enkelt. Måndagarna, tisdagarna – alla dagarna.

Dom.

82 kommentarer till “Att fira sin man.

  1. Å den där kärleken.
    Visst är det fantastiskt när man hittar den!!
    Hittar rätt.
    Vi ska vara så otroligt glada vi som har den. Tacksamma och lyckliga!
    För fint är det. J ä t t e fint!!!

    Grattis till honom på hans dag. Och till er båda, som har varandra (å Leo såklart)!!!

  2. Så fint – jah kan se mannen sitta vid sin dator på jobbet och tårarna rinner ner och han gör allt för att det inte skall märkas…. 🙂 🙂

    Gratta mannen!
    (SnobbenDennis)

  3. Grattis till honom, och grattis till dig som lyckats fånga honom. Det är inte alla som har samma ”tur”…
    Min egen lilla metmask gör liknande saker, som att försöka stoppa med något jag skulle vilja ha när han enbart ska handla mjölk.
    Eller hur han tar vägen förbi mitt jobb med taxin bara för att få vinka till mig.

    Kärleken, den kärleken. Den är verkligen underbar!

  4. åh!! Fint! Nu blev jag allt lite tårögd…
    Hoppas mannen får en fin födelsedag, den började ju super iaf ☺

  5. Så underbart vackert skrivet! Jag är grymt imponerad av de som kan skriva så man själv känner ”ja precis så är det” när man inte själv får ihop orden och kan beskriva känslan 🙂 Tack!

  6. Emma du beskriver kärleken på ett sånt klart och tydligt sätt. Som det mest självklara i världen.
    För det blir just självklart den dagen man hittar den stora kärleken-det mesta annat förbleknar och de där så egenskaperna och egenheterna som du just beskriver blir till ens universum.
    Min man liksom din har nog förmågan att komplettera en annan persons små bristfälligheter och nycker på ett alldeles förtjusande sätt.
    Jag älskar också min man för att han är den han är och för att han står ut med mina små hyss och besvärligheter.
    För att han håller i ordning i min garderob när jag stökat för mycket.
    För att han ta sig tid att varje morgon kl 6 innan han far till jobbet att massera mina små fossingar som bara han kan.
    Pussar mig på kinden och säger ” sov nu gott en stund till, vi ses ikväll”
    Villkorslös kärlek är minsann det finaste som finns.

    Kram Mrs G

  7. <3 Åhh så vackert <3 Kärlek är det bästa, och att bara få låta det bubbla över och få lägga ut det på den eller dem som får en så där lycklig :O) åhh nu känner jag mig alldeles mjuk inombords.

    Grattis till mannen din!

  8. Så vakkert. 🙂 Det gjør godt å lese. Man blir rørt til tårer, på et godt vis. 🙂 Gratulerer med mannen og dagen hans. 🙂

  9. Grattis till honom – visst är kärleken de oväntade sakerna som man INTE visste man skulle älska innan man mötte den personen?! 🙂

  10. Grattis och Hipp Hurra till den så rara födelsedags mannen M…
    (varför säger man födelsedagsgris egentligen??, nej det vill inte jag och säger glatt mannen istället:))
    Kärleken…Den rätta kärleken..Ja den är inte lättfunnen men har man som vi funnit den där magiska andra halvan som bara gör två till en, helt komplett, då, och just då, kan man inte ha det bättre.. ..En liten salut ..han Leve..Hipp Hipp Hurrrrrrraaaaa för M idag:) kram kram 🙂

  11. Fina ord! Än en gång lindade du in mig i en text som helt fick mig att glömma bort att jag har två barn runt mig (och vad dom hittade på för bus när de märkte att mamma inte var med…ojojoj) Finns det något finare än kärleken? Ha en fin dag!

  12. Grattis scout!! Både på födelsedag, till att ha Emma och nu Leo! Åh Emma, känner så igen mig i den text där du beskriver honom, så är min man med men jag är så dålig på att hitta orden… Tack för att du är där och öppnar ögonen, i olika avseenden! Ha en fantastisk dag! Stor kram

  13. Du gjorde’t igen! Skrev det där som jag önskar jag kunde skriva (men som jag försöker säga istället, åtminstone delar av det, något varje dag).

    Stort grattis till maken och till er som har varandra!

    Kram Frida

  14. Det är kärlek det. Det låter lite som låten ” Gröna små äpplen ” med Monika Z.
    Ni verkar verkligen ha funnit varandra. Grattis till gubben!

  15. ÅÅåååh så vackert du skriver. Och vet du. Den tar aldrig slut. Kärleken alltså. Den växer och blir varmare och bara mer. Hjärtat slår några extra slag när man hittar en lapp i frukostmackan på fikat på jobbet. En lapp klippt till ett hjärta med texten ”Jag älskar dig!” Efter 17 år tillsammans.
    Då myser man och är bara-bara kär!
    Ha nu en riktigt underbar dag och tårta kan man aldrig få för mycket av.. 😀

  16. Jaha..det var ju inte bra att läsa detta när man satt på jobbet..för lite tårar rann det och om jag är känslig eller inte..vet i fanken..men underbart rörande var det i alla fall <3<3 jag känner inte din man..men din kärleksförklaring gör att man blir lite "kär" i honom…hahaha om du förstår vad jag menar…och det är ju inte så svårt egentligen att vara så..när man har funnit sin rätta..

    Kanske är han den ende i världen
    som tycker sig veta att hon är den underbaraste kvinnan på jorden.

    Kanske är hon den enda som uppskattar hur fantastisk han är i varje liten sak han gör och i varje liten tanke.

    De tycker sig höra en underton av godhet i allt vad den andre säger och tror att de flesta kanske missar det hos den andre.

    Och de förstår inte hur man kan passera den andre utan att förstå att man just passerat den finaste människan i världen.

    Han har förstått, hon har förstått – därför är ni där idag..=D tusen kramar emma..ps: saknar dig!

  17. Hipp hipp Hurra för ”Att-vara-någons-fru”-mannen!!! Han verkar fin han, Scout Valiant. Precis som du, fina Emma.

    Din fina kärleksförklaring fick mig att bli alldeles varm inombords. Trots att den inte var skriven till mig ;). Mer kärlek åt folket!

    KRAM

  18. Åh grattis till mannen! Och vad fint du skriver Emma!
    Vad kom du på för present? Nu när det inte blev någon resa… 🙂

    Kram

  19. Å Emma, nu fäller jag en tår igen! Jag är så blödig!

    Vad lycklig jag blir för att ni har funnit varandra – att du har funnit honom och att han har funnit dig 🙂

    Gratulera honom på födelsedagen från alla oss här som kikar in till hans underbara fru! 😀

  20. Grattis till din man!!

    Du skriver så fint att man blir alldeles varm i hjärtat! <3
    Jag älskar din blogg och dina fina ord och bilder, tänker aldrig sluta läsa!
    🙂
    Kram till fina dig!!

  21. Först började jag lipa för jag blev så rörd, sedan när jag kom till ”tack för uppvaktningen”-delen vände det och jag började asgarva och så på slutet lite böl igen. Haha!

    Hoppas ni får en mysig födelsedagskväll.

  22. Grattis maken!!! Den där kärleksbeskrivningen går inte av för hackor! Han är en lycklig man din make! Finns inget finare än att ha någon som älskar även ens dåliga sidor!

    Hade ju varit skitkul om du följer med på fikat!!

    Kramar

  23. Otroligt vackert! Ni verkar verkligen vara otroligt fina ni två! Sitter här och blir lite tårögd.. Men för att inte verka mesig så är jag snab och skyller detta på amningen. =)

  24. Vet inte vad jag tycker bäst om, att skriva om kärlek, eller att läsa om kärlek. Den sortens kärlek. Och av allt man kan skriva om kärlek så är ju kärleksförklaringar verkligen det finaste.

  25. Sådan lycka 🙂 Fick nästan en tår i ögat. Och du är fin du som berättar det för honom (gissar att mannen din läser bloggen), det skulle vi alla göra lite oftare! Ha en fin kväll med familjen och fira på! Kram Pernilla

  26. Vilken härlig kärleksförklaring. Hoppas Han läser det!
    Grattis till Han! (både på födelsedagen och till dig 😉
    Sara

  27. Och där fick du mig gråta en skvätt…mem det gör absolut inget, för det är bara såna sköna tårar som värmer kinden på ett mycket angenämt sätt. Det var (ursäkta) fanimej den finaste kärleksförklaringen jag hört. Du kan verkligen konsten att få meningar att gifta sig med varann. Önskar er en fortsatt fin dag. Tänk vilken födelsedag han får…han får fira den med DIG och LEO.
    Emma, du är utan tvekan min idol. Du är FETT cool;-), ödmjuk och fantastiskt rolig. Du förtjänar det bästa, och det verkar du utan tvekan fått!
    Jag hjärta dig. Kram Anna

  28. Du beskriver honom så vackert så jag nästan blir lite kär i honom. Han verkar lite sträv, torr men ändå oerhört kärleksfull och varm. Som din motsats; du är vild, tramsig, babblig, stor i gesterna och har lite dålig ordning. Saker blir liksom som dom blir i din värld och det är väl gott nog? Mannen däremot är eftertänksam, noggrann, funderar gärna och har stenkoll på vad som ska göras och när.

    Am I wrong? Ha? Ha? 😉

  29. Gud vad vackert du beskriver kärleken till din man. Och din man. Jag blir så galet rörd så att jag sitter här och snörvlar och fånler och min egen man undrar vad jag sitter och myser så dan´t åt…
    Grattis till din man på hans födelsedag! Grattis till dig som hittat just denna man! Och grattis till honom igen, för att han hittat dig! Länge leve kärleken ♥

  30. Och när han läser denna vackra kärleksförklaring till honom blir han nog ännu mer förälskad i dig=) Underbart!
    Och grattis till mannen=)
    Kram!

  31. Åh så fint skrivet.

    Han kanske sätter in en sån där blygsam annons i tidningen:

    Uppvaktning undanbedes på min 40 årsdag. (T.ex)
    Ej bortrest, hemma hela dagen.

  32. Men guud så fint skrivet. Man blir varm och rörd i hela kroppen!
    <3 <3 <3
    Kärleken övervinner allt ….var det inte så?!
    Kram Lotta

  33. Emma, vilken vacker kärleksförklaring till mannen i ditt liv.

    Vilken lycka att ha träffat Mannen med ett stort M. Han verkar helt klart vara ett kap.

    Ha det fint

  34. Härifrån kommer grattisar naturligtvis och hoppas ni tar vara på varandra och hade en UNDERBAR dag.

    Ja detta med att sjunga för ungarna är inte lätt. Jag skrev om det i somras:
    http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2011/september/aftonen-har-kommit.html
    Och om min önskan att kunna sjunga som Fru Dion. Blir nog aldrig verklighet tyvärr 😉

    Får läsa på om denne Ranelid som ska skriva åt dig för som vanligt så har jag ingen aning om vem det är.
    Oh hemska okunniga människa 😉

    Hälsningar och grattis igen
    Yohanna

  35. Hej! Tänkte bara ge lite cred till dig såhär en Onsdagsförmiddag 🙂
    Jag läser ofta här i bloggen, om inte varje dag så varannan åtminstånde och läser ikapp det jag missat, varför? Jo jag blir så glad av ditt skrivande och alla dina supermysiga bilder.
    Meningen med detta inlägg var inte ett fjäsk fjäsk, utan mer ett konstaterande att det du skriver gör mig glad och får en att tänka till. Tack

  36. Du påminnde mig just om varför jag älskar min sambo… o det är bra att bli påmind om det emellanåt när vardagen bara rullar på!
    Jättefint skrivet!

  37. Åh, vad fint skrivet! Blir helt tårögd! Nu tänker jag bara på alla såna där små saker som min sambo gör för mej som man faktiskt tar mycket för givet, men som faktiskt är kärlek. Och det där med veden känner jag också igen, haha 😉

  38. Hvilken fantastisk kjærlighet dere deler <3 Høres fantastisk ut å være hans fru, og jeg er sikker på at han synes det er fantastisk å være din mann!

    Hverdagene er viktige, det er de som er selve livet. Men størst av alt er kjærligheten!

    Siri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg