Att fundera på det där med Ranelid.

Alltså. Jag är så sjukt pepp på det här med Ranelid! Att han på måndag kommer att sitta någonstans och ta över min fejansida och skriva episka rader med blicken i fjärran. Det blir ju liksom inte bättre än så.

Eller jo. Ännu bättre hade såklart varit om han tog över bloggen. Då hade han haft mer utrymme att briljera på. Eller om han kom hit! Oh my. Tänk om han hade kunnat komma hit. Då hade vi kunnat sitta i soffan, Björn och jag, och jag skulle kunna säga läs för mig, Björn och han skulle läsa sina bästa rader rakt från minnet och vifta med fingrarna vid varje rad som om han dirigerade fram orden. Och jag skulle nicka uppmuntrande och bjuda på kakor (han äter nog biskvier Björn, tror ni inte?) och blunda då och då och när han var färdig skulle jag ställa mig upp och spontanapplådera. Det hade han tyckt om.

Vi skulle kunna prata om melodifestivalen. Om hans ”mirakel” som han kallar det. Jag skulle föreslå att få doa tillsammans med Nelly, han skulle förmodligen avböja – men ändå. Jag skulle fråga om jag fick känna på hans hår och det skulle han gå med på, lite motvilligt, och sen skulle han säga något om Christer Björkman (kanske han är en botten utan grund – han har aldrig fått se en sånhär uppenbarelse, en sånhär u-p-p-l-e-v-e-l-se, som jag är, tiden kommer att stanna! hjärtan också. Sverige kommer att hålla andan) medan jag håller med och kammar honom med min mjukaste borste.

Vi kunde kanske skapat något ihop! En såndär vikberättelse man gjorde när man var barn, ni vet, när en person börjar en mening och viker ner pappret så att bara sista ordet syns och så får den andra fortsätta. En sån skulle vi kunna göra. Och så kunde vi baka macarons och tjuvringa till folk (kanske till Alex Schulman, det hade jag tyckt om) och Björn skulle tycka att det var lite larvigt men gå med på det tillslut – och han skulle få göra lite nytta också, såklart, inte bara tramsigheter. Fluffa lite kuddar och hålla Leo medan jag hämtade posten. Ja. Såna saker.

Och Edward Blom kanske skulle kunna få komma också? På eftermiddagen. Han skulle kunna ha med sig ål. Ja, ål och rågbröd och lemonad med skruvkork. Björn skulle kanske bli lite sträv i början, men efter en halv flaska lemonad skulle han slappna av och ystert spela sitt melodifestivalbidrag för mig och Edward. Kanske skulle vi till och med dansa lite. Om det nu är en sån sång man dansar till, det är såklart inte säkert.

Hum, hum.

På måndag tar Björn Ranelid över min facebooksida och det är inte illa, inte illa alls. Men om hans publicist läser detta så vill jag att h*n ska veta att jag är öppen för att dra det här lite längre och bjuda hem Björn och låta honom ta över min blogg en dag och äta biskvier*. Jag tror att det skulle kunna bli fint.

* =Och ål, såklart. Om han hellre vill ha det.

36 kommentarer till “Att fundera på det där med Ranelid.

 1. Jag önskar också att hans publicist läser detta! Skulle vara otroligt roligt för dig och för oss! Och för Björn såklart! 😀

 2. Hur skulle han kunna motstå???
  Helt klart ett stort + för hans karriär att gästblogga för dig Emma!!! Du R-O-C-K-A-R rumpan av alla. Och kul för oss andra som får läsa =)

 3. Hahahaha…underbart! Och jag skulle vilja sitta bakom en gardin och liksom bara njutlyssna på er, lite på avstånd, men ändå på samma ställe. Det skulle vara toppen!
  Tack för härliga ord! Kram

 4. Valdigt informativt! For mig som f d utlandssvensk och kanske inte helt ”uptodate” med de senaste kandistranderna i Sverige. Gillar jag att du har med s k ”links” till personerna du skriver om. Nu vet jag vem Edward Blom ar. Bara en sa’n sak!

 5. Här sitter jag med min 3-årsstora silkesapa. Den där stora silkesapan skulle titta på något viktigt program på TV så jag kikar in till dig. Jag skulle kunna orera länge men det enda jag egentligen vill ha sagt är att jag är så galet glad att jag hittat dig. Din blogg är liksom allt jag någonsin sökt (nu nynnar jag på ”å hjärtat slog ett slag för var förlorad daaaag.”) Ingen blogg har fått mig att nynna Tommy Nilsson…. på riktigt….
  Tack!

 6. Det är klart att Björn nu kommer ila hem till dig, han kan omöjligtvis motstå dina rader och hela ditt väsen..Björn hör bön.

 7. .. for meg hadde det vært helt komplett umulig å motstå en så sjarmerende invitasjon, jeg hadde blitt dødsnyfiken på hvem du er… Jo, den må han ta på strak arm!

 8. Ja, jo, Björn är stort. Det är bra. Men Edward!! Edward är banne mig nästan bättre. Eller nästan och nästan- han ÄR bättre. Jag vill se Edward i schlagerfestival och i suspekta dansprogram- there can never ever be enough Edward liksom.

  Och du med då förstås. Får jag vara hundvakt när du och Edward äter ål?

 9. p.s bevismaterial i länken dära. ser så jäkla illa
  nuförtiden bara. men ser ut som sörgårdsblandning.
  rosa. det blir bra. hum, hum ja. m-hm.

 10. Jag måste bara kika in här och berätta att jag precis hittat hit och är förtrollad. Vilka fantastiska bilder, vilken otrolig skribent och vilken härlig humor din blogg innehar! Jag är så långt ifrån gifta mig, föda barn och tycka om Limhamnsbomber stadiet som helst men läser mig ändå leende, berörd och fascinerad igenom allt.

  Wow. Verkligen. Stor kram! Och grattis till Björnen.

 11. Åh, vad jag ville vinna den tävlingen! Men grattis till Emma, kan faktiskt inte tänka mig en bättre vinnare. Din blogg är underbar och jag tycker att du i rättvisans namn ska få ta över Björns liv på något sätt för en dag. Hade blivit minst lika roligt.

  Tips: man ska visst kunna följa Emma/Björn på måndag på http://www.kobbs.se/

 12. Hahaha!!! Låter som om du tittade på ”Berg flyttar in” igår och sedan gick upp i en dröm och skrev ner hur det handlade om dig och Björn. Lite oklart bara vem som är Carina, du eller Björn?

 13. Det hade ju varit underbart! Tänk vilken chans för honom! Det är ju det givna steget i karriären efter att ha publicerat en massa böcker, hållit flest spontana tal utan manus, aldrig citerat sig själv, varit den som fått mest mail av alla författare i Sverige, dansat i Let´s Dance, på väg att sjunga i melodifestivalen… etc etc… Att få lägga till sin cv att han är ”den enda författaren som varit hemma hos Emma och reciterat sig själv och ätit biskvier” är ju bara givet!

  Vänta du, snart knackar det på dörren, så har du honom där, bredvid dig i soffan! Fast jag tycker nog att du ska bjuda honom på en Limhamnsbomb istället för en biskvi.

  😀

 14. Oj, vad jag blir nyfiken på vad ni skulle säga till Alex Schulman! Skulle kunna bli hur roligt som helst!! Hoppas att din Björn-önskan går i uppfyllelse och grattis till en fantastiskt vacker och välskriven blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg