Att ha nästan-vinter.

Vi tog sovmorgon, silkesapan och jag, och när vi vaknade var det snudd på vinter ute. Har ni det lika kallt? Det ligger frost över halva gräsmattan och det i kombination med att mannen hade köpt hem pepparkaksfil till frukost får mig nästan att vilja rota fram julskivorna och spika upp kransen på ytterdörren i ren juliver. Om två månader sitter man väl insnöad och svär över kylan, men just nu längtar jag hett efter snötunga moln och det där knastret under fötterna (och Maison Belles julrengöring, woho).

Men nu blir det att sörpla i sig den där pepparkaksfilen, klä på flickorna och sen ge sig ut med kameran i högsta hugg för det ser fotograferingslovande ut och själv vill jag ha årets första frost i håret.

Hörni, jag funderar på det där med Groupon. Någon som testat? Det ser ju jäkligt vettigt ut, men är det lika smidigt i verkligheten?

46 kommentarer till “Att ha nästan-vinter.

  1. Strålande sol, frost och snorkallt. Synd att den lilla har feber annars hade jag nog spenderat några timmar ute själv.

    Har inte testat själv men känner några som har det som är nöjda och det funkar bra.

  2. haha, vi har samma morgon :-). Sovmorgon med bebisen, pepparkaksfil som mannen köpte igår, frost och sol, nu promenad med bebis, hund och kamera :-). Ha en fin dag, det tänker jag ha :-).

  3. Jag har bara testat det en gång men det gick faktiskt förvånansvärt smidigt. Enda problemet uppstod när jag skulle lämna in ”rabattchecken” och hade lyckats skriva ut den så alla siffror inte kommit med men det fixade sig med ett samtal hem.

  4. Me jaa groupon! Jag köpet asbilliga kuponger på t.ex. sushitakeaway och massa sånt och kollegorna har styrt billiga weekendresor där. KÖR KÖR KÖR om du hittar något du gillar 🙂

  5. Anmälde mig till Chicagos Groupon när jag skulle åka dit – och visst fick jag massor av erbjudanden. Med betoning på MASSOR – blev fullkomligt dränkt! 😀 Direkt när jag kom hem så avregistrerade jag mig för jag stod inte ut med alla mail, men kanske är den svenska varianten bättre.

  6. Group On fungerar alldeles utmärkt enligt mig. Har nyttjat många erbjudande, framförallt på restauranger och faktiskt alltid varit nöjd. Eftersom man betalar i förväg, känns det också lite som man äter ”gratis” när man väl är på plats. Mkt trevligt! Ha en fortsatt bra dag/ Klem

  7. Jag tycker absolut att groupon är smidigt men jag kan även tipsa om en helt annan sak, nämligen Buzzador där man får testa gratisprodukter (oftast gratis, annars till subventionerade priser) det enda man behöver göra är att testa själv, låta andra testa, och sedan skicka in en rapport om hur man tyckte produkten var. Och man kan självklart tacka nej till kampanjer om man vill! Jag har fått hem saker som vart superkul att testa som hårinpackningar, 50 askar läkerol, 10 tuber tandkräm med mera 🙂
    Jag kan skicka en invite om du vill testa det (och inte redan har det) så får jag lite bonuspoäng för det också – haha 😉

    Längtar också på ett sätt till vintern, men vet att jag ångrar mig när vi väl är där haha!

  8. Den första vintertiden är verkligen underbar, men som sagt, det brukar ju inte gå allt för många månader innan man börjar svära över snöhelvetet och kylan och att glöggen är slut hela tiden..

  9. Frost i Göteborg också – sedan igår. Vackert fast åh så kallt.

    Har testat både Groupon och Let´s deal. Tycker nästan att Let´s deal har bättre erbjudanden. Båda är smidiga. Jag har köpt biljetter till museum, aktiviteter, fika på stan, delikatessbutiker och bageri.
    Har hört från vänner att det kan vara svårt att boka tider för klippning, ansiktsbehandling etc när salongen är med på Groupon. Ibland har erbjudandet få gå tillbaka.

    Testa!

  10. Oh ja, var alldeles vitt ute i morse. Väldigt juligt! Julkänslorna klev fram här med så jag tog mig ut och plockade lingonris, och började plocka med lite julpynt jag köpt…kliar i fingrarna minsann..

  11. bara genomblött. oklart varför eftersom det inte regnat på många många dagar.
    Men! Det viktigast. Pepparkaksfil?? What is this? Varför har inte jag det?!

  12. Både Groupon och Lét´s Deal är bra. Ja, man får ju erbjudande varje dag, men det är bara att kolla på de som är intressanta. I like… Jag tycker mer det är spännande vad för bra erbjudande de kommer med idag, än jobbigt.

  13. Klart du ska testa Groupon! Jag har köpt både weekend- och bruncherbjudanden via dem. Sen kommer det en del skräp också, men man får sålla ut guldklimparna. Bra att läsa det finstilta dock, det är ofta datumbegränsningar och lite sånt som är synd att missa. Och jag håller med Madeleine – känns som att vara på gratisutflykt!

    Apropå vinterkänslor. Jag har haft feeling sen i mitten av oktober, och den håller i sig. Har redan börjat fuska med granrishjärta på dörren och smågranar i utekrukor. Men då har jag (till mitt försvar!?) bestämt mig för att maximera allt som har med jul att göra i år, första året i mitt lilla pepparkakshus. So bring it on!

    1. Och det där med Groupon… Åtminstone i Finland fungerar det urbra. Förutom att jag lite tenderat att shoppa saker jag kanske inte riktigt behövt… 🙂 But what else is new…

  14. Oooh Yes !!! Här var det helt kritvitt på gräsmattan utanför fönstret när vi gick upp imorse. Kan ju iof bero på att vi gick upp väldigt tidigt, för nu är gräsmattan så grön den bara kan vara i november månad :/

    Hoppas du får en fin dag.
    Kram Julia

  15. Ja, jag har också börjat testa lite försiktigt med både Groupon och LetsDeal. Bara smågrejor än så länge för att liksom känna hur det funkar, men jag är nöjd!

    Här är det också nästan vinter! Blir alltid någon grad kallare här eftersom vi bor nära Romelåsen. Mysigt och vackert med frost!

    Ha en fin dag!
    Kram Matina

  16. I Göteborg är det också kallt och frost idag.

    Jag har inte testat Groupon men Let’s deal har jag testat. Superbra med rabatter, allt från restauranger, massage till frisörklippning. Så länge man inte köper för mycket eller glömmer av att utnyttja innan bäst-före-datum är det kanon 🙂

    kram!

  17. Jag kör på groupon, sweet och let’s deal apparn på iphonen (tycker let’s deal brukar ha de bästa erbjudanden faktiskt) ☺ och det är lika halt och frostigt här i gbg. Så nu är vintern snart här på riktigt!

  18. Varför har inte jag Groupon? Låter ju rimligtvis något för lyxfällan, så det borde ju passa mig;)

    Och frost har vi massor av. Men ingen snö. Och det är högst ovanligt, då vi brukar vada i meterhög snö den här tiden på året.
    Men den kommer på fredag har jag hört. Snön alltså. Men de bara lovar och lovar på SMHI så det litar jag på först när jag ser det…*suckar längtande*

    Och julen har smygstartat i casa Brunkulla.
    Kransen sitter på dörren, några klappar köpta och glöggen premiär värms på spisen på fredag kväll:)

    Ikväll ska jag sitta och kåta upp mig till senaste delen i vampyrträsket. Jag, mina kollegor och tvåhundrasjuttioelva andra 14-åringar;)
    Kan knappt bärja mig.

    Kram Susanne

  19. Låter väldigt skönt och mysigt…här i Örebro var det vitt några timmar i morse och UJUJ vad adventssugen man blir..gick och köpte jultidning, must och saffran…jajjemän!

    /E

  20. Ja minsann att det är kallt! Mössa och vantar har åkt på och täcken till hundarna.
    August har inte riktigt fattat att han KAN gå med täcket på, men han får vänja sig, här ger vi oss inte!
    Pepparkaksfil har jag smakat och det var inte riktigt som jag tänkt mig. Lite plastig smak och för sött.
    Då föredrar jag vanlig fil med kanel alt smulade pepparkakor om det ska vara lyx, det är grejor det!

    Kram Mrs G

  21. Hoppas du får några tjusiga frostbilder ute. Det är så tråkigt att man jobbar nu när ljuset är framme och när jag kommer hem så är det mörkt. Men i värsta fall får jag ta en lunchpromenad och ta med kameran.
    Jag kom inte ens in på Groupons hemsida. 😀

    Kramar och ha en fin dag!

  22. Här är det INTE frost 😉
    +23 och sol…

    Detta med groupon kan jag inget om så det är tur att jag kommer hit och får lära mig lite. Hur funkar det? Måste man köpa medlemsskap? På sidan får man ju inte läsa något 🙁

    Hälsningar
    Yohanna som antar att ni kommer att ha WIFI på bloggdagen så jag kan vara med virituellt så att säja 😉

  23. Tycker groupon är lysande. Har flera fin-fina erbjudanden som jag dykt på. Funkar precis så smidigt som man tror.
    Kallt som attans är det här också. Gillar jag, förutom när jag ska köra hem sent på natten efter jobb och tvingas köra svinsakta för att inte halka av småvägarna… Kramar Kicki

  24. Ja, frosten är helt fantastisk! Jag är också helt julivrig nu, och så blev jag plötslit sugen på pepparkaksfil… konstigt 😉

  25. Enda nackdelen med kylan är att jag måste cykla till jobbet.. Jag, som alltid alltid cyklar, har till och med börjat fundera på busskort. Brr!
    Let’s deal har jag köpt en hel del i Malmö, funkar utmärkt, framför allt på caféer/restauranger. Eftersom man betalar när man köper rabattkoden så behöver man inte slanta upp nåt när man väl står på plats heller, så mina sms med koder från Let’s deal är som en liten presentsamling till mig själv, perfekt sätt att unna sig en ”gratis” fika, haha!

  26. Jag har använt mig en hel del av Groupon och tycker att det fungerar bra. Om du vill ha bra priser på saker som kläder, skor, smycken och inredning kan jag rekommendera Campadre. Därifrån har jag köpt massor och ofta är det upp till 50% rabatt på en mängd prylar inklusive märkesvaror.

    /Lidingömamman

  27. Ja till Groupon! Sjalv bor jag i New York och har anvant det ett tag (tillsammans med massa andra liknande sajter), sa vet inte hur det kommer funka i Sverige – men antar pa liknande satt? Massage, ansiktsbehandlingar, middagar for inga pengar alls… verkligen super om du fragar mig! Har inte heller fatt nagra spam, ovalkomna avgifter eller tvang till nagot som man ju kunde gissa skulle vara ”kruxet”. Tack for din fina blogg, gillar!

  28. Ser ju att många redan svarat dig ang Groupon men jag lägger mitt strå till stacken. Har köpt deal en gång till hittills (görbra deal på Edblads smycken wohoo!) och det fungerade jättesmidigt! Har även handlat på Let’s deal och vet inte om det varit otur eller inte men köpt deals på café och ibland stämmer väl inte riktigt beskrivningen av stället kan man säga..ett ställe var stängt lite hur som helst och ett annat var ännu märkligare öppettider och båda har nog kursat nu…;-)

  29. Oja, frostigt och härligt här med… solen har varit framme hela dagen och luften har varit så där underbart krispig att andas.. i löööv… =)
    Jag har testat Groupon och Let’s deal, tycker båda är helt suveräna…. så kör på du… 🙂 Kram på dig.

  30. Groupon är toppen men antar att dun fråga gällde just denna deal om fettreducering…tyvärr ingen aning! Men om det gör det så är det super! :-))
    Bloggträff…. Jajamensan!! Tjohoo 😉
    Kram Lotta

  31. Ojoj aldrig hört talas om det här groupon.. Låter livsfarligt bra! Så Groupon it is! 😉

    Igår var det is på bilrutorna när jag kom ut till bilen på morgonen och jag tänkte ”nää.. Jag vägrar!”, så jag satt i bilen tills med fullt blås på tills det smälte innan jag åkte.. Men idag fick jag skrapa rutorna.. Gick inte att komma ifrån – nu är vintern här.

    Tur att man har julen att se fram emot 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg