Att vara en riktig gastronom.

Idag kokade jag ägg för första gången i mitt liv. På riktigt, alltså. Jag var tvungen att gå in på ica.se först och kolla hur man gjorde och det kändes ju ganska rubbat. Jag är ändå 31 år gmmal, men hey. Så är det. Nu har jag iallafall kokat ägg.

De blev helt okej, faktiskt. Lite torra kanske. Om man ska vara petig.

50 kommentarer till “Att vara en riktig gastronom.

  1. Hahaa, välkommen in i det mytiska äggkokarvärlden! För hårdkokta är ju inge gott, törrt och trist! : ) Men förresten, då är vi ju lika gamla, och min Sigrid född ganska nära din Leo. Btw likssom..

  2. Googlade precis upp hur man gör pepparkaksglacyr. tack google för att du finns! Tänk vad vi husmödrar fick skämmas förr när man inte kunde googla det man inte redan vet 😉

  3. Hahahaha, du skojar?! Ägg är en basvara hos mig – exakt koktid utarbetad genom åren utifrån stl på äggen!

  4. Ha, ha, ha….:) Du ska banne mig få en julklapp av mig.Maila mig ditt namn och adress så skickar jag ett Rock-ägg.Det lägger du i vattnet med de vanliga äggen. När äggen är löskokta spelar den ”Smoke on the Water”, vid medium ”I was made för Lovi´n You” och vid hårdkokta drar den iväg med ” The Final Countdown”. Den funkar klockrent och du behöver aldrig mer äta torra ägg! 🙂
    Du kan läsa om den här:
    http://www.mikadesign.se/laga/redskap/melodiagg_aggkokare_rock.html

    Hälsningar Karin

  5. Hahaha hysteriskt, men du min man som är snart 28 år ringde helt förtvivlad till min bror (jag jobbade) och hade inte heller nån aning om hur man kokade ägg =)

    Ni kan kanske borde bilda klubb, jag ser många likheter höhö

  6. Det är tror jag inte det minsta på…du är ju duktig på att baka, då kan du nog koka ägg:)
    sen kan man ju faktiskt vara både gastronom och connoisseur utan att kunna uträtta det det själv, det finns andra som kan 🙂
    Mitt lilla husmorstips lyder som följer.
    Lägg äggen i kallt vatten
    Sätt på plattan och koka upp.
    När vattnet kokar tar du tiden tills 7 min.
    Häll av det varma vattnet och spola länge med kallt vatten.
    Då blir gulan fast men ändå mjuk.

    Kram Mrs G

  7. Okej jag inser hur utröstad jag är att döma av kommentarerna, haha!
    Jag äter två ägg till frukost varje morgon – MEN notera då att dom ska vara hårdkokta (mellan 7-8 minuter) och sedan pillar jag bort äggulan för den tycker jag inte om. Så ja, äggvita, hårdkokt. Mums!

  8. Hrm… jag är bra mycket äldre och jag måste kolla på recept VARJE gång jag kokar ägg! Om det beror på att jag är trögfattad med kort minne eller om det beror på att jag kokar ägg väldigt sällan låter jag vara osagt…

    😀

  9. Fantastiskt roligt! Har du inte ätit kokt ägg heller eller bara inte kokt själv? (kallt vatten i kastrullen så det täcker, 7 min koktid, mätt från när det börjar) hepp!

  10. Härligt, det är aldrig för sent att lära sig något nytt 🙂 Jag ska villigt erkänna … använder en liten manick kallad äggkokare varje gång, avskyr att koka i gryta – de blir aldrig som jag vill ha dem! Men med Rock-ägget hade kanske t o m jag, en stadig 45+, oxå klarat koka ägg i gryta 🙂

  11. …hahaha!!! du är ta mig 17 det bästa som har hänt bloggvärlden på väldigt lääänge!!! 😀 // Therese

  12. jag får mina ägg heeelt perfekta (krämiga men icke rinniga och icke torra) när jag kokar dem 6 min exakt från att vattnet börjat bubbla.

    kram

  13. Yes. Äntligen. Tack för det erkännandet. Nu vågar även jag komma ur skafferiet. Jag minns inte exakt när, men det kan kanske ha varit för två år sedan. Som jag kokade ägg för första gången. Fortfarande måste jag kolla kokboken för att veta om jag ska lägga ned i kallt vatten eller om jag ska lägga ned när det börjat sjuda. Och när jag ska börja tajma. Så man kan nog inte säga att jag faktiskt har lärt mig det ännu. Men kanske innan jag fyllt 50 iallafall. Det är bara fyra år kvar dit. /Sahra

  14. Kalles kaviar har en asbra koka ägg-app till iPhone ! Man visar typ hur stort ägget är, och så säger den hur man ska koka!!

  15. Vad du är söt. Fast jag tycker inte att det är konstigt alls. Ägg är en av ytterst få saker som jag INTE behöver slå upp. Och jag är 28. Sådetså.

  16. Jag kokade också mina första ägg här för någon vecka sen 😀 O ja lyckades! Måste dock ringa min pojkvän o fråga hur man gör 😀

  17. Haha, det var den koka-ägg-oskulden. Om du vill få helt perfekta ägg ska du lägga i äggen samtidigt som vattnet, när vattnet kokar ordentligt lägger du locket på och stänger av plattan. De är färdiga när vattnet är stilla men kan ligga kvar tills du får tid att ta upp dem 😉 Då slipper man ta tid. Ett tips jag fått från min farmor och som faktiskt funkar bra.

  18. Jag kan koka ägg eller i teorin kan jag koka ägg men i praktiken är det mer som att spela rysk roulett. Fattar inte varför men äggen blir aldrig lika två gånger trots att jag gör likadant. Inte kan jag skylla på spisen heller. :s
    Starkt jobbat bruden!

  19. Ha ha. Wow!

    Vi har en äggkokare, det är annars något att rekommendera.

    Jag gillar smetig äggula, inte för rinnig och inte för hård. Perfekt ska det vara… med majonäs såklart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg