Att vara fredagsredo.

Jag såg rådjur på promenaden idag. Ser ni dom? Fick både mig och flickorna att stanna upp och hålla andan tills de korsat vägen och försvunnit utom synhåll. Det är något av det bästa med att bo såhär, tycker jag. Att man kan snubbla över rådjur när man är ute och flanerar i vinden.

Våran ”göra ingenting”-dag har gått lysande. Ja bortsett från äggkokningen då som många vill veta hur jag har lyckats att klara mig undan. Ja, vad ska jag säga? Jag kokar liksom aldrig ägg. Äter nog bara kokt ägg på typ hotellfrukostar, och då slipper jag ju koka dom själv. Dessutom har jag ett jäkligt märkligt förhållande till mat som jag skyller helt och fullt på min uppväxt – jag hade en styvpappa som var krögare så jag är uppfödd på restaurangmat och har nog ätit husmanskost färre gånger än vad jag har fingrar. Tål inte husmanskost, det ger mig rysningar. Falukorv, rösti, you name it – jag klöks lite. Och gratänger! Gratänger är guds straff till människan. Gratänger och mimosasallad. Brr.

Men idag var jag av någon märklig anledning sugen på kokt ägg. Så då kokade jag mig fyra stycken och nu vet jag hur man gör. Dessutom har ni ju kommit med världens bästa tips om jag nu framöver vill koka en helvetes massa ägg. Och produkter också! Som det här rock-ägget, till exempel (julklappstips kanske? hysteriskt roligt ju). Och att ett sånt ens har kommit till säger mig att jag inte är ensam om att ha vissa svårigheter med äggkokandet. Pilgrimsmusslor däremot! Det kan jag laga. Och pannacotta. Inget av det passar bra med ägg

Nu väntar jag på att mannen ska komma hem med det senaste jag beställt i inredningsväg. Har hittat världens bästa budgetställe som jag hoppas mycket på, så det ska bli vansinnigt spännande att se produkterna ”på riktigt”. Älskar när man får mycket stuff för pengarna, men det ska ju vara hyfsad kvalitet också. Men iallafall.

Fredag! Det blir inte mycket bättre än så, va?

27 kommentarer till “Att vara fredagsredo.

  1. Gokväll! Sitter i bilen på väg till Malmö (!) för att hälsa på sonen som bor i Svågertorp. Det där budgetstället du nämner…….. Ligger det möjligen i Malmö? Vi tänkte strosa på stan imorgon oc kanske Julmarknad på Tivoli i Köpenhamn på kvällen om det inte är busväder.
    Ha en riktigt trevlig fredagskväll!

    1. Å nej tyvärr, det är en webbutik! Men om du är här nere så finns det ju massor av fina butiker att titta på! Maila mig om ni vill ha en lista. Och ha en underbar vistelse.

      1. Ja! Jag tar jätte-jättegärna lite tips på mysiga butiker! Vad snällt av dig – på en fredagkväll o allt :0)

        Jag gillar inredning, kläder eller rättare sagt ALLT!

        Kram!

  2. Låter som ni har en mysig fredag. Såå fint med rådjur, det har vi inga här men däremot ekorrar i trädgården ibland, inte illa det heller.. Nu ska jag strax ringa mannen och försöka förklara varför jag råkade haffa en leaf på väg hem idag för 1695:- trots att vi precis köpt en babybjörn också.. Jo för emma säger att de är bäst och tänk om jag kan börja duscha eller äta lunch om dagarna, såå lyxigt det skulle vara! Om en stund ska lilla pyret få testa den och säga om det är en keeper. Kram o trevlig helg!!

  3. Nu har du lobbat över en tonåring här på din sida. Gratänger är nämligen inte alls någon favorit hos honom. Han klöks, minst sagt, och vi fattar inget 🙂
    Kramar Kicki

  4. Härliga vyer. Så kan det se ut nere i Vellinge hos mamma också. Fast vi har också råddjur runt knuten i skogen här i Kalmar. Om du vill ha tips på budget ställe med inredning åk till Agdas som ligger mellan Trellborg och Smyge. En liten lada med saker från miljögården till outlet priser. Har precis ställt fram mina trä änglar därifrån.
    Längtar till bloggträffen ska bli spännande.

    En mysig adventshelg önskar jag er

    Kram Kristina

  5. Jag tycker även mycket om att få träffa rådjur, älgar, rävar, ekorren… allt sånt. Har bott för länge i Köln och säger nu varje gång med förtjusning” ÅH! Ah! Vad härligt!” när jag möter ett ”vilt” djur 😉
    Angående gratänger min man håller med dig!
    Önskar dig en mysig fredag!

  6. Falukorv och mimosasallad, huuu! Men Guds värsta straff måste ändå vara smörgåstårta. Har ALDRIG förstått mig på denna ”delikatess”.
    Mår illa bara av att tänka på det.

    Nej hit med pilgrimsmusslorna tack!

    1. Smörgåstårata är vegetarianernas hämnd på mig för att jag älskar oxfilé. Urk. Tårta ska vara tårta och smörgås ska vara smörgås.

  7. Men, klöks, vad är det för märkligt ord!!! Vad betyder det? När jag skriver det i kommentarsfältet blir det en sådan där vågig röd understrykning under ordet!

  8. Gör en mental anteckning om att aldrig bjuda över dig på vardagsmiddag 😉
    Här äts nämligen både falukorv och gratänger med glädje! Den perfekta kombon torde vara Falukorvsgratäng med palsternacka – gottgott 🙂 Sen kan jag ju hålla med om mimosasallad, där fattar jag inte grejen alls… konstigt och bara urk.

    Älskar rådjur, se är så vackra! Men de är inte snälla mot mina rosor, så när de har picknick i trädgården är de lite mindre älskade 😉

  9. Wow, blir avis på rådjuren som bor så fint. Och dig, som också bor så fint 😉

    Husmanskost behöver inte vara illa om det lagas rätt. Har aldrig gillat det, men sedan min sambo blev bra på mat gör han gratänger värda att mörda för, skojar inte. Kan inte leva utan oxfilé och potatisgratäng! Eller ost- och torskgratäng… men det beror ju på kocken!

  10. Vad är det där för ägg, vad de hittar på nu-för-tiden…;)

    Äggtips är att lägga ner äggen i vattnet när det är kallt, sätta på spisen och NÄR det börjat att koka räkna minutrar, 5 brukar vara krämigt och bra. Typ för mig.

    Ja bo på landet är härligt, något som jag INTE gör nu. Här har vi bara kackerlackor och hundbajs 🙁

    Hälsningar
    Yohanna som också väntar med spänning på utlåtande om webbutik.

  11. Äntligen! Tack för att det finns någon annan människa i denna värld som inte förstår meningen med mimosasallad!
    Galet vilken tur att inte jag är uppväxt på restaurangmat för då hade det verkligen varit lättare att hoppa över mig än försöka gå runt. *s* Herregud så gott att vara uppväxt så. Och nu blev jag sugen på råstuvad potatis med gravad röding och hovmästarsås. *mums* Min väninnas föräldrar hade ett pensionat och de lagade så galet god mat. Harold gravade själv rödingen och Gun-Mari lagade den godaste mat jag någonsin ätit. Allt med en norrländsk känsla då de kom från Arjeplog.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg