Att kolla läget.

Oj vad det har blåst! Igår låg vi i sängen och lyssnade på stormen och var mycket skeptiska till huruvida allting skulle sitta kvar över natten. Det är något med stormar som gör att man som husägare automatiskt ställer in sig på att det blir dyrt det här. Som strössel på glassen ringde min mamma dessutom igår och hetsade upp mig totalt – hon verkade rusta för någon form av undergång och fick mig att irra runt i huset och tvinga mannen att koka vatten och ladda telefonerna och hitta ficklampan och parkera om bilen så den inte stod under nåt träd. Problemet är bara att hela innergården är ett träd och att brassa ut min Opel på en åker var han mindre sugen på, så den fick stå kvar där den stod, och den enda ficklampa vi hade i familjen var nån liten tysk sak som min man tydligen köpt när han haft någon form av vanföreställningar om spiontjänstgöring i Ryssland – säkert jättebra att snitsa med i fickan men knappast något man har för att lysa upp en skånelänga.

Men Berit kom och gick utan att vi förlorade strömmen, och vad jag kan se är bilen intakt och jag har sneglat lite försiktigt ut genom fönsterna för att försöka upptäcka eventuell skadegörelse men inte hittat något uppenbart. Så nu blir det frukost här sen ska jag ut och studera framfarten. Det finns ju vissa saker man önskar att Berit tagit hand om men sån tur har man väl inte.

Nåja. Vi överlevde iallfall.

(Mycket tack vare dig, mamma).

31 kommentarer till “Att kolla läget.

  1. *fnissar* så det står kvar alltså?
    Annars hade kanske maken kunnat välta det under natten med en bulldozer 😉
    Kram och hoppas allt är intakt 🙂

  2. Hahaha. Känner igen tanken …- det blir dyrt det här…. Oj vad det blåste igår. Jag satt och sov på ett tåg hela eftermiddagen och sen när jag klev av så blåste jag nästan bort brevid spåren.
    Vad fin han är lilla sötisen! Och så fina bilder du tog i blåsten. Heroiskt var ordet.

    Kramar och ha en fin dag. Efter blåsten kommer lugnet.

  3. Attans att inte Berit hade vett nog att ta med sig grannens bombskjul..:)
    ~Stod inte det på hennes lista liksom?!
    ~Goa unge <3 Kram och ha en fin början på en härlig vecka:)

  4. Vår altan ser lite härjad ut med omkullvält parasoll och diverse andra sommarsaker som borde tagits bort för längesen, men allt är helt och det är jag glad för!

    Kram

  5. Fina Leo!
    haha man överdramatiserar alltid, men hellre det än att ignorera allt och inte göra någonting alls tycker jag. Själv kurade jag in mig i min fina kille och blundande hårt!

  6. Förra gången det var storm i mina trakter kom grannens hammock flygande över häcken. Den är djäkligt tung och brakade in på vår tomt som en projektil – ren tur att inte barn och hund var ute. I går när jag visste att alla var inne i tryggt förvar hoppades jag nästan på lite action – men icke. 🙂

  7. Så fin bild på Leo! Ja, vilket väder! Ojoj – vi har takfönster i sovrummet så allt väder märks rejält. Har haft en kort inspektionsrunda på morgonen och det mesta stod på plats. Även om det inte kändes så under natten. Jag brukar ligga och tänka på allt som kan flyga in i bilen (repor på lacken ….) eller i fasaden (ännu dyrare …. )
    Ha en fin start på veckan!

  8. Vilka fantastiska blå ögon! Här i Stockholm blåste det också rätt så rejält, det riktigt skallrade i fönstren på kvällen. Riktigt grymma bilder du tagit i alla fall! Kram

  9. Haha..
    jamen mammors främsta uppgift när barnen är små, är att skydda dem. De talar noga om att det FINNS INGA monster i garderoben. Spöken är bara fantasi, och bara vi låser dörren ordentligt så kommer inga tjyvar in, osv…

    Sen händer något märkligt när vi blir tonåringar.
    Då smyger djävulen in i alla mammor. Då får vi veta att vi kommer dö om vi dricker alkohol om så bara en enda gång, pojkar är bara ute efter en sak så dem ska vi passa oss för och AIDS kan vi tydligen få genom att så bara råka få syn på en sprutnarkoman på stan!

    Värre blir det när vi flyttar hemifrån!

    Då räcker det inte längre att låsa ordentligt om sig! Helst ska vi låsa med minst 3 lås, haka på kedja och absolut inte öppna om någon ringer på dörren om vi inte väntar besök.
    Sprutnarkomanerna springer tydligen runt och sätter kanyler i ryggen på alla som just flyttat hemifrån också får vi veta, och både spöken och monster kan finnas i garderoben, så tårgas och pepparspray behövs!

    När vi får barn så kan de verkligen göra en orolig trots att man känner sig säker på att det bara är en vanlig förkylning bebisen har. När de sedan fått en att verkligen bli ängslig och orolig får man höra att man är sjåpig och att det minnsan inte är nått att oroa sig för, utan när JAG var liten fick hon minnsan dra slem ur halsen på mig för att jag ens skulle kunna andas, och det var minnsan ingen fara på taket ändå;)

    Sen är det mycket farligare för oss att åka/köra bil, än det är för dem. Om det ska bli storm (som i detta fall) vet omsorgen inga gränser. Tillslut är man så uppskärrad att man är redo för den vita jackan man knäpper bak, kommer de med sina utbredda mamma-vingar och klappar och gör allt bra igen.

    Mammor! U got to lööv em:)

    Susanne

  10. Visst blir man rädd när det är sådan där blåst. Jag sitter liksom och väntar på att det ska koma något stort och flyga in genom fönsterrutorna 🙂
    Jösses vilken fin pojk ni har! Vad han växer och tittar nyfiket nu.
    Kram Linda

  11. Tänk att de små ser så kloka ut som om de har svaret på någon världslig gåta. Fin bild 🙂
    Och jag måste hålla med om teorin att det är bättre med flera påsar än bara en. Har någon sorts dille på billigshopping, men det får ju förstås inte se skabbigt ut (bara medvetet skabbigt så klart). Man blir ju dönöjd när man anser att man fyndat superfina saker till ett brakpris.

  12. Hahaha, låter så bekant detdär med ”det blir dyrt det här”! Tur att ni kom undan utan större skador. Gotta love mammor (och pappor för den delen, jag råkar ha en sådan pappa nämligen!). Jösses ändå, Leo blir ju bara sötare och sötare för varje dag som går!

  13. Ja, fy vad det blåste igår! Jag tycker det är lite läskigt att bo precis i skogskanten när vinden blir så stark. Skogen vajade oroväckande mycket, men inga träd kom flygandes in i huset iaf. Träd är mycket med böjbara än vad man tror 🙂

    Hoppas allt ser helt ut efter närmare inspektion också, och ha en fin dag!

  14. Vi hade flyt här uppe i Halland, stormen lyckades blåsa bort alla löv från vår gräsmatta så nu slipper jag ha dåligt samvete över att jag inte orkar kratta 🙂

  15. Amen gud så söt han är!! Oj oj oj vilka blå ögon :O) Jag blir alldeles varm inombords <3

    Kram

  16. *s* Jag är som din mamma. Jag kranade upp vatten, såg till att ha ljus och tändare i de flesta rummen, hade ficklampan vid sängen och telefonen var nästan helt laddad. Har jag varit med om det där med storm förr kanske. Haha Jag växte upp på en gård som låg där vägen slutade dvs mitt inne i skogen. Där var det ofta strömavbrott och mitt i skogen blir det mörkt när strömmen går.

  17. Fina pojken!!

    Synd att Berit inte tog grannarnas skjul! Där hade du din chans Emma, bulldozer + arg grannfru = vadå bulldozer, det var ju Berit. 😉

  18. berit tog hand om höststädningen
    i vår trädgård. ser ut som om vi
    haft trädgårdsmästare i en vecka.
    hejja berit.

    {funderar plötsligt på om Din man
    läst haruki murakami? han passar
    utmärkt om man har lite släng av
    konspirationsteoretiker i sig.
    speciellt ’fågeln som vrider upp världen’.}

    sötkorv till silkesapa.

    ねじまき鳥クロニクル

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg