Att ha andra advent.

Andra advent. Stämmer det verkligen, eller är det amningshjärnan som spökar? Hur tusan kunde det bli andra advent?! Ute är det regnrusk, en del löv klänger sig fast i buskarna och vi har inte ens bestämt riktigt hur vi gör i jul ännu. Jisses.

Idag fick jag sovmorgon deluxe när mannen tog silkesapan och tassade ner i morse och tittade på kulturprogram och berättade för Leo om nödvändigheten med elcyklar och pannlampor och värmepumpar och sånt, medan jag låg kvar och snarkade. Och nu sitter jag och smaskar pepparkaksfil och planerar Bloggeventet (herrejävlar vad kul det kommer bli) och mailar restauranger och personer, med silkesapan i knäet och Tooka bakom ryggen.

Och sen? Sen måste jag nog jobba lite mer på den där julstämningen.
Andra advent,liksom.

22 kommentarer till “Att ha andra advent.

  1. Ingen ammningshjärna, det stämmer. Andra advent och Elias frågade vid frukost om det var höst eller vinter. Vad ska man säga liksom..
    Trevlig advent

  2. Jag är SÅ taggad inför bloggeventet! Min kollega Marija var och köpte nya skrivbordskalendrar häromdagen till oss, och det första vi skrev in i dem var bloggeventet! 🙂 För övrigt tycker jag att det där forumet är en alldeles lysande idé. Hyvens!! Önskar dig en riktigt trevlig andra advent. Själv ska jag – föga förvånande – vältra mig i ett riktigt brakfika! Kram!

  3. åh ja jag vet.
    2:a advent och det känns som höst.. jag fattar inte heller hur detta hände. 🙂
    Men ja jag gör som dig.. laddar för eventet och försöker ge mig på det här med julkänslan.
    Ha en dunderbra Söndag!

    KRAM!

  4. Här i Umeå, där jag tycker man kan förvänta sig lite snö och kyla är det också regn, rusk och 2 plusgrader! Fattar ingenting. Var är julkänslan liksom?

    Kram Jinni

  5. Hej….är datumet spikat för bloggeventet? Är rädd att jag kanske i så fall missat det och det vill jag inte ens tänka på!

  6. Ingen adventsstämning ute, mer inne! Så mysigt det ser ut på er Mollybloggträff igår – kan tänka mig att det var en stor dos positiv energi där. Bra idé med ditt forum. Ser fram emot utvecklingen av bloggen.

  7. Jag älskar din blogg, ditt språk, stämningen, allt! Trots att jag, singeltjejen på 24, är den sista din blogg riktar sig till, kan jag inte låta bli att klicka in mig flera gånger i dagen! Min familj o riktiga hem är långt borta, i Helsingfors, medan jag själv är ensam i Stockholm. Men när jag klickar mig in här känns allting lite mera hemtrevligt för en stund! Fortsätt sprida glädje, kärlek och varma tankar! Pussa Silkesapan från mig, och skrapa flickorna bakom örat!

  8. Jag veeet! Hur kunde det hända?
    Här snöar det idag. Precis som 1:a advent. Däremellan smalt ju allt bort, och då de säger att det ska bli plusgrader i veckan igen, så lär det bli en repris.
    Men vad gör det? 3:e advent lär det nog snöa igen:)

    Nu blir det adventsfika här!

    Kram Susanne

  9. Sâ gulligt och omtänksamt av din man att ta ner Leo sâ du fick en sovmorgen. Verkligen !! Om alla svenska mân är sâdana, finns det naturligtvis inte kvar nâgra ogifta….det är sâ skönt och en lisa för själen att se harmoniska par som tar hand om varandra och som lyssnar tâlmodigt pâ barnen när det, dessa vill säga, inte kommer fram…Leo kommer att växa upp med intressanta föräldrar. Undrar hur han ser ut när han blivit 5 âr ? Antagligen en liten schysst kille med fötterna stadigt pâ jorden.
    Här regnar det men i morgon skall det bli kallare eller kallt sâ i nästa vecka skall jag kolla lägenheten pâ ev kallras med en värmekamera och se var jag behöver sätta pâ värmeelementen. Pâ torget hittade jag en flaska med gammal mandellikör frân Kalabrien, Gorgonzolaost och sâ naturligtvis den underbara franska färska getosten. Italienaren spridde verkligen solsken med sâng och värme under alla paraplyerna. Det behövdes sâ lite för att mungiporna skulle âka upp…:) Förmodar att vädret inte är bättre i Göteborg eller Malmö, men hoppas att ni har en fin helg hemma med familjen.

  10. jag är nog den enda som njuter av att snön inte kommit än … den kommer att komma så det räcker. *ler*
    här slog vi till på ett (fult) pepparkakshus idag. julsånger. och yogijulthe. riktigt mysigt.

  11. Ja det känns märkligt med andra advent redan!! ingen julkänsla alls… förutom inne där jag försöker skapa den julkänsla som saknas utomhus… Är dessutom färdig med mitt senaste projekt och supernöjd med resultate… en bra dag alltså! Trevlig advent till er alla! Kram

  12. Jag fattar det rakt inte heller. Men pepparkaksfil låter som något jag måste testa – det måste ju kännas juligt!? 🙂 Spännande med bloggeventet. Jag läser ikapp efter en minst sagt intensiv vecka… Fin andra advent! Kram

  13. här har vi haft/har en ybermusig 2:a advent…stora lilla dotern kom hem och julpysslade för fullt..mitt i allt kom stora storebror och undrade om det var mat klockan fyra……sen in i kylen,fyra mackor åsså mjölk…..jag älskar när mina barn kommer spontant hem till barndomshemmet och bara är….då trivs jag som bäst! hemmagjord pizza och nu är det bara jag och gubben hemma och det är också helt magiskt..älskart!!!=)

  14. Hihi jag är så inne på ditt bloggevent så när jag läste rubriken läste min hjärna ”Att ha andra event” istället för advent. Får väl skylla på gravidhjärna istället för amningshjärna 😉
    Kram Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg