Att ha en årskrönika.

Min blogg har gått lite bananas. Bilder från typ vartannat, vart tredje inlägg de senaste veckorna har bara raderats och jag fattar ingenting. Eller ja, bara och bara, det är säkert jag som tryckt på något. Jag kan bara inte komma på vad.

Trots att jag skjutit upp ettårsfirandet ett tag tänkte jag att det kunde vara kul att se hur det senaste bloggåret varit:


December 2010. Jag lagar pannacotta och Tant chillar framför öppna spisen.


Januari. Det är smällkallt ute, jag åker till Trysil med jobbet, och så blir jag gravid. Inte i Trysil, dock. Det hade varit bökigt.


Februari. Första gången jag får se silkesapan, som då var döpt till Bönan (och jag var övertygad om att det var en tjej).


Mars. Årets första grillning äger rum, staketet kommer upp och jag är berusad av att ha en trädgård.

Och så blir det April. Vi bokar resa till Kreta, jag äter kopiösa mängder pasta med ädelostsås, upptäcker dokumentären Tre mil norr om Molkom och planterar allt jag kommer åt i trädgården.

Maj. Vi åker en vecka till Kreta, jag får utveckla min fiskfetish och jag tycker själv att jag ser ofantligt gravid ut. Nu när jag ser bilderna skrattar jag ihjäl mig, eftersom det mest bara ser ut som om jag ätit för mycket ädelostpasta.


Juni. Mannens syster blir färdig läkare, jag har nestinghysteri och Bönan växer.


Juli. Årets kanske bästa månad. Hade älskade Malena här, rodde ihop en bloggträff, växte så det knakade och åkte till Helsingborg och förälskade mig lite mer i Anna-Malin.


Augusti. Jag får ännu större hobbit-fötter, fixar tvättstugan och äter bruschetta. Vi får för oss att köpa ett skabbigt renoveringsobjekt trots att jag är höggravid. Tack och lov gick det inte så bra.


September. Jag börjar toucha 90 kilo, är rastlös och ser ut som Tommy Körberg. Får världens finaste babyshower och tröstar mig med vackra kläder.


Oktober. Leo Elias Anders Jacobsson föds. Vad kan vara större än det? Inget.


November. Oj vilken intensiv månad. Vi åkte till Mamagalan, käkade pizza i sängen och hälsade på min bror. Jag vann Ranlelid, bestämde mig för att starta ett Bloggevent och satte igång. Och silkesapan är fortfarande och alltid det största som hänt oss.

Ja. Ett år. Tänk att det kan gå sådär fort ändå.
Var är vi i december 2012?

Nånstans alldeles fantastiskt. Det är jag säker på.

51 kommentarer till “Att ha en årskrönika.

  1. Åhh vad kul att få hänga med på en resa i tiden! Läste ju inte bloggen då. Synd och skam! Det är så tråkigt med din blogg att man inte kan gå tillbaka i de olika kategorierna utan att inläggen komprimeras och man bara ser rubrik och ingress! Det är ju främst bilderna som fångar ens uppmärksamhet 🙂

  2. Ja vilket underbart år!!! Så glad att få ha varit med på din resa och att du har delat så många minnen med oss här på bloggen! Du har bjudit på så många goa bilder och underbara ilägg som fått min dag att kännas lite lättare, tack för alla härliga skratt!!! Kram Johanna

  3. älskar krönikor, ett år som svichar förbi bara sådär! o lillapan är ute, o bloggevent. o ja, tänk det där huset, hade nog varit lite bökigt om ni slagit till, iaf i höggravidt (?) tillstånd.

  4. Det är så kul med årskrönikor, att få se vad som faktiskt har hänt under året. Och vilket år ni har haft! Underbart 🙂

    Kram

  5. Grattis:-) Jeg har ju fulgt deg siden starten…Roligt:-)
    Det der med bildene som blir borte kan komme av at man har for lite lagringsplass, kolla det med noen som har teknisk kompetanse innen IT;-)

  6. Ett helt fantastiskt år då jag upptäckte din blogg.
    Snart är jag ikapp från starten och har läst varenda inlägg du någonsin skrivit:-)
    Min morgonlyx på tunnelbanan, då sitter jag och fnissar högt för mig själv och kisar med ögonen åt den lilla texten på Iphonen. Som nu:-)
    Kram!

    1. Hehe, jag gjorde samma sak, upptäckte inte heller Emma’s blogg förrän ett tag sedan och har läst igenom inlägg efter inlägg. Det ena inlägget roligare än det andra =)

  7. Vilken kavalkad. Och jag upptäcker att jag har hängt med nästan hela tiden. Vilken tur 🙂
    Nu kör vi nästa fantastiska år. Kramar i massor! Kicki

  8. Vikken bra årskrönika, och verkar varit ett fin fint år. Vilken sida du har tipsat om, där alla magiska tvålar finns! Måste vara hur fantastisk som helst att ha de på badkarskanten 🙂

  9. Vilket härligt år! Tack för att du delade med dig. Tänk vad spännande att nu ha ett het nytt år att se fram emot. Och den här gången är jag med från början 🙂

  10. Är övertygad om att det kommer att bli ett alldeles lysande år 2012 också, skall bli spännande att följa 🙂

  11. Kuuul att få se denna – jag har ju bara läst din blogg sedan du födde din lilla fina silkesapa! Nu är jag dock fast och missar inte ett enda av dina roliga inlägg! 🙂

  12. Vilket fint år :O) Ja du, så som din blogg växer och allt spännande som den för med så kan man ju undra var ni är nästa år :O) Coolt!
    Grattis och kram

  13. Jag blir rörd och filosofisk på nå vis… för livet är verkligen härligt och fantastiskt ju, tänk så det kan bli liksom. Alla tillfälligheter och ”misstag” som tillsammans blir ett underbart år. Som med tiden blir ett liv. Det enda vi får…

  14. Åååå så underbart att läsa kära du! Önskar dig om inte ett ännu finare 2012om det går (€ kram kram från sängen med ytterligare en guldklimp dom kom till världen 2011. Charlie o Leo kanske tar över bloggsfären, vem vet 😉 kram jannice

  15. så fint.
    din blog är verkligen så fin och personlig.
    och fantabulous rolig!
    du är rolig!
    och vilket år …
    härligt att vi får följa med.
    tack!

  16. Underbart! Ett år går så fort och ändå så kan det hända så mycket! Jag började läsa dig precis när du outade att du var gravid och det känns som nyss men så är det ju, tiden går fort när man har roligt! 🙂
    Finns ingen blogg som är lika underhållande och beroendeframkallande som din!
    Kram Maria

  17. Vilket underbart år!! Är övertygad om att nästa kommer bli minst lika bra om inte bättre, right? 🙂

    Ha en fin dag vännen!

    Kramar Linda

  18. Så roligt att se godbitarna från ett år hos er! Är helt säker på att att nästa blir minst lika bra! Så borde man göra varenda år och framkalla till en bok som står i hyllan, sååå roligt!

  19. Och är jag glad att jag fann dig..joo joo det är jag allt:)) Vilket fantastiskt år..och som finvinerna..blir bättre och bättre:) Tror du har ett alldeles underbart 2012 framför dig!

  20. Vilket år o tack för allt. Är en rätt anonym läsare som följt dig o blivit inspirerad på många sätt. Har en tråkigt sjukdom med bara ett fungerande ben, ligger mest stilla, du har med din blogg gjort att många dagar hållit mig kvar i den fina världen, trots sjukdom har jag finfint klickat hem både kläder o inredning som kanske inte botat men gjort det jävliga lite bättre, som en liten guldkant. Mannen tittar oförstående o jag bara pekar på datan…joo det e Emma som sagt att detta är väldigt bra o ha, o se vilken fin tunika osv:) (japp en huntington stövel är helt ditt fel))) Tack fina E för att du förgyllt mitt år o jag hoppas på mååånga fina tips o skratt 2012:))

  21. Vilket fint år!! Jag hittade din blogg runt randiga klänningen ungefär! Kan du inte sno ihop en liten bra att amma i klädes-tips tjohejsan? Så svårt nu när mammajeansen är för stora, de vanliga på toook för små, tights o klänning snyggast för figuren men inte så offentligt amnings vänliga.. Svårt! Har du någon bra tips? Kram Ida

  22. Vilket fantastiskt år! Och vad härligt att göra en liten årskröninka. Kanske alla borde göra och reflektera lite. Är jag nöjd, rätt väg, saker att förändra? Eller bara njuta av allt roligt! 🙂

  23. Uuuuuuuunderbart Goa Emma och jag har fått vara med pyttenästan hela vägen!
    Och jag startade min blogg i januari!
    Tack för ett fint år!
    KRAAAAAAAAM
    Milott

  24. Vilket fantastiskt år du haft och så fint du skriver. Tänker att taket i ditt hus med bjälkar inte går av för hackor. Som jag tycker detta är fint.

    Ha en fin dag Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg