Att göra ett soundtrack för aula-kontroller.

Häromdagen, inför min återkontroll, skrev Elvira en kommentar om att hon hade soundtracks till i princip allt i sitt liv – men inget för just aulakontroller. Och det tyckte jag var lite synd. Så nu har jag gjort en. Varsågod, Elvira, den här är för nästa gång du ska gå och kolla läget.

1. Först har man kanske en orsak till att man ska gå dit? Kanske en sånhär. Men det gör inget. Det kan hända den bästa. Sjung med bara, så blir det mindre pinsamt.

2. Var stolt över ditt eventuella problem! Det kommer ju ur något annat. Det här, kanske. Och kan Nelly kan du.

3. Bobby vet hur man lugnar en orolig kvinnosjäl. Om du nynnar på denna på vägen dit så ska du se att allt ordnar sig. Han har ju rätt. In every life we have som trouble. Jomenvisst.

4. När man väl identifierat problemet och accepterat det kan det ju vara bra med lite mental träning. Peppning, liksom. Som kan göras utmärkt med den här låten. Eller med den här för all del. Eller denna! Den har ju en fin dans till som du kan visa doktorn, kolla 2:12 in i klippet. Wiggle wiggle!

5. När du är där och det är dags att hoppa upp och visa dagens situation är det kanske lätt att ha den här låten på hjärnan, men det blir lite kontraproduktivt om doktorn ska behöva jaga. Så lyssna på den här istället. Feel the lyrics. Eller varför inte denna. Och kom ihåg! Är du över 19 kan det tyvärr inte för alltid se ut såhär. Även om man hemskt gärna vill.

6. Dags för doktorn att sätta igång? Tjahapp. Då är det dags att byta till den här. Sjung den för dig själv inne i huvudet så ska du se att det hjälper. Om du vill kan du ju sjunga refrängen högt. För att liksom bekräfta att doktorn är rätt.

7. Om doktorn undrar hur det kunde bli såhär egentligen så kan man alltid svara med den här. Naturens gång kan ju ingen ifrågasätta (även om jag hoppas att just gammalt bröd inte finns att finna där överhuvudtaget, och framförallt inte av någon fågel). Men om doktorn trots detta är en ifrågasättande typ rekommenderar jag den här.

8. Vi får verkligen hoppas att det inte blir aktuellt för den här. Men den kan vara bra att ha. Om veterinärhandskarna åker fram, till exempel.

9. Och avslutningsvis kan det sitta fint med den här låten tycker jag. Lite klatchig refräng och så. Lättsjungen. Och ger framförallt ett naturligt och trevligt avslut på besöket.

Tjahapp. Det var allt. Jag hoppas att den ska hjälpa!
Och för er som har Spotify finns hela listan här.

38 kommentarer till “Att göra ett soundtrack för aula-kontroller.

  1. Huvudet på spiken där. Har också funderat på sådant här i vissa situationer, ett förverkligande av soundtrack var när jag födde första dotter till Zombie. Alltid förknippat till förlossning härdan efter.

    1. Är bara tvungen att göra ett litet tillägg… Läste ditt inlägg högt för maken och han menade på att doktorn mest skulle vara glad om han slapp höra ”Kunderna kommer, kunderna går… från Macken, istället för Det som göms i snö (Om doktorn undrar hur det kunde bli såhär egentligen så kan man alltid svara med den här. )

      Där har du min make i ett nötskal…. 😉

  2. Haha, precis vad jag behövde!
    Inte för att jag har något aulatittandebesök inplanerat, men däremot en bil som står mer på verkstan än här hemma, turbulens på jobbet och ett hem där jag egentligen skulle vilja få ordning på ett gäng grejer, men det är inte riktigt upp till mig att få det gjort tyvärr.
    Så lite don’t worry, be happy (vilken video!) och wiggle wiggle piggade verkligen upp! 🙂

  3. Hahaha ”wiggle wiggle”-movesen ska jag rekommendera till sambon om han skulle behöva gå och hälsa på urologen 😀 För att lätta upp stämningen lite.

  4. Alltså. Jag vet inte vad jag ska säga. För jag får inte fram några ord som tränger igenom det hysteriska gapflabbet. Du är makalös. I luuuuuve u. Var får du allt ifrån. Du är en kreativ idékulspruta. Har du alltid varit så här eller är det hormonerna som har gått fullständigt bananas. Jag måste få säga kram. Kram. /Sahra

  5. Shiiit kvinna!! Du är makalös, skrattar så jag tror jag avlider!:) Detta är hysteriskt kul! Ja som sagt, var får du allt ifrån??:)

    Kramar!

  6. Så himla rolig du är!!! Jag skrattar galet och kan liksom inte missa ett enda inlägg du gör. Men jag har inte tiiid att vara här hela tiden, Emma. Det är ju jul snart! Hur ska jag hinna? 🙂
    Kramar i massor du underbara människa
    Kicki

  7. ”asg” du är så jävla rolig och jag fattar inte vad du får allt ifrån… Sitter å å småler hela tiden efter ditt inlägg.

    Ha en toppen fredag

    / kram

  8. Tycker det är ett under att du inte har ett dagligt radioprogram med liknande listor, typ terapi och underhållning i ett!

  9. Du är helt underbar och så sjukt rolig, i morgon kommer min bästis från Stockholm till mig och till fikat ska har jag laddat upp med ett och annat favoritinlägg från dig bla när du friserar down there när du är preggo och detta ja det finns ju tusen…men jag sa att vi skulle fika också va? ; ) Hahahahaha jag dör!
    Trevlig helg galna Emma!

    Kram Frida

  10. Härliga du, sprider glädje och skratt!!

    Jag kunde verkligen ha behövt denna lista vid sista besöket hos Dr Gyn… Ny doktor som ersatte trygga tant-doktorn-på-70-år. Nya doktorn var ung, snygg med varma bruna ögon och ett mjukt handslag… Två minuter in i undersökningen fällde han ned sin manligt buskiga ögonbryn och frågade: ”Hur många barn har du fött?” Bara två, och endast ett barn den utvägen, mumlade jag till svar. Då fladdrade han med sin djupa blick mot min journal och frågade ”Och hur gammal sa du att du var?” ”Bara 36, och jag har just fyllt år”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg