Att ha en stilla undran.

110 gram mjöl? Jaha? Hur mycket är det? Jag har ingen matvåg för tusan och står här med chokladsmet upp till armbågarna.

19 kommentarer till “Att ha en stilla undran.

  1. Åh, mjölet är viktigt så ha inte i för mycket. 🙂 Då blir det törrt (som man säger i värmland)

    1dl mjöl = 60g
    1dl socker = 80g

    Lycka te! Goder jul och sockerstinnhet. 🙂

  2. tror det brukar stå på paketet?? men nu du kanske häller upp mjölet och förvarar i snajdiga glasskålar 🙂 låter lite mer du..

    kram och hoppas det blir bra!

  3. Nu har jag svarat på frågan om formen i mitt inlägg! 🙂 Men jag skriver det här också; det underlättar med en form med avtagbara kanter, speciellt när du ska skära ut den första biten av kakan. Men det funkar med en annan form också. Det mesta funkar alltid ändå. 🙂 Ta en med ganska höga kanter bara, den kommer att resa sig i ugnen en del, för att sedan sjunka ner lite igen.

  4. Hoppas nu att det blir en fantastisk kaka till svärmor. Du vet väl att det är genom misstagen de stora kockarna upptäcker nya fantastiska recept. Och Ahlgrens. För deras bilar är väl egentligen ett misstag, som blev en succé…?
    Kramar Kicki

    1. Så kom min kyckling i ugn till. Glömde kycklingfiléerna i stekpannan tills brandvarnaren gick igång.:) Kryddade med timjan, slog över grädde och soya och in i ugnen 20 min.Tala om saftig kyckling med träkolssmak.Mmmm..

  5. Ett finfint tips om man vill kunna få upp en kaka hel ur en form och inte råkar ha en med löstagbar kant.
    Skölj ett vanligt bakplåtspapper under varmvatten. Det blir då ”mjukt” och snajdigt lätt att forma efter den form du har.
    Och när du ska ha upp kakan så drar du liksom upp hela kakan med pappret.
    Tadaa!
    (man kan dessutom SKRAPA rent papperet på eventuella kvarvarande godbitar – mytche smidit som ve skull ha sagt dennaheem)

  6. Sorry, det var inte meningen att luras. Jag brukar alltid höfta lite när jag bakar och för det mesta blir det bra. Men jag ska kanske sluta att ge baktips när det gäller till svärmor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg