Att förstöra ett rum.

Idag hade jag tänkt roa mig med att förstöra ett rum genom att bygga om det till nån form av improviserad studio. Eller ja; jag och jag – det får väl bli mannen som får stå för själva byggandet. Själv tänkte jag mest stå för de kreativa idéerna. Peka och så.
Jag känner att en hemmastudio på nåt sätt börjar bli ett måste. Jag fotograferar mer och mer, vill fotografera mer, (har mer Walla på väg hem) och det är ju inte direkt varje dag man har möjlighet att åka till nån fancy schmancy location med flådiga modeller och ta bilder – men jag behöver träningen. Vill bli bättre.

Så då får man ta det man har helt enkelt. Sig själv, ett stativ, en fjärrutlösare och ett rum i huset som man gör obrukbart för någonting annat. Känns alltid märkligt det där. Att fotografera sig själv. Men jag ser det mer ur ett konstnärligt perspektiv (är inte det samma ursäkt som galleritanter har när de målar tavlor på sina aulor i motljus och ställer dom till allmän beskådan? hm?) och liksom inte för att jag så hemskt gärna vill stå på den sidan kameran. Jag är bra mycket bättre bakom, och framförallt mer bekväm.

Men det måste övas. Mer. Så idag förstör vi ett rum, tycker jag.
Sen får vi se vad det blir av det hela.

47 kommentarer till “Att förstöra ett rum.

  1. Spännande det ska bli att se det förstörda rummet 🙂
    Måste ta mig mer tid att leka med min kamera, vill så gärna ta såna där flashiga bilder…har dock svårt för att ta bilder på mig själv känns mysko.
    Får bli ett mini nytt år löfte: att fotografera mera!

    kram

  2. Inte förstör, du skapar!
    Du tar så vackra bilder…du inspirerar 🙂
    Det blir nog kalasbra det där, övertygad 🙂 Vill se bilder sen 😉
    Kramar fina du!

  3. Emma! Ditt kåseri(?) om er resa, dina bilder, kanske mest den första… Blir varm i hjärtat och vintern tar ett steg tillbaka!
    Klart du ska ha en studio! Du har ju ett uppdrag!!!
    KRAAAAM Malin
    Kram!

  4. Klart du ska göra om rummet! 🙂 Jag tycker det är härligt när du gör plats för det kreativa, framförallt för att jag tror på tankens kraft och när du gör mer utrymme för det, kommer det komma mer till dig i jobb och sådär. Du har verkligen talang!

  5. Åh, vad spännade! Kör på!!!
    Planerar också min studio/showroom i vårt garage som ska bli min arbetsplats nu under 2012. Gött att ha ett eget rum liksom, som när man var liten…. 🙂

    Kram och tack för fin inspiration! // Sofie

  6. Jag undrar i min stillhet nu hur många rum det finns i ditt gamla skånehus? Ett som du bara kan demolera ner sådär.

    Jag önskar jag hade ett. Kanske ska ta ett av barnens rum och bunta ihop dem i ett 😉

  7. Om jag hade platsen hade jag inte tvekat en sekund. Egen studio med fint naturligt ljus är en dröm….:) Självporträtt är bra övning! Kram

  8. Jag önskar jag kunde fota men det är min kära pojkvän som står och för fotandet och filmandet. Ska be honom lära mig en dag, vill också dra på mig fina kläder och fotas!

  9. Spännande! Åh får jag komma till din studio sen med mina två små tjejer, jag har aldrig sett så fina barnbilder som du tar och SÅ gärna jag skulle vilja att du fotade mina små!! Jag betalar givetvis.

    Lycka till med bygget! 🙂
    Kram Maria

  10. Spännande, ja förstår hur du tänker. Klart man vill öva. Tyvärr är jag TOTALT ofotogenique (eller hur det nu stavas) så det blir inte så roligt hur det än blir…
    Ha en härlig dag och lycka till

  11. Vad spännande ! Tycker jag känner igen det det där med att ”peka och så”, är väl ungefär så det brukar gå till här hemma med, förutom när det kommer till att måla och tapetsera i den frågan kan jag hjälpa till, i alla fall lite grann 😉

    Det kommer bli kanon det där Emma, känner jag på mig!
    Kul med en egen liten studio, tror du man får plats med en i en klädkammare ??? 😉

    Kraam Julia

  12. Du tar underbara bilder, så bara fortsätt 🙂 Vill se alla dina Walla nyheter! Men förstår precis det där med att själv vara föremålet, avskyr det!
    Önskar dig ett Gott Nytt År och lycka till med studion!
    Kram Suzann

  13. Låter som en lysande idé.

    Tänk om man skulle föreslå det för maken. Han är bra på att bygga, bygga om och bygga upp igen. Jag, jag är bra på att peka med hela handen och ha massor av idéer som är mer eller mindre bra (eller möjliga) att genomföra.

    Vilket härligt lite MonaLisa liknande leende Leo har utvecklat.

    Kram lotta

  14. Vad kul! Jag skulle också vilja ha en liten fotostudio hemma. Vi ska försöka hitta något hörn som vi kan använda. Vi är ganska många som är fotointresserade i familjen. Lycka till!! Och ha ett Gott Nytt År. Kram

  15. Du ska verkligen inte be om ursäkt för att du tar kort på dig själv, du är fantastiskt vacker! Jag visade dig för mannen igår och sa: ”Visst är hon vacker?” och han tittade och höll med.

    Fortsätt för guds skull att använda fjärrutlösaren. Jag har dessutom köpt en själv så jag ska kunna vara med lite mer i min egen blogg.

  16. Jag önskar att jag hade ett rum att förstöra. Då hade jag förstört det för att skapa ett rum för, ja just för skapande. Ett rum som inspirerar till mer pyssel, mer skrivande och mer vackerhet. Det skulle jag. Fantastiskt att du ska ha en studio hemma. Vad mycket roligt du kommer kunna göra och vad fina foton vi ska få beskåda. Det ser jag fram emot.

  17. Ja det är det som är problemet -bristen på vettiga ställen att fota på så att bildens har en chans att bli snygga!! Avundas dig 🙂 Så trist när man fotar o man vet redan från början att det inte kommer bli riktigt bra…

  18. Det är självklart att du ska ha en egen studio. Alla kreativa genier behöver en egen studio att experimentera i. Och fortsätt gärna använda dig själv som modell för du är så trevlig så att titta på. Framförallt dina vackra kläder. Kram

  19. Är också sugen på att ta till ett fjärde stående rum till det…är inte på låååånga vägar lika duktig som du är pinglan men tycker om att försöka…;)
    Lovely bild på din enastående söta kille;)

    Kramar
    Adela

  20. Just av den anledningen har jag insett att vi måste flytta! Jag måste ha ett rum för mitt skapande och sambon behöver ett rum för sitt datajuxande.

    Fjärrutlösare hmm jag tror att jag kanske ska ha en sådan liggandes någonstans. Var tusan har jag lagt den. Det är sjukt bra träning att göra precis som du gör. Leka med ljus, material och sig själv som modell. Jag vill också! *surar över vårt lilla hus*

    Kram

  21. Ett problem med att ta bilder på sig själv är att det blir svårt att få till det där suget, närvaron, i blicken. Det är betydligt lättare om man kan flirta med fotografen 😀

  22. Åh vad kul! Jag har faktiskt gjort precis samma sak idag, fast ändå inte. Jag har tagit med mig mina fotogrejer hem till mina föräldrar och barrikerat mig i mitt och mina systrars ”lekrum”. Ska bli så kul att jobba fram något som funkar!!

  23. Snuss vad gullig han är lilla Leo! Undrar så hur du får till det fina ”blänket” i ögonen på alla barnkorten..? Blänket..? Hoppas du förstår vad jag menar.. Mycket ljus eller hur gör man? Kram Ida

  24. hejja hejja hejja !!!
    precis så är det.. man vill bara öva.
    galleritanter eller ej. den där kärleken
    växer sig så stark att man plötsligt
    finner sig där f r a m f ö r kameran om
    ingen annan finns att tillgå, hellre än
    ingenting alls. vänta tills en dag inte är
    en dag utan att fotografera.. kanske är Du
    redan där? *ler* jag är med Dig syster !!
    .. & tänk all magi som kommer komma ur detta ..

    hujeda mig.

  25. Klart du ska förstöra ett rum! En himla inspirerande tanke … Jag har ett överblivet rum sen vi flyttade in i huset, det s.k. ”skräprummet”. Oj, nu skenade dagdrömmarna iväg med mig … Hoppas vi får se hur det blev så småningom. Och framförallt vad förstörelsen resulterade i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg