Att ha haft lördagsmiddag.

Vi var ju hemma hos svärföräldrarna på middag igår. Hur trevligt som helst. Folkpartisten var där, och mannens syster såklart. Tänk att de två träffades på min möhippa. Ganska otroligt egentligen, särskilt med tanke på hur olika de är. Eller var, snarare. Nu har de liksom växt ihop till nån slags vänsterliberal amöba med lägenhet.

Mannens föräldrar fixade med maten och Tant hjälpte till. Hon är bra på det där, Tant. Vet hur man tar hand om det mesta.

Vi tryckte i oss ett hav av skaldjur och det var så gott att det kittlade i munnen. Jag skulle nog kunna leva på skaldjur, faktiskt. Och choklad.

Svärmor fick ett jättevackert armband från Silke som hon varit förtjust i ett tag, Leo fick en blinkande fisk, vi gav oss i kast med en ostbricka medan Leo gav sig i kast med min tumme och jag var så mätt att jag knappt kunde sitta. Efter dagens pizza och cheesecake var en skaldjurstallrik och ost dödsstöten för en småbarnsmamma. Dessutom var jag ju uppe långt efter 21:00 vilket jag inte alls är van vid. Jag är mycket imponerad av mig själv.

Japp. Det var lördagen det. Nu behöver jag nog inte äta på en vecka eller så. Och idag är jag pepp som tusan, för jag ska fota för FOLK och ta egna-bilder av Nelly och det är så roligt att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen.

40 kommentarer till “Att ha haft lördagsmiddag.

  1. Haha en vänsterliberal amöba med lägenhet. Hur kul som helst!
    Sen lyckades jag även läsa ”som hon var förtjust i ett tag” och hann tänka att det bar en rabbig svärmor du har. Sen läste jag igen och insåg att din svärmor nog blev väldigt glad eftersom hon ville ha det. Haha Go’morron världen nu har även Emschens ögon och hjärna vaknat. 😉
    Låter som du har haft en förträfflig lördag
    Kram

  2. Ni ser ut att ha hatf det riktigt trevligt, vi fuskade och tryckte en donken på vägen hem från arlanda. Hade gärna bytt med er måltid 🙂
    Och vilken snygg tunika du har på dig.

  3. Oj vilken härlig lördag och du är jättefin i klänningen. Äntligen någon som visar den utan skärpet. 😀
    Ha nu en lika fin söndag!
    kram

  4. Sista bilden till vänster – du vet hur man fångar ögonblick som gör även den utomstående kärlekspirrande och drömsk 🙂 Underbara bilder allihop!

  5. Åh, så fina bilder.
    Monica Zetterlund sjöng en gång strofer ur ”Rosens sång” att
    ”-Även ögat måste vi,
    ge nå´nting att bita i
    Tror Ni kanske människan
    utan skönhet leva kan
    Själen har det illa ställt
    men också den kan dö av svält”
    Många gånger i Dina inlägg, berör Dina bilder, Emma!
    Kram
    Milott

  6. Himlars vad gott…
    Själv kan jag äta skaldjur tills jag svälter ihjäl. Har hört att det går åt mer kalorier av att skala de små läckerbitarna än vad man får i sig av innehållet. Helt fantastiskt anser jag som är aningens lite för mjuk i kanterna och skulle behöva vässa till mig lite.
    Men det kanske inte är skaldjuren som är det värsta… OSTARNA är förödande gott och gör att volangerna blir fler… *Suckar ljudligt och moffar en chokladbit*

    Må gott

  7. Låter lovely! Man tror lätt att Tant är mindre än hon är – hundarna är ju sällan ståendes bredvid någon på bilderna 🙂
    Blir inte alls avis på de där skaldjuren… nej nej.

  8. Det ser ut att ha varit en kalaslördag. Ni hann med otroligt mycket för att vara småbarnsföräldrar som bor på landet 😉

    Ett sånt däringa skaldjursfat funderar jag också på att ställa till med. Vore roligt att prova allt tillsammans.
    Och OST, ost är ju alltid ost 😉

    Hälsningar
    Yohanna som skickar med en länk till veckans real life om du skulle bli sugen på att hoppa med:
    http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/february/real-life-melodifestivalen.html

  9. Det är inte klokt vad bilder kan förmedla. Bara fotografen är duktig nog att göra det, och det är du. Man känner värmen och dofterna ända hit trots kylan ute 😉
    DU är så fin i den tunikan!!

    KRAM LiseLotte

  10. Åååh vilka härliga bilder, och vad otroligt gott det ser ut !!
    Mmm skaldjur!! 🙂

    Vet vad jag ska be min J att fixa iordning till kvällen middag…

  11. ser mumsigt ut! och mysigt.
    själv har jag inte hunnit börja uppskattta skaldjurens smak ännu… men jag kanske blir vuxen snart jag me´ =) ändå bor man vid kusten..hmm. kanske borde sadla om till fiskemö! stå med galonisarna upp till hakan och en sån där sexig hatt…skulle kanske vara nåt, då det inte finns så mycket konkurrens…alltså om fiskarna, det kanske finns massor av anonyma galonälskare/fetishister…vad vet jag! =) kanske borde ordna ett event för dem jag! = ) haha.
    kram

  12. Guud vilka ordval du kör med, jag skrattar ihjäl mig!
    Här brukar vi frossa i skaldjur ocskå, hur gott som helst.
    Klänningen från OD är jättefin, du passar perfekt i den!
    Måste bara fråga ang dina bilder, hur gör du för att få den härliga nyansen av lite gammalt i korten. Är det redigering eller är det ngt objetiv med filter? Kan ju inget om det själv och undrar så!
    Ha en fin dag! Kram Helena

  13. Vilka härliga bilder Emma!! Det på mannens syster och kärlek förmedlade sååå mycket känsla och bilden på tant (?) awghhhh vad söt och bedjande:))
    Avgudar din blogg! Tack för att den förgyller min vardag!
    Kram

  14. Sicka härliga bilder med värme i!=) Tant är ju underbar när hon ska ”hjälpa till” i köket!
    Jag gillade armbandet mycket med, så fint. Du är mer än snygg i den fiiiina OM klänningen, den är en liten dröm! Minns med ett leende när mina stoooora grabbar nu också sultade på min tumme;)

    Kramar
    Adela

  15. Jättefina bilder Emma! Jag måste nog börja ha med mig kameran överallt så jag också kan fånga de där fantastiska tillfällena 🙂

    kram /iris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg