Att nog vara en entreprenör, ändå.

Fasiken, alltså.
Jag har så läge försökt kämpa emot det faktum att jag förmodligen har entreprenörsskapet i blodet, för det där med att vara entreprenör passar inte mig. Jag trivs med att arbeta för andra. Det har jag alltid gjort och kommer alltid göra.

Men ibland blir entreprenören i mig så tydlig.

Som när jag på kvällskvisten kläcker en idé och sen spenderar halva natten med att planera. För jag är ju en doer också, tyvärr, vilket innebär att jag börjar dra i precis alla trådar jag kan. Samtidigt. Och så börjar jag prata för fort, knuffar min man i sidan och säger jamen är det inte briljant?! va? va? och går rastlösa cirklar på vardagsrumsgolvet.

Och då börjar han skratta för då vet han. Det var samma visa tre månader innan bloggeventet ägde rum, samma visa månaden innan vi blev husägare, samma visa innan tre skabbiga skåp från Egypten anlände på uppfarten.

Har ni tänt ett ridhus nån gång?
Det är samma sak som händer inne i mitt huvud. Jag kan nog inte förklara det bättre. Det börjar med ett klickande och ett sprakande längst bort; i början darrande ljus som tänds lite avlägset för att sen gå snabbare och snabbare innan hela ridhuset är upplyst och allt blir tyst igen.

Ja.

Jag råkade trycka på strömbrytaren igår, och nu är det här ridhuset redo for action.

70 kommentarer till “Att nog vara en entreprenör, ändå.

  1. Hej! Jag blir bara så otroligt nyfiken/avundsjuk… Har du lyckats få en bebis som sover på natten?! Min lilla kille tycker det är onödigt att sova tyvärr 🙁
    // A

  2. Men vilken action här på morgonkvisten, nu är jag super nyfiken. Och ännu mer nyfiken på hur du fick tag på tre skabbiga skåp fråg egypten?

      1. Min faster har tjatat på mig i flera år att jag ska handla möbler på auktion hos henne ( hon jobbar på stockholms auktionsverk) Man kanske borde 🙂

  3. Well, I know what du menar med att tända ett ridhus! Emma, det är bara att korta tyglarna, upp i fältsits och galoppera iväg så hovarna smäller iväg sulor upp på sargen och läktaren!

  4. Har man sagt A får man säga B 😀
    Jag har ingen aning om vad du planerar, men jag vet redan att det är något lysande!!!
    Säg till i tid bara, för jag ska vara med!!!! ;-D

  5. Hahaha, igenkänningsfaktorn är hög!! Häromnatten vaknade jag av en briljant ide, slog lite på mannen och ville berätta men fick inte så mycket respons.Men skrev ner alla mina ideer och håller på att kolla upp om det går att verkställa ;)…..jag blev väldigt nyfiken på vad du nu ska hitta på??kramar i massor/Diana

  6. Ser med spänning fram emot att få höra vad det är du planerar :-).
    Vill även passa på att tipsa dig om en underbar krönika om Ranelid som Fredrik Backman skrivit. Den finns i tidningen city idag men även i hans blogg.

  7. Åhhhh nej, din A men inte B sägare 😉 hihi* vad man blir nyfiken i en strut! Vad roligt!! Unnar dig din nya idee och vet att det kommer bli super! Ha en bra dag!

  8. Hej Emma!

    Jag vill tro att du har den goda smaken att läsa Fredrik Backmans blogg till vardags, men om du inte fått upp ögonen för hans rolighet så kanske dagens krönika om Ranelid kan falla dig i smaken =)

    http://fredrik.cafe.se/

    Tack för din fina blogg!

  9. Oj vad jag känner igen mig! Och vad det är underbart.
    Problemet med mig är bara att jag bara ser möjligheterna och det roliga. Är inte medveten då om allt jobb som faktiskt påverkar andra runt om. De som ofta står bredvid och fixar och donar när det är dags…
    Men, det är jag! Jag älskar nya projekt!!! 🙂

  10. Du är ju helt underbar människa! 🙂
    Och nu sitter en stor del av Sveriges kvinnliga befolkning som på nålar och undrar vad som kommer. Du kan verkligen det där med att ladda upp spänningen.
    Så härligt 🙂
    Otroligt träffsäker beskrivning av ridhuset.

  11. Det är precis så där det är att vara entreprenör. Jag brukar beskriva det som att jag är som en sådan där platt micropops påse. in in micron och på 2,5 minut så har du mer popconr än du orkar äta upp. Får jag bara lite eld i baken så kommer det fler ideér än vad det är nyttigt för mänskligheten.
    Det man får akta sig för är att köra på för länge för då djävlar blir alla popcorn vidbrända ;-). Alltså inte tänka för länge- bara köra på medans man orkar, kan och vill!!!!

    Min man har efter 25 år tillsammans lärt sig att säga…..jättebra älskling….gör en plan och när du är klar så går vi igenom det. Sen hoppas han varje gång på att det ska stanna vid det….men oftast så gör det inte det men ibland har han tur ;-).

    Bara kör på och erkänn stolt- Jag är en entreprenör! Det är faktiskt helt ok!!!!

  12. assåååå, nu är klockan 11 och man kan knappt hålla sig…
    Du vet väl att det är ett regelbrott att säga A å inte B med för många timmar emellan 😉

    Jag är väl ingen ridtjej, men kan nog tänkas försöka låna vännens ridstövlar och pressa mig i den, men hoppa upp på hästryggen njjjjjaaa …. så jag står här otåligt och väntar på vad du nu kommit på …

    kram kram

  13. Nu har du väckt min nyfikenhet. Jag säger ofta att jag är så långt från entreprenör man bara kan vara. Men ibland undrar jag för jag känner så igen mig i det du beskriver. Men jag har aldrig kopplat ihop det med entreprenörskap. Men det är klart att det är det. Fans shit allså. Jag kommer till insikt om mig själv var och varannan dag känns det som. De senaste åren trillar poletterna ner hela tiden. Tack.

  14. Jag är nog som en light-version av dig så jag vet vad du menar. Skillnaden är bara att du får saker att hända 🙂 jag fegar ut o stannar vid drömmen..
    Nu blir man ju väldigt nyfiken!! Kram

  15. Såna människor som du är det bästa jag vet…..och jag kan bara säga att jag känner igen mig på pricken. Vet inte hur många nätter jag tillbringat vaken i full planering och forskandes i den ”nya” idén man fått under kvällen.

    Låt ljuset i ridhuset lysa….ska bli spännande att ta del av resultatet 😀

    Kram Mrs NoGood

  16. Men det är ju det jag har sagt hela tiden! Du är enormt företagsam. Heja dig Emma, jag stöttar dig i mängder!
    Nu har du väckt min nyfikenhet så snälla berätta mer.
    Kram

  17. Ojojoj jag blir avis.. jag får ideer som irrar sig bort i min dimmiga hjärna, för att bara bli till frön som aldrig får gro sas..
    Jag behöver en blåslampa i röven för att göra klart och rejält tvång för att betvinga fegheten som hindrar mig från att dra igång andra..
    Är själv egen företagare bara för att det var ända sättet att jobba med det jag gör, på det sätt jag gör, men behöver bli lite mer som du för att få snurr på verksamheten!
    (kanske bör ha mindre djur också, mindre bondgård att sköta..)
    Så mina idéer om böcker, kurser, föreläsningar, projekt mm sover ett tag till.
    Men, barnledighet är ett ypperligt tillfälle att få ideer och tänka på dem ett varv extra!

  18. Jag tror att du har rätt Emma. Det man har fått lära känna av dig här säger mig att du ska vara entreprenör, det är ditt rätt element. Världen behöver dig där, helt enkelt 🙂 🙂

  19. Känner nog lite igen mig i den beskrivningen, om hur det är att ligga sömnlös med huvudet fullt av galet bra idéer.

    Kör på för du verkar verkligen vara bra på det du gör 🙂 Världen behöver mer av glada, spralliga och företagsamma människor!

  20. Ha ha… som han vad hette han nu… Professor Baltazar som gick runt runt i cirklar på golvet och så tändes en lampa ovanför huvudet…

    Bra jämförelse det där med ridhus. Som gammal ryttare förstår jag PRECIS!
    Spännande… väntar med spänning på att höra vad du nu hittat på!

  21. jag älskade att rida när jag var yngre, det skulle vara kul att hyra en häst ett tag. Någon gång ska jag göra det eller köpa.

  22. du vet väl att hela du bara skriker entreprenörskap sen första gången jag hittade din blogg 🙂 det är bara att köra hårt och göra stordåd!

  23. Entreprenörskap är förknippat med så många myter, så det är svårt att identifiera sig som en entreprenör om man inte har självförtroende att utnämna sig själv till typ superhjälte, hehe. Men entreprenöriell & företagsam råder det inga tvivel om att du är! Och detdär med att arbeta med andra – det ena utesluter ju inte det andra! Hitta forum med folk som vill jobba tillsammans mot samma sak (även fysiskt, utöver bloggen) så blir det ännu roligare på vägen 🙂 Kram!

  24. Hej Emma! Jag har ett önskemål.

    Skulle du inte kunna skriva om ”hästtiden”, eller hur jag ska säga det. Då du red och höll på med hästar helt enkelt. Har du bilder är ju det superkul det med. 🙂 Är en hästtjej ut i rötterna och har ridit större delen av mitt liv, så nyfiken är jag allt. Haha!

    Hoppas du vill ta dig tid att göra detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg