Att vara tur att man inte är prinsessa.

Tittar på nyheterna i morse; det är såklart glädjeyra och en journalist intervjuar förlossningsläkaren som tagit hand om Kronprinsessans förlossning. Gick det bra?! gastar journalisten Hur gick det?! Förlossningsläkaren är en lugn, grånat man som ser mysig ut och svarar allt gick bra, bara bra och plirar ovanför glasögonen.
Bra, vad kul, trevligt! gastar journalisten vidare. Var det dramatiskt?!

Och där kommer jag att tänka på min egen förlossning. Hur jag står vinglande mot britsen och vrålar hjääääälp! hjäääälp!, hur  jag excorsistkräks iförd stickade tossor och brölar jag döööööör! så det ekar i korridoren.

Ja.

Det är en jäkla tur att jag inte är Kronprinsessa.

Tror inte man hade kunnat hitta en förlossningsläkare som hade haft pokerface enough till att bara gunga lite fram och tillbaka i sina foppatofflor, mysa i sin rock och svara nejdå, nejdå det gick så fint till en speedad journalist i rikssändning.

41 kommentarer till “Att vara tur att man inte är prinsessa.

  1. Jag trodde det ingick i en förlossningsläkares utbildning att behålla lugnet och gunga lite fram och tillbaka när de blivande mödrarna vrålar och använder ord som ALDRIG en väluppfostrad människa skulle låta sippra ut mellan läpparna… samtidigt som man snurrar som ett troll på britsen… eller som min förlossningsläkare kallade det ”flygplandet”. *Funderar* undrar varför ”flygplan”… hög… högre…skithög på lustgas. Tja… vaj nått.

    Må som GODIS… JÄTTEGOTT.

  2. Klart att Vickan också gastade hjälp och jag vill inte och jag vill hem, jag har ångrat mig! 🙂 Eller kanske smockade till en barnmorska (som en annan gjorde…).

  3. *haha* du är rolig du!

    Själv skulle jag nog passa som prinsessa, på deltid, för första barnet sa bara plupp… men jag tog igen det med nästa, ” skär upp mig!!! ” Det gjorde dom inte! Men det lilla livet kom ut till slut ändå 😉 Skulle varit säljande löpsedlar *haha*

    Å andra sidan kanske de har en standad kommentar för såndana mammor som jag 😉
    Ha en fin dag. Kram Malin

  4. Ja, man skulle ha varit en fluga på väggen i det förlossningsrummet men samtidigt, hennes förlossning är väl som alla andras, unik på sitt sätt. 🙂

  5. Haha!!! Hon är säkert en helt vanlig kvinna som skriker och spyr…
    Han håller säkert på att skratta ihjäl sig i foppatofflan! Nä, jag tror de är vana vid det mesta!
    Kram och ha en bra dag!!!

  6. jag har inte sett nyheterna och det verkar ju som att läkaren höll en bra profil…jag tror också att hon hade liknande förlossning som alla kvinnor har och det borde journalister förstå och respektera, jag skulle inte heller vilja bli uthängd på 7 nyheterna om hur min förlossning var….
    ha en underbar dag i solen
    kram Åsa

  7. Såå himla kul 🙂

    Fick nys igår ikväll att hon åkt till förlossningen, skrev ett inlägg, lite nervös för ifall det
    inte stämde…

    STORT GRATTIS VICKAN & DANNE! 🙂

  8. jag tror nog du ändå skulle klassas som normal. 🙂 Om du däremot med en lätt suck hade pustat ut Leo så kanske de hade oroat sig?

  9. Om du var prinsessa hade kanske det funnits fler som hejade på monarkerna här i Sverige. Det tror jag. ”Att vara någons fru. Och prinsessa. Och sånt”. En gryyym blogg direkt från kungahuset. Det hade vart nått det…

  10. Ha ha, roligt Emma!
    Tur att allt har gått bra med all denna press från att bara BLI gravid, graviditet till förlossning av deras lilla prinsessa, allt gott till dem och hoppas de får mysa ifred.
    Din lille prins däremot är bara det SÖTASTE, alltid lika fina bilder!
    Massa kram!

  11. Nu får du sluta skriva så roligt! Jag har ryggskott och kan inte skratta utan att det känns som om jag ska gå av!

  12. Haha!! Fasen va roligt det hade varit om Daniel hållt presskonferens i mysbyxor och blodig tischa. Undrar om han hade packat ner kostymen i bb-väskan!!!

  13. men det kan hända att du är mamman till charmören som kommer att charma den nyfödda kronprinsessan! vilket par de skulle bli. alltså det skulle vara liksom lite för bra för att vara sant. du skulle få rapportera direkt från slottets händelser och kanske planera det kungliga bröllopet med lite ranelid inslag och så. eller bloggevent på slottet. jaaa!..inte för att jag vill gå händelserna i förväg. men liksom man vet ju aldrig. chansen finns.

  14. Haha! Precis vad jag tänkte när jag hörde det! Och tänk att få besök av statsministern när man ligger där och är alldeles slut och känner sig omtumlad och rödmosig. Och tvingas bli fotograferad på väg hem från sjukhuset. Huvva!

  15. Haha skrattar så jag gråter!! Tänkte också tanken om Daniel hade kostymen på under förlossningen…… 🙂 Och som jag sa till sambon; undrar om Vickan också satt på en hoprullad handduk när hon åkte hem (som jag gjorde)?? Troligen inte….. 😉

  16. Haahaahaa! Du är helt underbar! Jag tänker att den läkaren var säkert inte samma som var med under själva förlossningen utan satt på sitt kontorsrum och fyllde i formulär (på natten?!?) och att det var därför som han såg så oberörd ut? Säkert ren strategi från sjukhusets sida;)

  17. ibland räcker bara inte orden.

    förvånansvärt ofta är det just
    här hos Dig som de blir till
    ingenting mellan gapskratt
    & tårögt hysteriskt nickande.

    tack för Dig.

  18. Kände lite att de framställde det som om hon bara liksom gnytt ett litet ouiiiii, och sen rullades ngn slags röd matta ut och ut spatserade den lilla prinsessan ur mammans aula, vinkandes minst lika vackert som drottning Silvia. Undrar jag…undra sa flundran..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg