Att skaka sin waka waka.

Idag är det en historisk dag.
Ikväll ska nämligen jag och Svåra Lena bege oss ut på åkern och dansa afrodans, barfota, tillsammans med en massa andra knasiga typer. Eller ja; på själva åkern ska vi såklart inte dansa, men på ett litet lokalt ställe här ute på landet som ligger mitt på en åker och har ett namn som osökt får en att tänka på långvården alternativt utslussningskriminella. Det hela ska bli vansinnigt spännande.

Mest för att jag aldrig har dansat afrodans innan, men också för att jag inte direkt är känd för att vara i särskilt bra form. När jag bokade in oss sa hon att vi skulle ta med oss varsin handduk. ”Handduk, jaha.” sa jag. ”Varför då?”
”Om ni kommer svettas mycket” sa hon hurtfriskt.
Och då blev jag lite rädd. Svettas så mycket att man behöver en handduk? Hur jävligt kommer detta bli egentligen?

(Att Svåra Lena kommer klara det hela galant tvivlar jag inte ett dugg på. Hon kan det där med barfotadans. Det har vi ju redan sett här).

Rekommenderade inlägg

32 kommentarer till “Att skaka sin waka waka.

 1. haha underbart ! de fixar du ! jag ska sj premiära på gymmet nu efter en mån uppehåll & jag känner mig h e l t förfallen efter en månads gåhemmamosaätatittatvläsabloggar

  handduk packad !

 2. Ohhhhh jag älskar afro! Det är sjukt roligt att se alla skaka loss och samtidigt är det något suggestivt med trummorna som gör att man själv rycks med! Ska bli kul att höra vad du tycker! KRAM

 3. Det kommer att bli fantastiskt kul!! Sååå mentalt frigörande. Tyvärr har de lagt ner Afrodans på vårt lokala gym, men jag hoppas verkligen att det kommer igen! Och ja, du kommer att behöva handduk. Och vattenflaska! Lycka till!

 4. Det är hur kul som helst. En av de senaste årens dansflugor som jag verkligen fastnat för. Skitkul. Det blir så jobbigt som man gör’et. Lycka till

 5. spännande, jag har också funderat på att testa. Kanske inte mitt ute på landet i och för sig men det verkar ju ge det hela ytterligare en dimension… 🙂

  Och det är skönt att svettas! Efteråt.

 6. Hahahhaaa..detta måste filmas!
  Afrodans var det sjukaste jag provat på.
  Det var en gång och aldrig mer iofs…Men egentligen var det rätt skoj. Och vääääldigt jobbigt.

  Zumba är nothing i jämförelse (och jag personligen tycker zumba är roligare).

  Afrodans var mycket slänga-med-armar-och-huvud-i-omöjliga-positioner-utan-godtagbar-anledning, och det var inget för mig som har kristallsjukan (godartad lägesyrsel). Att skaka loss kristaller i innerörat passar inte mig;)

  Ta med handduk. Och plenty of vatten!!!

  Susanne

 7. Åh, hoppas ni får försöka med den där makalösa gungarumpagrejen, där man står med händerna typ på knäna och vibrerar sin bakdel. Man bör nog ha en äkta afrobak för den rätta känslan men jag skulle nog kunna få till ett hyfsat gung därbak skulle jag tro. :/
  Det är att göra det i takt som blir kruxet..
  Kollade möhippefilmen och herre vad härlig dans!! : D

 8. Åh gud. Det där har jag också testat. Ser mer ut som om jag dansar electric boogie. Eller leker robot. Jag kan inte skaka rumpa eller bröst. Kan inte. Det är stelt där.

 9. Det kommer ni att fixa galant :). Jag dansade afrikansk dans i ett par år och jäklar vad kul det är! Svettigt – ja, pinsamt som bara den i början – ja, men så roligt!!

 10. Åååh, du kommer älska det 😀
  det e fuldans på hög nivå, tar fram urkvinnan i dig!
  Jag dansade med masajerna i Kenya 😉
  Kramar på dig!

 11. Jag gick en hel kurs i afrodans en gång. Bland det roligaste jag har gjort. Man ser ärligt talat inte klok ut. Och det gör ingen som är där. Så jag lovar att du kommer att skratta. Eventuellt kommer du skratta så att du gråter och behöver handduken till det. 🙂

  Lycka till!

 12. Dette lyder skikkelig spennende. Tipper du kommer til å få det vilt morsomt. Gleder meg til du skriver om det.:-) Så herlig med en reprise på Svåra-Lenas fridans. Takk for den! 🙂

 13. Men hur kommer ni på iden… Bara det får mig att skratta.
  Ni fixar detta som en dans 🙂 he he.
  Rigga filmkameran, detta måste ju dokumenteras.
  Hoppas ni får kul.

 14. Åh va kul med afrodans!! Å handduk behövs kan ja säga! Dansade afro i 3 år och har aldrig i hela mitt liv svettats så mycket som under de passen å ja är då ingen svettare! Så bara kör, man får en enorm kick 🙂 Lycka till å ha så roligt. Kör 100% å lite till =P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *