Att fotografera lite för Linolin.

Igår kom en kartong kläder från Linolin, en box med frasiga Ewa i Walla för mig att plocka upp, fotografera och (tyvärr) skicka tillbaka. Och nej; kärleken har inte lagt sig. Vårkollektionen är precis lika vacker som tidigare kollektioner.

Den här klänningen blev det första jag slet upp och hade svårt att släppa ifrån mig; en Breik-liknande skapelse som är det närmsta midsommardröm man kan komma. Så klockan 06:10 i morse stod jag ute på åkern i dimman och försökte låta bli att låtsas om den gående man med hund som nyfiket strök längs med grusvägen och förmodligen undrade vad det var för galet, lättklätt fruntimmer som intagit bondens mark.

Och ja, väldigt artsy dartsy bilder – jag vet – men Wallorna gör liksom något med min fotograferingsblick; jag vill ha dom precis så.

Lite smutsiga, lite felexponerade, lite skavda i kanten. Som tagna i utkanten av ett krig nångång för längesen av någon som bara råkade gå förbi.

Och nu har jag nästan en hel kartong kvar och så många idéer att det skaver i huvudet. Många får jag dock låta bli att genomföra; jag vill rulla dom i jord och doppa dom i vatten och annat som inte riktigt fungerar när de ska tillbaka och säljas till någon annan som älskar dom lika mycket som jag.

Men ändå! Nästan en hel kartong.
Och nästan en hel helg att fotografera dom på.

Rekommenderade inlägg

74 kommentarer till “Att fotografera lite för Linolin.

 1. Så sjuukt vakra bilder att jag blir alldeles till mig!! Jag hoppas att de åker rakt upp i en ram på väggen någon av dessa bilder, skulle göra mycket för att ha en liknande kort på mig själv hemma, grymt det vore! Eller så köper jag andra bilden nerifrån av dig och säger att det är jag 😉 Haha..
  Kram

 2. Jösses så vackert och vad jobbigt att lämna åter… Lite svinn får man räkna med eller säger man inte så! Kram

 3. Du gör ju kläderna så mycket mer rättvisa än Ewa i Wallas egna bilder. Denna klänning har jag sett men absolut inte tyckt om, förrän nu!

  Den är ju helt underbar!

  & vilka bilder, de är sjukt fina Emma!

  Kram

 4. Shit, vilka vackra bilder på en vacker tjej förstås 🙂
  Som ett litet skogsrå som kommer smygande ur skogen, jag har sagt förr Emma och Walla är en toppenkombo.kram/Diana

 5. Alltså Emma…

  Jag har läst din blogg länge men det har aldrig blivit av att jag har kommenterat. Men nu kan jag inte låta bli. Du är otroligt begåvad, bilderna är så fina. Du har ju allt människa. Smart, rolig och jävligt snygg. Synd att du är gift och att jag har för ändamålet fel sexuell läggning 🙂 I annat fall hade du legat risigt till.
  Puss /H

 6. Den Wallan vill jag ha men de har den bara i L. Tyvärr!
  Kanske får jag sy upp en själv! Dina bilder på klänningen slog deras med hästlängder.
  Snälla Emma, hur får Du just den ”gamla färgen” på bilderna? Det ser ut som canvasduk i cremefärg! Du är en begåvning, vännen!
  Jag har sagt det innan, Emma, Mormor skulle kallat Dig ”femtanfiffig”
  Stor lördagskram

  1. Tänk på att alltid gå ner minst en storlek i Wallorna 🙂
   Färgen har jag fått genom att experimentera med olika filter.

   Kram

 7. Men herregud kvinna…hur gör du?? Bilderna är så underbart vackra att jag dör lite grann inombords….helt klart dom vackraste porträtt bilder jag sett & du är perfekt för dom!
  Ville bara tala om det…har följt din blogg ett bra tag & inte lämnat ett avtryck…men nu gick det banne mig inte att hålla tyst!!!!

 8. Superfint, verkligen! Jag är lite byfiken på hur det kommer sig att du fotar för ilka buriker och företag, är det genom bloggen eller något annat. Hoppas ni får en mysig lördag!

  1. Både och! En del är via bloggen, en del är via hörsägen, en del är gamla bekanta och så vidare 🙂

 9. Har tittat in här ett tag nu och kanske lite dåligt påläst. Tar du bilderna själv?????? Helt otroligt snyggt. Du, kläderna o bilderna! Galet!
  Kram

 10. F A N T A S T I S K A bilder som du tar, galet snygga! Brukar läsa din blogg, och titta på dina underbara bilder! Vet inte vad som är bäst – det du skriver eller dina bilder…. som du säger: älskart!

 11. Helt MAGISKA bilder… Galet snyggt, Emma!

  Du… Kan inte tänka dig att ordna en fotohelg eller så? För oss som vill går vidare i fotokonsten….

  Kram Carin

 12. Vad är det för filter du använder? Blir ju hur läckert som helst!! Har precis tagit upp intresset för fotografering och försöker lära mig min kamera, älskar dina bilder och alla tips du delar med dig av.
  Tack för all inspiration!!
  //Emma

 13. Åhhh shit vilka magiska bilder. Jag nästan drunknade i dem. Närbilden och dina ögon va häftig. Gillar helbilden den andra bäst. Klänningen passade verkligen till känslan med dimman och allt. Nä WOW!!!

 14. Älskar fotona!! Helt underbara. Första tanken som slog mig var att du skulle kunna vara något väsen ur en midsommarnatts dröm eller något liknande. Otroligt vackert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.