Att ha flängt lite i stan.

Vad är en onsdag utan en tur in till stan? Inte mycket.
Så vi tog oss in och jag passade på att kika förbi Folk såklart. Tindy behövdes ju kramas och jag behövde kika på alla läckra inredningsprylar de har plockat in. Som ljusstakarna på bilden! Fantastiska.

Sen var det dags att dra sig mot Lilla Torg. Jag var på jakt efter pioner, en myrten, ost och bara allmänt insupande av andra människor. Vill ju inte få lappsjuka, glömma bort hur man beter sig bland folk och så.

Som ni kan se var jag ganska ryggskotts-sned. Ser ut som jag åker Finlandsfärja. Men! Jag kan ta mig fram med ett lätt hasande och det är inte så illa. Silkesapan var fundersam och kvarteren runt Lilla Torg var vackra som alltid.


Och så avslutade vi i Den Bästa Butiken av de alla – Osthuset! Uj uj uj. Jag älskar den butiken; framförallt den äldre herren med sockervaddshår som står bakom disken och som verkligen brinner för det här med ost. Och att man får smaka hur mycket som helst innan man köper.

Och nu är vi hemma igen och ska slafsa i oss vällagrad Grevé med surdegsbröd, och jag kan inte tänka mig nåt bättre än just det.

24 kommentarer till “Att ha flängt lite i stan.

  1. Vilka fantastiska bilder du tar!

    Har en make med ryggskott här hemma as we speak. Inget kul alls! Hoppas din rygg rakar ut sig, snarast!

  2. Åh ska du äta ost hoppas jag du redan testat alla goda marmelader från Olof & Viktors? Plommontomatmarmeladen och päronmarmelad med vanilj och valnötter är superdupergoda. Eller lite ringel av Crema di balsamico över osten. Så vet du vad du ska köpa om du inte redan har gjort det 🙂 De är verkligen kunniga i Osthuset!

  3. Myyys, jag förstår verkligen hur man kan brinna för sitt jobb när det gäller ost. Linkan släpade mig genom halva Sverige (Falköping) till deras osteria för att sen åka hem alla timmarna och gotta till det ordentligt.
    Ost på riktigt + äventyr, kan inte bli bättre.

    Ha en trevlig fredag tänkte jag säga, men det är det ju inte. Ha det gött!

  4. Fina bilder och du ser härligt fräsch ut 🙂 Du måste besöka Gamla Amsterdam när du är i Stockholm du kommer älska den ostbutiken, lovely mitt stammisställe varje fredag…kram Diana

  5. Men snälla finaste du!!! Berätta vad du har för jacka på dig å var man kan få tag på en likadan!!! Kram viccan!

    1. Hej! Det är en Barbour International Jacket – sjukt bra ”oljerock”. Men köp hem den från England om du ska ha en; de är mycket billigare där.
      Kram

  6. Men Gud Emma! Den affären måste jag ju bara prova och sen M Å S T E jag hitta tid till ett besök hos Tindy. En Emma-dag i Malmö är det nog dags för igen. 🙂
    Kram och hoppas att ryggen blir bättre snart

  7. Vilka härliga bilder! Gillar verkligen tegelbyggnaden du visar. Och så den coola silkesapan förståss. Den där butiken Folk verkar ju vara ett drömställe 🙂

    Usch då, har missat att du fått ryggskott. Fy tusan. Krya på dig!

    Kram Linda

  8. Varma bad och antiinflamationspiller brukar bota mina ryggskott sâ att ryggmusklerna slappnar av och inflammationen läks snabbt sâ att man inte spänner sig, .vilket man automatiskt gör när man har ont.
    Jag kollade fönsterbrädena pâ husen och märkte att de var av plât. Plâten är ett must, om man vill behâlla putsen pâ huset i minst 20 âr. Det är där putsen spricker och fukten âlar sig in under och blâser bubblor….Heja Sverige ! Skall försöka övertala delägarna i mitt lilla franska hus att lâgga plât under fönstret, fast det är inte säkert att de vill. Alla har vi vâra traditioner, även om det gâr ât helvete för majoriteten bestämmer envetet !

  9. Nu låter jag kanske lite negativ, men jag var såå missnöjd med mina ostar från Osthuset senaste gången. Kändes som om alla var gamla, och I am a biiig cheese fan, nästa gång får jag ta till Möllans ost istället…

  10. Åh, jag var med inne istan… eller, i shoppingkvarteret där jag jobbar, efter jobbet… det blev dyrt! Eller nej, det bidde det inte 🙂 Det var ju rea! Sparade massa tjejer och ägnade mig åt massa tjejmatte… så nu är jag en supersnygg jacka rikare och massa pengar lättare i plånboken… man får ju ändå inte plats med pengar i en sån jacka, så pengarna kan man ju lika väl shoppa upp…

  11. O ja. Den ostaffären nosade jag upp senast jag var på besök i Malmö. My oh my vad mycket gott det fanns där. Hittade bl.a. en marmelad på gröna tomater som var riktigt god till stark ost då den inte var så söt.

    Då hade du en go onsdag förstår jag.

    Kram Lotta

  12. Hahahaha, sockervadds hår, ja just precis sånt hår har han…gamla ost-bengtsson ! Brukar också alltid handla ost där då han klockrent rekommenderar ost som passar så där ultra perfekt till just det vinet eller maten man ska förtära !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg