Att ha en beef med takterrassen.

Här har ni den. Takterrassen. Min tillfälliga huvudvärk.
Vi har inte gjort ett dugg med den sen vi flyttade in eftersom golvet behövde bytas, men nu när det är gjort så står den där, tom, och väntar på att bli inbjudande.

Och den hatar mig.

Okej. Det var kanske lite att ta i. Men den trilskas med mig så förbannat. Som med balkongskydden ni ser på bilden, de randiga? De är det absolut första jag gjort med terrassen. Egentligen ville vi ha mörkblåa men IKEA hade bara randiga eller vita den dagen jag hade bestämt att vi absolut! skulle ha vindskydd på vår takterrass, så då fick det bli de randiga. Trots att det är lite glassbil/cirkus över dom. Jag tänkte att det kamouflerar jag ganska bra sen. På nåt sätt.

Det blåser väldigt mycket här ute, som ni redan vet. Väldigt. Och vindskydden har små öglor som man ska spänna fast dom genom med band, men vår terrass är inte byggd som en balkong så det konceptet funkar liksom inte riktigt. Så jag spikade i spikar högst upp som jag trädde öglorna på, och så knöt jag fast nederdelen med små fiffiga band. Gick åt helvete. Varje morgon var jag tvungen att ta ett djupt andetag och gå ut och trä upp dom på spikarna igen eftersom de blåst ner. Och igår, när vi kom hem, hängde vindskydden som trasiga segel runt husknuten som på ett sjunkande skepp – vartenda ett hade blåst av och hängde nu i sina små fiffiga band och fladdrade.

Så då gick jag upp och spikade fast skiten i räcket istället.
Så nu sitter de fast, minsann.

Steg ett i Extreme Takterrass Makeover avklarad.

Rekommenderade inlägg

23 thoughts on “Att ha en beef med takterrassen.

 1. Hahaha jag älskar den där frustrationen när man bara spikar fast skiten så man slipper problemet 🙂
  Ser härligt ut med en takterass (när du blivit vän med den då vill säga..)! Kram

 2. Ja det är med att ha bestämt sig för något, att det ska jag ha! Även om det inte är det man tänkt från början…..ojojoj vad jag känner igen mig.
  Men den där takterassen kommer nog snart bli din bästa vän, när du är klar så att säga.
  Väntar med spänning på det färdiga resultatet:)

 3. Hahaha Räds den kvinna som har bestämt sig. 🙂 Går det inte med lite spik går det med mer spik. Haha
  Jag är övertygad om att terassen kommer bli så underbar att jag suckar djupt och vill vara en copycat och göra min altan precis likadan. 😉
  Kram

 4. Gulliga du. Ett tips, vill du ha skydd mot vinden måste vinden kunna ta sig igenom i små springor, tänk ett staket runt en gärdsgård. Förstår att du inte vill ha ett sånt staket men det du har nu kommer bara resultera i att vinden tar sig över istället.
  Ljus o kärlek!

 5. :))) har du nån gång besökt en R-kioski (kiosk) i Finland? Du skulle ju kunna kontakta dem för att kunna börja spela in reklam för dem! 🙂 http://www.google.fi ”R-kioski” och du förstår vad jag menar!

 6. Hm, finns ju annat man kan sätta upp än tyg. Träpanel, plexiglas, tegelstenar, flätade bananblad…

 7. Där kan nog bli jättefint uppe! Jag småler lite åt det randiga för det är verkligen glasskiosk över det hela…:-D
  Tänk om det fanns en knapp så man kunde få lite vindstilla när man känner för det? Det vore helt okej.

  Kramar och ha en fin fin söndag!

 8. Jag är hemskt ledsen att säga det men den där randiga historien är verkligen inte ditt bästa köp! Uuuugly! 😀

 9. Jag och min mamma läser alltid din blogg 😉 brukar dock inte kommentera så ofta men nu kan jag inte låta bli. Min pappa driver Sveriges största webbhandel på bla markiser, och framförallt måttbeställda balkongskydd/vindskydd där man kan välja tex att köpa ett mörkblått 😉 gå in på http://www.dittsolskydd.se
  Ha en bra dag!!

 10. Hahaha, kan inte låta bli att skratta åt hela historien, inte för att den på något sätt är roligt utan för att du skriver så bra. Jag hoppas att det ska bli bra i slutändan och att terrassen blir som ett andra vardagsrum som man bara vill vara hela tiden. Följer historien med spänning;)

 11. Tycker inte om terasskydd. De är så fula oftast 😛 Spika upp rejält med brädor som vind/insynsskydd i stället. Vackrare och hållbarara tycker jag… 😉 Fast nu är det ju inte jag som bor där, tyvärr… hade gärna snott ditt hus annars, ifall du tröttnar!

 12. Du hade i alla fall vett nog att spika. Själv hade jag högst troligt testat med dubbelhäftande tejp först, eftersom jag helt enkelt tycker att det funkar till allt (båda karln min och gravitationen brukar dock vara emot mig vad gäller detta), och i ren frustation en månad senare kanske spikat. När allt redan hade gått sönder.

 13. Nejmen det kommer se jattefint ut till sommaren tror jag. Om du planerar att dekorera med blatt och vitt kommer det randiga trollas bort tror jag – eller iallafall passa in. Det ser nog lite skrammande ut nu pa vint-varen, men det andras ju nar blad och gronska kommit ut. Mala allting vitt/blatt eller andra farger som passar in. Ha mycket grona vaxter. Fast, om det blaser riktigt ordentligt dar sa kanske du borde ta ner vindskydden helt eftersom det kommer irritera dig riktigt mycket nar de skakar… Hej, Helena fran England!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *