Att göra samma lika.

Idag är jag nyvaken, riktigt nyvaken, sådär så att jag har kakaduafrisyr och gäspar och undrar vad tusan det var som hände egentligen. Jag sov så djupt när det var dags att gå upp att jag nog ännu inte riktigt fattat att jag är vaken, jag äter fil med mängder av kanel och dricker varmt, varmt Kusmi och pratar strunt med Silkesapan och blinkar än med det ena och än med det andra ögat för att liksom piggna till.

Idag blir det såklart babybad (men! med min nya pin up-baddräkt!) och en sväng inom Plantagen för lite mer jord till mina ännu oplanterade krukor och sen det sedvanliga terrassfrosseriet. Börjar det bli tjatigt? Förlåt. Men jag är en terrassjunkie nu. Skåp, sjalar, Limhamnsbomber, Walla – nu är det plantor och olivträd och skavda krukor och jordiga händer som gäller. Ett litet tag till. Jag njuter av det så jag blir nipprig.

Hoppas ni har sol ni också. Nu ska jag ut med Silkesapa och flickor i trädgården och låtsas att det är sommar.

26 kommentarer till “Att göra samma lika.

  1. Men det är ju just det som gör det så härligt Emma! Du går in med hull och hår för en sak och sen går den fasen över och du hittar något nytt som fångar ditt intresse. Jag gillar det skarpt säkert mycket pga att jag känner igen mig i det beteendet.

    Just nu längtar jag efter en helg med körningar till diverse trädgårdsaffärer men det får nog tyvärr vänta ett tag till, några miljoner deklarationer och rally ställer till det för mig.

    Nu ska jag dricka te och njuta av solen på min opimpade altan.
    Kram

  2. Lyllos dig som har sol! Här har det varit finskt väder (regn) hur länge som helst. Jag blir så less. Har inte ens fått inspiration att fixa i växthuset. Men den kommer med solen sen så om du har tid så skicka solen vidare. Alternativt, skicka vidare din man….när han är färdig med bänken så skickar jag hem honom till dig igen. Deal? Ja?
    Ha en underbar dag!

    Kram fräknis

  3. Här är det inte det minsta varmt eller soligt men när jag kikade ut genom fönstret såg jag en ensam liten krokus som slagit ut och att vitsipporna i gräsmattan minsan knoppar. Så jag fokuserar på dem och har bestämt mig för att det ÄR vår (trots att det låg 5 cm snö här om dagen).

    Ha en toppenterassdag!

    Kram Sandra

  4. Du terrassjunkien, de skavda krukorna, var hittar man dem? Tack för att du alltid förgyller dagarna med din underbara blogg.

  5. Här skiner solen, det är barmark..och du får tjata terrass så länge du vill.. Bara du dela med dig av tips så klart 😉 Tips på att vakna fortare på morgonen tas också emot med tacksamhet!

  6. Åh, jag måste bara tipsa om en blogg jag hittade, för jag kom av någon anledning direkt att tänka på dig (och dina läsare här) när jag hittade den. http://www.enbrokigblandning.se
    det är en tjej som syr upp dom ljuvligaste lapptäcken, åkpåsar och annat. Som dessutom nu flyttat ut på landet till ett stort fint hus… OCH har en liten till i magen. 😉

  7. Tjata på du 😉 Å sen får vi ju se resultatet hoppas jag?
    Jag längtar också efter blom plantering! Soool värme och ljuva dagar utomhus.

    Ha en uuunderbar dag! 🙂

  8. Ingen sol här men den ska komma till helgen, juhuii! Kul att läsa om terassfrosseri, har ju blivit inspirerad så imorgon ska jag också inhandlas lite nya växter! Ha en skön tisdag!

  9. Det ÄR härligt men jag tjurar lite för att det varit lite kallt – i dag är det sol dock och jag har beställt en massa fina blommor som snart levereras. Och lime – LIME! 😀

  10. Gillar dina svängningar på vad du bloggar om. Det blir aldrig tråkigt att läsa då!

    Måste komma med en (kanske) dum fråga. Det här med att ta en sväng INOM plantagen. Är det något man bara säger i Skåne? Har aldrig hört/sett det förut men jag tycker mig sett uttrycket på många skånska bloggar på sista tiden. 🙂

    Hoppas du hittar något fint på plantagen, här ska vi precis gå till BVC för att få en 5-månaders spruta. Usch och fy!
    /Elin

  11. Leo har verkligen vuxit till sig ! Han har koll pâ sina saker och kan använda dem….urduktigt!!
    Heja Leo, silkesapan frân Limhamn ! 🙂 Kul att se hur det gâr framât pâ terrassen med dina plantor och krukor. Jag räddade in mina smâ luktärtsspiror frân syndafallet som regnade in över staden igâr, innan de blev nedskjutna av enorma regndroppar. Har aldrig sett maken trots att de regnar mer och mer här… !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg