Att vara förälskad i Kiviks Musteri.

Nu kommer det en såndär bildkavalkad igen, för vilken kväll jag hade igår! Uj uj uj.


klänning Folk, skor Hunters, skärp Ralph Lauren

Jag vägrade acceptera att det regnade och tog en klänning jag längtat efter att få bära hur länge som helst och som jag älskar eftersom jag tycker att jag ser ut som en dyr, rysk tennisspelare i den och hur ofta får man möjlighet att göra det liksom?

Tillsammans med min Mest Älskade Vapendragare begav jag mig sen till Turning Torso där Kiviks Musteri hade bjudit in till blogg-galej. Nelly var finast i världen som alltid, såklart, och jag hade redan skrattat så mycket när vi kom fram att jag var lite öm i käkmusklerna.

De här två stiliga herrarna är Henrik Stridh (med h, mycket viktigt) och Bengt Åkesson (även kallad ”Fuffe”) och det var dom som höll i kvällen. Herregud vilken kärlek de här två har till äpplen! Jag blev helt matt. De berättade saker jag inte hade en aning om; som att alla äpplen plockas för hand och sen läggs försiktigt, försiktigt tillsammans för att inte få blåmärken. Fattar ni? Inget jäkla traktorgöra här inte.

– Varför vet jag inte sånthär?! Va?! Va?! gastade jag Det är ju sånthär vi vill veta!

Och så hade jag en lång utläggning om hur deras marknadsavdelning uppenbarligen inte hade fattat grejen och att jag skulle gjort det så förbaskat mycket bättre själv. Typ.

Jag gastade i vanlig ordning ganska mycket över lag. Jag tror nästan att jag har tourettes. Jag. kan. bara. inte. vara. tyst.
Tack och lov var Nelly med och hon har ju samma tvångstankar som jag har, så tillsammans satt vi där som två yviga hyenor och pepprade herrarna med frågor. Har ni gjort ett eget äpple? Varför har ni inte gjort en Ranelid-must?! Va?! Fatta vilken grej! Johooo han har visst äpplen! Heter det inte molnig must? Grumlig? Hur många träd har ni? Får vi trampa äpplen? Nähä? Vad finns det för skadinsekter? Får ni EU-bidrag? Varför kör ni inte med flygplan? Vem är Stina? Och så vidare. För att inte kunna ett skit om äpplen hade jag uppenbarligen jävligt mycket att säga.

Men herrarna tog det som ett par riktiga sports och svarade så gott de kunde. Henrik blev till och med lite yster och visade mig sin ymp-kniv. Det skulle han kanske inte gjort. Han fick heta Kniv-Henrik resten av kvällen och jag lovade att jag skulle ringa tullen varenda gång han skulle flyga nånstans och tipsa om att han bar illegala vapen.

Finaste Emma och Lingon var där! Fantastiska kvinnor. Vi satt kvar ett litet tag efteråt och pratade. Eller ja, tiden gick mest åt att övertyga Kniv-Henrik och Fuffe om att vi skulle få komma dit och ympa träd. Och så kläckte vi briljanta marknadsföringsidéer åt dom, och då menar jag verkligen briljanta, och la strategier för hur de skulle ta över världen. På nåt märkligt sätt var inte Kniv-Henrik och Fuffe lika entusiastiska som vi.

Och sen var kvällen slut och det var dags att gå hem. Jag hade såklart lite svårt att sova eftersom jag var alldeles uppjagad av dessa briljanta idéer som borde genomföras nu på momangen på studs och mannen lyssnade tålmodigt tills jag tillslut äntligen var färdigpratad och kunde slockna.

Men ja. Kiviks Musteri, alltså. Vilket ställe.

30 kommentarer till “Att vara förälskad i Kiviks Musteri.

  1. Mäh! Jag fick också inbjudan men struntade i det. Dumt! Hade jag vetat i förväg att Kniv-Henrik skulle få tusen intressanta frågor så hade jag lätt kommit! Och vem är egentligen Stina?

  2. Haha som vanligt skriver du underbart bra och beskrivande!

    Jag var på Kiviks Musteri i somras och gick deras rundvandring – det är så fascinerande! Och som sagt, denna äppelkärlek de har! Kram

  3. Du är underbar du Emma! Kivik förstod verkligen vad dom gjorde som bjöd in dig. Alla företag skulle behöva en sån som dig! Kram

  4. Schysst party! Bra att ni höll låda.
    Äpplemust skulle jag nog kunna intoxikera mig med. En gammal gubbe berättade för mig att äpplen ska minsann hanteras som råa ägg och jag blir lika stirrig varje gång jag är på ICA och ska plocka äpplen och några kommer i rullning ner mot golvet och jag måste hålla på med akrobatiska övningar för att fånga dom (nästan en Ranelidmening utan andetag men det är så det känns när jag står där och jonglerar;)

    Kram

    1. Samma här! Jag blir tokig varje gång jag handlat äpplen och stått och hanterat dem försiktigt när jag valt ut dem och så tar den som sitter i kassan påsen med äpplen och drämmer ner på dem på bandet.

      Tacka vet jag självscanning! 🙂 Nu kan jag kan hantera mina äpplen som ägg hela vägen hem till köket.

      Jag tycker förresten att Ranelid borde anställa Emma som agent. Vilken kombo!

  5. Blev du imponerad utav Kiviks musteri så kommer du bli ännu mer imponerad utav Kivikås. Kiviks musteri har tyvärr tillsatser i sina muster som inte Kivikås har, där är det äkta vara så att säga, så äkta att fruktköttet landar i botten av glasflaskan. Rekommenderas varmt varmt om du är i Kivikstrakterna. Farbrodern som säljer och befinner sig på gården är helt underbar!

  6. Hej!! Underbar text som vanligt och oj vad snygg du är i den klänningen!! Härligt med fler än jag som håller låda o kör tusen frågor!!! Kram Lisa S i Hviken

  7. Åh jag älskar Kiviks äppelmuster. Det är standard att köpa när det är trädgårdsdagar elr liknande på Sofiero. Minst tre flaskor blir det för jösses vad de är goda.

  8. Jag ska genast se till att min byrå pitchar på Kiviks musteri så vi kan genomföra någon av dina briljanta idéer. Hur mycket tar du i pitcharvode? ;o)Så kan du hänga med på reklamfilmsinspelning och vi kan vältra oss i must en ljus sommarkväll i Kivik. Det skulle vara grejjer det.

    Kram!

  9. Love denna texten :O) Har lett mig igenom detta inlägg. Underbart alldeles underbart! O vackra Emschen!

    Men visst borde de framföra sin kärlek till frukten till konsumenterna. Som det är nu så står dessa förpackningar bland alla andra i hyllorna på ICA och ser ut som en i mängden. Vi vill ju se deras passon i förpackningen med! Det är ju den vi ser. Och ja äpplemust är SÅ gott! Skånskt och hederligt mmmmmmmmmmm… slurp!

    Bra jobbat Emma, bara på dem!

  10. Ja då var jag laddad efter att ha fått dagen *skratt…underbara Emma!…..och underbara Kiviks musteri ….det ligger i ett av landets vackraste omgivning……

    Må gott i Regnet!

    Kram från Göteborg
    Pernilla på Piazzan

  11. Tack för en härlig (och behövlig) kväll! Misstänker dig starkt för anledningen till att jag fick ett mail. 🙂

    Längtar tills jag får leka med alla fotona som jag tog. Ett besök på Systembolaget för att inhandla lite alkoholfria varor blir det allt.
    Har ni bestämt någon dag för besök hos Fuffe och Kniv-Henrik? Jag hänger gärna på om jag bara kan.

    Kram

  12. Ja det är lite konstigt det där med äpplen. Oftast i butikerna ratar vi de fina svenska äpplena som odlats och tagits om hand med kärlek som du beskriver, och väljer istället att köpa de blankpolerade besprutade äpplena som fraktats i långväga runt jordklotet.
    Sinnes.

    Mrs G

  13. Härligt!! Älskar att du skrev att äpplen får blåmärken, skulle förklara för mina barn att man är tvungen att vara försiktig med äpplen av just den anledningen, vilket resulterade i många skratt o gliringar från den vuxna skaran i sällskapet. Men jag hade inte så fel alltså!!!

  14. Jag hoppas att ni också fick prova på deras Havtornssylt och Rosenkvittensylt. Jättegoda att lägga på lite kittost eller motsvarande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg