Att ha morgonsol.

Det var 25 grader igår. 25! Jag hade solskyddsfaktor 15 på mig hela dagen (femtio på överläppen såklart) och lyckades ändå få färg – mitt bronzingpuder kommer snart fungera utan att göra mig krigsmålad och jag kan med en snabb blick konstatera att jag verkligen inte har de vackraste fötterna i världen och att en pedikyr skulle sitta på sin plats. Det är med andra ord sommar. Kan man inte kalla 25 grader för det? Sommar? Jag tänker iallafall envist göra det.

Och så har vi ju min medelålderskris, som väl egentligen inte är en medelålderskris utan en identitetskris, och som fortfarande ger mig lite myror i kroppen och styr mig mot hallonblont och stripper shoes och f-ö-r-ä-n-d-r-i-n-g. Egentligen är det väl inte så konstigt. Om jag nu ska Dr Phil:a mig själv. Jag har blivit mamma och fått vara hemma och göra det som alla över 30 gör på musikhögskolan – hitta mig själv. Och jag finns på en himla massa ställen att hittas och då blir det väl naturligt det där, med medelålderskrisen, när det man tidigare har gjort och den man tidigare varit inte nödvändigtvis är den man vill gå tillbaka att vara. Kreativiteten har fått så stort utrymme i mig själv nu att jag inte riktigt vet hur den skulle kunna skickas tillbaka på sitt rum igen och bara få komma ut och leka vid speciella tillfällen.

Men iallafall. Det är sommar, smhi lovar sol och jag och min medelålderskris och mina mangaögonfransar målar tånaglarna i korall och provar vår Magali Pascal för hundrade gången och tycker att vi nog är ganska fina i de där virkade stripper shoesen ändå.

20 kommentarer till “Att ha morgonsol.

  1. Vi hade också det helt ljuvligt varm och skönt här. Solen strålar idag med…det är bara att gå ut och njuta nu:)
    Kram

  2. Ha ha, så härligt! Att hitta sig själv och sättet du beskriver det på. Det är skönt med förändringar i livet och många verkar uppleva just det under mammaledigheten – man får ju så mycket tid till att fundera samtidigt som det händer så stora grejer med en själv som man inte kan påverka riktigt.

    Fortsätt njut av sommarvärmen!
    Kram.

  3. Det är fint tycker jag, att du hittar den du vill vara nu och inte den du varit, och fortsätt njuta av att måla tånaglar och fortsätt vara kreativ, det ska inte stängas in i någon skamvrå! Love & play!

  4. Sommar, så härligt! Jag har upplevt förändringar på alla mina tre mammaledigheter. Det är när det blir ett avbrott i den vanliga tillvaron som man får tid att tänka och det blir alltid till det positiva!

  5. Fixa fossingarna efter en lång tid instängda i ett par kängor, det är sommar det. Jag uppskattar folk som fixar fötterna sina. För ofixade fötter men annars tip-topp är inte bra 😉

  6. Njut av ännu en dag med sol fina du och tänk inte så mycket, njut av mammaledigheten den förvinner snabbt som ögat!

    Kram

  7. Solen strålar på oss i Båstad också! Tycker inte att du ska se det som en kris Emma, se det som en fantastisk egenskap som du har att du tar ansvar för hur du vill leva ditt liv och ”utnyttja” det till max.
    Vi lever bara en gång och då ska det banne mig levas till 100%.
    Det kan ju faktiskt vara så att någon försöker leda in dig på en annan väg än den som du valde från början.
    Ibland måste man bara våga ta det där klivet, och det tror jag att du gör!

    Kram Mrs G

  8. Vad skönt att du börjar hitta den du är påväg att bli nu, önskar själv att jag kommit så långt. Kanske borde börja på musikhögskolan och fundera lite 😉 tror du det hjälper haha.

  9. Älskar solen!

    Och ett tips. Om du vill göra en snabb och skön fotbehandling. Testa Apotekets ”göra-själv” behandling. Du sätter fötterna i en påse i 1 timma (hemma) och så får du len a& fina fötter 😉

    Kram. Njut av dagen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg