Att ha haft midsommar på Gotland, del 1.

Gårdagen började med att vi mötte upp Ante och Malena på hotellet (åååh hotellet – ni ska få se bilder sen!) bara strax efter att vi kommit med färjan. Jag var fortfarande båtgungig i fötterna och lite resedammig men det gjorde absolut ingenting – för vi var på Gotland och vi träffades igen och alldeles strax skulle vi få spendera kvällen hemma hos Petras föräldrar på ett ställe så vackert att man inte kunde tro att det var sant. Men iallafall. Taxin kom, och den trettio minuter långa bilfärden var full av skratt tack vare en stockholmsk taxichaufför som talade sig varm om Gotland och som stannade på vägen för att visa oss de här:

Alpackor! Där vinglade vi alltså runt i klackar och skrattade så vi tjöt åt uppsynen på dessa fantastiska djur medan taxichaffisen samspråkade med ägaren (som även hade ett hundpensionat) och luften doftade hö och hund. Tillslut packade vi dock in oss i bilen igen och fortsatte att åka, men det var nog ungefär här som jag kunde konstatera att jag hade på tok för lite alpackor i mitt liv och att det vore en fasligt bra idé att flytta till Gotland och skaffa mig ett kalkstenshus (du hade rätt) och inte göra så mycket mer än att fotografera och andas och inreda rum med olika toner av hav.

Och sen kom vi fram till vad som måste vara ett av de vackraste platser jag sett – och där började midsommar på riktigt med uppdukat bord i en minilada, mängder med mat, visor, mjuka armbågar mot varann vid bordet och den där känslan i magen som bara gör en varm och lugn och skrattbubblande.

Och det var sill med pepparrot och det var tomatpajer och det var vuxna och barn och frostade flaskor och ett ljus från himlen så blågrått att nästan var tvungen att kisa, och vi åt så mycket att det var svårt att sitta still och det fanns ingenstans jag hellre ville vara en midsommar än just där –

vid ett långbord bland såna man mer än tycker om, ett stenkast från ett duvgrått hav och med en skymning väntande runt hörnet.

13 kommentarer till “Att ha haft midsommar på Gotland, del 1.

  1. Jag blir hänförd av både bilder och text. Det låter som en helt fantastisk midsommar måste jag säga. Gotland är magiskt vackert 🙂

    kramar

  2. Gotland är Sveriges pärla, skulle jag vilja säga. Hemma men ändå som att vara utomlands.
    Två flugor i en smäll liksom.

    Tyvärr har jag bara varit där 3 gånger, och senaste gången var det bara över natten, genom jobbet.
    Undrar om vi inte ska planera nästa års sommarsemester dit ändå..hmm..:måste övertala sambon tror jag bestämt)

    Kram Susanne

  3. Jag älskar Gotlan och jag älskar Skåne, det är så himla vackert med ljuset det karga det enkla vidderna jaa allt!
    Så passa på och njut och ät gott på Creperiet!
    Kram Helena

  4. Happy Mid-Summer to you and your family.
    We have a Mid-Summer Festival today too here in the US, and we are going there this afternoon :o)
    Knuzz
    Marie

  5. Alltså alpackorna. Jag dör.

    Och Gotland! Har rest runt halva jordklotet, men inte varit på Gotland!!! Måste ju dit ser jag!

  6. Ååååh, lycko dig!!!

    Vilka fantastiskt vackra bilder du bjuder på! Önskar er en fortsatt härlig midsommar!

    Kram/Ansku

  7. Låter som en toppendag! Jag har varit i St Olofsholm några gånger – det ligger fint om än lite ödsligt på den där långa vägen… Gotland är fantastiskt fint, hoppas ni har möjlighet att stanna några dagar.

    /Lotta

  8. Jag bor på Gotland och blir nästan tårögd av att läsa detta inlägg. Man blir så lätt hemmablind och glömmer se allt det fina. Hotellet är fantastiskt, jag brukar säga att om jag kommer till himlen så hoppas jag att den är som Wisby Hotell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg