Att gå runt i Visby.

Igår morse, när nästan bara vi var vakna, begav vi oss ut i ett mulet Visby och häpnades igen över hur enastående vackert här är, som om man befann sig i en medeltidsfilm eller som om all den där mystiken det alltid skrivs om sipprar upp mellan kullerstenarna och tar en i besittning. Man vill bo här, eller snarare; man vill verka här. Dreja keramik, kisa mot det blågråa och ha några får.

tunika/johnny was, jeansleggings/serious sally, skor/minnetonka, kofta/snorgammal från bikbok

Vi gick en sväng längs havet där vinden tog i med full styrka, vi gick ner till hamnen och åt en stor bägare glass trots att jag redan innan huttrade lite i mannens jacka, vi pekade på båtar åt Silkesapan och gick på gungande bryggor och såg fram emot att klockan skulle bli lunch så att Petra och H skulle ta sig in till stan och så vi allihop kunde hitta nånstans att äta.

Och tillslut kom dom in och vi hittade ett ställe med murgröna längs väggarna och där sofforna var breda nog åt en buse att krypa i – men det får vi ta i nästa inlägg, för nu är här sol och jag har bara ben och längtar efter en uteservering och kanelbullar.

 

13 kommentarer till “Att gå runt i Visby.

  1. Visst är där vackert!!!alldeles för länge sedan jag var där nu, får bli en tripp höst!! Underbar outfit du hade på dig!!’

  2. Gotland är det bästa stället på jorden . Jag längtar dit varje minut jag inte är där. Snart åker jag igen. Vilka fantastiska bilder. Jag njuter att tiotal på dem. Ha en fortsatt fin vistelse på ön.

  3. Å vad jag vill tillbaka till Gotland! Vackrare stad får man leta efter.
    Första gången jag var där, var med mina föräldrar när jag var ca 12-13 år.
    Andra gången var jag där 14 dagar som ArmeLotta!!!! Då bodde vi på I18 och på dagarna marscherade vi och kröp bland sten och gräs och sköt med K-pist. De lediga kvällarna tillbringades såklart innanför murarna på varendaste en av krogar:)
    Sist jag var där, var i slutet av augusti förra året, genom jobbet, och då var det nästan dött! Vi åt middag helt själva på Gutekällaren;D

    Nåja, vacker var det ju hur som helst, och en vecka eller två vill jag ha nästa gång, så man kan utforska hela ön, inte bara Visby.

    Njut dagen!

    Kram Susanne

  4. Ja, Gotland är magiskt! Har varit där många gånger och längtar alltid dit! Vi har bland annat bott på ”ditt” hotell en vecka då det var Stockholms vecka. Det var en upplevelse, massor med folk, underbart väder och trevliga bekantskaper.

    Kram Ester

  5. Hälsa Gotland från mig! I juli tar jag med mig hela familjen dit. Då är det dags för mig att åka HEM till Gotland! Längtar…. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg