Medan jag sitter och blir tjusig i håret har jag gjort ett tidsinställt inlägg på hur man gör ugnsgratinerade rödbetor med ett täcke av chévre – ni var ju några som ville testa.
Det är ganska enkelt faktiskt:
Rödbetor: 1 kg
Chévre: 400 g (men ju mer desto bättre tycker jag och fläskar på med eeeh det dubbla kanske?)
Pinjenötter: 150 gram (om man vill)
Honung
Olivolja
Flingsalt
Börja med att koka rödbetorna med skal och allt. Det tar cirka 25 minuter. De är klara när du sticker en gaffel genom dom och de glider av. Ta av rödbetorna från spisen och spola dom med kallt vatten och skala dom. Därefter ska de skivas tunt och läggas i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 225 grader.
Ringla lite olivolja över rödbetorna, strö på flingsalt och smula över chévren. Avsluta med att ringla honung över hela härligheten.
In i övre delen av ugnen tills osten har smält och fått en gyllene färg (ca 10 min).
Sen: nom nom nom!
Gott gott – älskar rödbetor och chevre.
Åh, vad gott det låter! Måste testa!
My god vad gott.. det måste jag göra imorgon! Kram Sarah
Måste absolut provas!
Det där åt vi för första gången för några år sedan i Sälen. Vi tyckte det var galet gott och har gjort det ett antal gånger sen dess. Riktigt mumsigt tycker jag, som inte är jätteförtjust i ost eller mat över huvud taget.
Kram Lena
Nom nom nom! Kanske något att testa i helgen 🙂
Funkar även att göra en variant med fetaost om man som jag har en man som inte äter chèvre! Fast kanske utan honung? Eller jag vet inte, får nog testa med 🙂
Så gott måste provas kram Diana
Köpte rödbetor på torget idag, för att testa ditt recept!
Kram
Det är sååååå gott!!!
Låter supergott! Önskar att jag inte vore allergisk mot rödbetor =/
På fredag kväll testar vi detta, helt klart 🙂
Kram
Alltså rödbetor och chèvre… det är något bland det godaste som finns :).
Rödbeta och chevre är överlägset bästa förrätten som finns. Jag brukar slänga in rödbetorna i ugnen i ca 40 minuter först (tid beror förstås på hurdana bitar man skurit) och sen tjoffa på chevren. Rödbetorna blir sådär krispigt knapriga och chevren är mjuk som sammet. Testa – supergott, och ett moment snabbare :D!
Förtydligande – jag sätter alltså råa rödbetor i ugnen, inte kokta.
Alltså, det var jättegott! Detta kommer jag göra igen:)
Det ska testas ikväll och det ska bli väldigt spännande,jag ska nog ta en köttbit till så det blir mera mat…;))
KRAAAAM på re å ha en ljuvlig dag!!!