Att starta julen.

 

IMG_1700
 

Och så var det dags. Julafton.

Busens första ”medvetna” jul och vår första som medvetna föräldrar (min iallafall, förra året var man ju helt koko efter förlossningen och visste knappt vilken dag det var). Det firar vi med paketutdelning, hejarop, applåder och cheesecake och busen blir barnalycklig bland snören och papper. Det är ju fortfarande snören och papper som är det bästa med paketen.

 

IMG_1713

 

jul

 

Och en svart, uppblåsbar gummihund som snabbt blir poppis och får blöta pussar. Busen är frikostig med pussar när det är något han tycker om; då blir det tvåhandsfattning och öppen mun och lite dregel och så taj taj taj på det (taj taj taj är ordet när han är trött eller när något är fasligt mysigt). Så nu sitter han på vardagsrumsgolvet och skäller åt hunden på hundars vis och utdelar pussar och säger taj taj taj.

 

IMG_1793

 

IMG_1820

 

Och jag har slagit in de sista paketen men sitter fortfarande i mjukisbyxor och för stora raggsockor och mumsar cheesecake och försöker inte låtsas om att all snö som kom igår nu är borta. Det blir bra ändå. Och det snöade ju faktiskt.

Snart blir det till att åka till svärföräldrarna för julfirande, men ett litet tag till kan jag sporta mjukisbrallor och sunkigt hår och stora morgongäspningar.

Tack för att ni är med och firar jul med oss, sådär på en liten kant. Kör försiktigt, ta hand om varann och er själva och om ni är ledsna så kom ihåg det Kahlil Gibran skrivit:

kg

Ha finaste julen, allihop. Och lite kärlek på toppen.

 

slut

25 kommentarer till “Att starta julen.

  1. Önskar dig och din familj en riktigt God Jul. Här i Jämtland snöar det och vi har – 8 grader. Här är det snart dags att sätta sig i traktorn och ploga för att hålla vägen öppen. Tack för en underbar blogg.
    Snöiga Jämtlands kramar

  2. Så fint skrivet! Det ser ut som ni har en härlig julstart. Det är helt rätt att starta långsamt med mjukisbyxor och sedan öka.

    Hoppas ni får en fortsatt underbar jul!!!

    Kram Lotta

  3. Ha den fineste julaften og kos dere masse! Her er det oxå mjukisbyxor på alla 5, deilig deilig deilig! Snart blir det mys med alle julefilmene.

    Vakkert skrevet og vakre bilder, som alltid!!

    Juleklemmer
    -anniken

  4. Oh vilken fantastisk dikt. Precis så brukar jag säga till mina patienter när det är tufft, (men med betydligt torftigare ordval.)

    Varma julhälsningar! Kram

  5. Här är en till som häckar i soffan med mjukisbrallor och morgonfluffigt hår. Tänker sitta så ett par timmar till innan det blir julfirande.

    Hoppas ni får en mysig jul!

    Kram

  6. God Jul och tack för den fina dikten. Detta kommer att bli en jul fylld av många tårar men också glädje (hoppas jag i alla fall) Ha det i julyran!

  7. God jul till er också! Och vilken fint citat du delade med dig av, behövdes idag, tack!
    Här går vi runt i myskläder efter att ha fixat helt nya rutiner och haft Julfrukost istället för Julmiddag och sen bara spelat julklappsspel, tittat på film och ätit godis!
    Stor kram till hela familjen!

  8. Tack för dom fina orden av Kahlil Gibran!

    God fortsättning! Och hoppas du och din fina familj fick en riktigt fin julafton.

    Kram

  9. Fint skrivet! God Jul Emma! 🙂 Hoppas ni har det fantastiskt! Det gick inte att komentera på ovanstående inlägg, så jag skriver här att halsbandet var FANTASTISKT vackert!

  10. God fortsättning! Vilken härlig blogg du har har nyligen hittat hit. Våran lilla dotter fyller snart ett och den där Gummihunden vore perfekt. Har googlat runt men ej lyckats hitta. Vart kan jag hitta dem?
    Tack,
    Sara

    1. Hej Sara! Busen älskar den! Jag tror att den är för lite äldre barn egentligen eftersom det är meningen att man ska kunna studsa runt på dom som studsbollar du vet, men strunt samma 🙂 Vi hittade den på Hamleys leksaksaffär på Emporia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg