Att ha träffat damerna igen. Och Fuffe.

 

IMG_0025
 

 

I lördags var det dags att träffa mina damer igen.

Och Fuffe! Fuffe följde också med. Vi behövde prata ihop oss lite om hemsidorna och livet i allmänhet i vilket fall, så det var ju lika bra att han följde med tvärs över torget efter vårt möte och mötte upp de andra på TGIF. Vi var ju hungriga och sugna på junkfood och då var TGIF givet.

 

 

 

ldagn

IMG_0075

 

 

Ja, alla var där.

Fuffe, som fyllde år i fredags, provade mitt Hipanema och fick skönsång av Tindy (hon gör en mycket fin version av ”Är du kär i mig ännu Claes-Göran” ska ni veta). Fru Sederblad var dagen till ära exceptionellt snygg, och Banditen glittrade i ny paljettkofta från custommade. Vi åt skräp och pratade i munnen på varann och ställde frågor som om du fick välja om helt och hållet – vad skulle du jobba med nu? och lärde oss en himla massa saker om varann som vi inte visste.

Och eftersom Fuffe faktiskt hade fyllt år dagen innan fixade vi bakverk och fyrverkerier, såklart.

 

 

 

IMG_0100

IMG_0110

 

 

Han såg ut att tycka det var ganska mysigt, trots att han bara en timme innan deklarerat att han minsann hatade när folk sjöng för honom när han fyllde år.

Och där blev vi sittande ett tag innan Fuffe var tvungen att bege sig tillbaka hem till Kivik och vi andra bestämde oss för att var det lördag så var det och begav oss hit:

 

 

 

IMG_0116

 

Casino Cosmopol!

Jag har bara varit där en gång innan och det var för hundra år sen, så det var mycket spännande att komma dit igen. Tindy lärde oss allt vi behövde veta, jag fick veta att jag var en osocial jävel som gillar enarmade banditer (det är ju så trevligt med alla de där kulörta bilderna och fina ljuden) och sen vann jag ta mig tusan sjuttonhundra spänn på roulette.

Inte illa, vill jag säga. Inte illa alls.

 

 

IMG_0123 ldgen2

 

Och i anständig tid var vi alla färdigspelade, färdigskrattade och fullt tillfreds med livet – så då var det dags att säga hejdå och åka hem på varsitt håll.

Och idag är det måndag och en ny arbetsvecka och jag är lite snurrig i huvudet efter att ha filat hela helgen på en ny föreläsning jag fått förfrågan om; en som är lite ovanlig. Jag ska föreläsa om en annan del av bloggvärlden; den som handlar om rökridåer. Hur bloggare kan förvanska sin statistik, använda sig av trafikhöjande tjänster eller bara med ren retorik lyckas skapa illusionen av att vara vällästa – och därför anses vara det. Så vansinnigt spännande, men ju mer man gräver desto snurrigare blir man.  Rökridåer är ju också en form av marknadsföring och finns såväl i arbetslivet som i bloggvärlden – det är väl bara den moraliska kompassen som sätter gränser.

Men iallafall! Det var min lördag. Och nu kör vi måndag, allihop.

Plattan i mattan!

 

slut

27 kommentarer till “Att ha träffat damerna igen. Och Fuffe.

  1. Härligt!!! Och vinst oxå!!! 😀

    Ja, den föreläsningen lät spännande! Då kunde jag ju låtsas att jag hade en välbesökt blogg!! Äh, jag kan ju låtsas ändå 😉 Moooahahaha!!! Nä, skämt åsido, fungerar nog inte för mig som nog är lite för ärlig…

    Kram

    1. Men det är så sjukt intressant! Fake it til you make it funkar ju i alla aspekter; arbetsliv, blogg, etc. Är man en duktig marknadsförare ska man ju egentligen kunna skapa en illusion av sig själv/sitt företag/sin blogg som är större än verkligheten, men som genom att man själv hävdar att det är verkligt och bygger upp det som verkligt så BLIR det verkligt. Sånt där kan jag snöa in på i evighet 🙂

  2. Jag det där är ett JÄTTEintressant ämne. ”Alla” gör ju det, marknadsför sig, så då är det väl ok. Men NÄR blir marknadsföring ren lögn och SKA man verkligen tro på allt man ser?
    Jäklit intressant.
    Och JAG går ju på allt och är avis till sjuttsingen på alla som är sånna höjdarbloggare 😉
    Lättlurad….eller?

    Och SJUTTONHUNDRA, det är ju mer än……vad jag har på mitt konto 😉

    Ha ha

    Hälsningar
    Yohanna

  3. Jag tror stenhårt på det där. Måste bara komma på ett sätt att skriva så min ligga blogg helt plötsligt verkar stor. Intressant föreläsning och efter att ha lyssnat på dig i Helsingborg så vet jag att de kommer att gilla sin föreläsare! Lycka till.

    1. Ja, men gränsen är hårfin. Hur mycket får man skarva med sin statistik innan det bara anses vara bedrägeri? Vilka hjälpmedel är okej att ta till? Vems är ansvaret; den som målar upp rökridån eller den som går på den? Osv 🙂

      Och tack! <3

      1. Vilken otroligt intressant föreläsning. Tror bestämt att du måste filma en version och lägga upp här på bloggen efteråt! Har också sökt lite i ämnet och precis som du säger kan man snöa in i timmar (dagar) utan att egentligen känna att man fått mer grepp om helheten.

        Stort lycka till!

        1. Ha ha nä det kan jag tyvärr inte. Det är ett företag jag ska hålla den för, inte undra på att alla är så bekväma med att riskera hamna på en blogg i filmformat 😉

  4. Intressant..men varför vill man utge sin blogg för att ha fler läsare än vad den egentligen har? För att få dit ännu fler läsare? Jag länkar t ex alltid min blogg i inlägg jag gör , ifall någon blir nyfiken och klickar vidare in till mig. Det är inte den svåra biten…den svåra biten är att de ska återvända..regelbundet:-)
    Ha en skön måndag. Kram Spanien-Jess
    http://annorlundaunderbara.wordpress.com
    Semana Blanca

  5. DEN föreläsningen skulle jag vilja gå på!
    Vill även passa på att tacka för en helt underbar blogg! Jag läser även Fru Sederblad och Tindys blogg, vilket härligt gäng ni är! Det är så jag skrattar på mig emellanåt. Stort tack alla tre!
    Kram Linda

  6. Vilken härlig kompiskväll! Och vilken intressant föreläsning, men märkligt att det ska behövas, varför är allt så konstigt egentligen… Jag blir jätteglad när jag har många läsare, men det är ju riktiga läsare, det skulle inte kännas så kul att låtsas… faktiskt helt ointressant. Men vi har ju olika syften med saker och ting här i världen. Jag tror du klarar det galant iaf! Stora kramar!!!

  7. Väldigt intressant ämne, den föreläsningen vill jag vara med på. Men som du skriver, mycket handlar om marknadsföring och Fake it til you make it…
    Kul att vinna 1700..
    Ha en fin kväll, kram

  8. Fina människor som man skrattar gott med. Jag kan se Fuffes ansiktsuttryck framför mig – skräckblandad förtjusning. 🙂

    Du den där föreläsningen är inte dum! Sjukt kul hade det varit att lyssna på den!

    Kram fina du

  9. finns en och annan bloggskola man kan gå som handlar om precis just allt det jag redan gör för att få en riktigt stor blogg. och jag anser bloggandet vara en konstform. ett sätt att skriva som passar mig. fragmentarisk njutning.
    tjing från Dalsland//

  10. Vilket annorlunda tema på föreläsning helt klart! Skulle vara spännande att lyssna jag tror du är en för jäkla bra talare!
    När jag tänker på den nu så skriver du ju om bloggar men det borde ju funka på alla områden, typ ”spelar” man lyckad och världsvan så blir man det och hoppsan så är man kanske lyckad. Typ:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg