Att känna doften av vår.

 

IMG_9985 dgnsskönaste tröjan ever//sheinside.com, byxor//mango, väska//liebeskind, skor//blundstone, halsduk//hunkydory, solglasögon//karen walker

 

Jag vet. Man ska inte tjata.

Men mellan snöstormar, kallvind och slask kan jag svära på att jag känner en liten, liten doft av vår. Kanske är det den blöta jorden som gör det, eller den tuggummimjuka doften av Nellys läppglans när hon sveper in på kontoret och ropar hallåja! och lämnar ytterkläderna som en hög på kroken.

Okej, den är kanske inte här idag.

Den har nog inte riktigt kraft att ta sig fram genom de småkorniga flingorna eller att vinna över isfläckarna som ligger som ärrvävnad på asfalten längst ut i körfälten när man tar sig till jobbet. Den är inte med när jag bär Buse som ett varmt litet sockerdoftande knyte mellan bilen och dagis, och den är långt borta när sätesvärmen i bilen får jobba på högvarv –

men oavsett. Den finns där.

Jag kan svära på det.

 

slut

Rekommenderade inlägg

49 kommentarer till “Att känna doften av vår.

 1. Jag känner det också! Trots ett par decimeter snö så är det något i luften när solen skiner. Inte så långt kvar nu, underbart!

 2. Ja, känslan finns där….i luften liksom, pirrande och go! Snart kommer något nytt och härligt!

  Underbara bilder på dig, snygg och inspirerande som alltid. Ger paparazzikänsla, pix på en riktig rock star! 🙂

 3. Ok, jag skulle INTE ha gått in på den webshoppen känner jag! Har hittat en hel ny garderob här nu va. Drar M/L dock, så onesize kanske blir lite tight? Var tror du, Emma?

 4. Jag har lurat på en sak: varför vill man bära dödskallar? Jag kan ju lika gärna fråga dig som någon annan som gillar sådant, du har säkert något klyftigt svar :o). /Vänligen Lisa.

  1. Jag kan ju bara svara för mig själv – men för mig är det inte laddat med det mönstret. Det har ingen politisk eller historisk bakgrund/laddning, därför är det inget jag reflekterar över personligen.

   1. Nej jag förstår det, eftersom du tycker om knotor och skallar. För mig är det dödsskrammel och inget vipositivt alls med sådant, om man tex har koll på vad som prydde SS-officerarnas mössor så blir det för mig obegripligt och makabert. Dock kanske många tycker att jag är obegriplig som kan dra så långtgående paraleller, men jag tycker alltid att man ska fundera ett snäpp längre på saker man väljer (?) att göra. Likadant med komouflagemönster, på vilket sätt kan det vara snyggt/coolt osv att bära ett mönster som soldater dagligen ikläder sig i och sedan skjuter sönder folk. Kamouflage signalerar och står enbart för krig. Och förstås moderna jaktkläder. Aja, inget påhopp från mig Emma, jag bara vädrade lite. Må så gott. /Vänligen Lisa.

    1. Ja, nej, jag drar det inte så långt som till SS. Men jag förstår att många säkert gör det och då väljer något annat mönster som inte är lika laddat för dom själva. Det avgörandet får liksom var och en göra själv, vad som känns bra eller inte. Men det är ju bara vad jag tycker.

     1. Det kan vara en god idé att ibland även tänka på hur andra i ens omgivning kanske kan komma att reagera och uppfatta de motiv, mönster och kläder man har valt att bära. Att aningslöst och utan eftertanke bara se till sig själv är inte vidare omtänksamt och hänsynstagande. Dock tycker jag kanske inte att detta mitt resonemang passar in på dig just denna gången, jag känner dig inte, men det kryllar av folk som vid väldigt fel tillfällen klär sig som elefanter i glashus, utan att de ens fattar det. Kläder är ju att signalera något tjatas det om, då kan det vara dags att betänka det också. Så, over and out. /Vänligen Lisa.

    2. Fast jag måste säga att jag tycker det är bra om vi tar negativa symboler och gör något ytligt och banalt av de. Så de tappar sitt värde och inte längre kan sprida negativitet.

     Jag förstår dock hur du menar och jag har också tänkt för men försöker ta det en vända till och inte låta det hemska styra utan vända det till positivt utan att på något sätt glömma historian.

  2. Asså , vad bra att ngn frågar det! Jag tror jag har frågat 15 st om detsamma och INGEN vet 🙂
   Själv gillar jag det inte heller men bryr mig inte om andra gör det, man får gilla vad man vill 😉
   Kram Mia

 5. HÄR har vi vår idag 😉
  Ville bara skryta lite, men solen skiner från en KLARblå himmel och man blir SÅ glad.

  Definitivt att våren är på väg.
  Ibland tar det lite tid bara 😉

  Hälsningar
  Yohanna

 6. Lekkert lekkert!! Mye fint i den butikken!!

  Ser veldig vårlige ut de bildene! Herlig! Her var det drypp fra taket og solbriller på i går det er herlig!! <3

  Klem skjønne deg!

 7. Du skriver så underbart fint om allt. Har du aldrig funderat över att skriva en bok eller dikter?
  Kram till dig

 8. Alltså jag kämpade, kisade och laddade med mitt mest positiva sinne och då lyckades jag klämma fram en liiiiiten vårkänsla trots att snön fortfarande ligger som ett täcke över hela Höör. Men jag håller med dig – våren den är där den håller på att vakna, den bara snozzar lite. Haha

  Kram på dig

 9. Hej!

  Toppen blogg 🙂

  Kort fråga. Har du köpt dina solisar från hemsidan du länkar till? Jag får den inte alls att funka:/ Tänkte passa på nu när det var nersatt och allt 🙂

  Står KRAM

 10. Vad fin du är!
  Och jag tror tusan att våren ser dig nu och kommer 🙂
  Måste igen fråga om en päls/moccaväst som jag tror att du har-VILL HA, och undrar var du köpt den??? Har letat runt som en galning men hittar ingen snygg…
  Kram på dig fina!
  Mia

   1. Åh ja, TACK,gulle dig, den var det!
    Tänkte inte på det när jag skrev pälsväst…(JAG personligen tar INTE på mig ngn ’riktig’ päls) får är helt ok-dom blir ju ulliga igen efter dom varit hos frissan 🙂
    Du som fashionista <3 har du ngt annat tips för ngn 'Jackväst' 'inneväst' inte täckvariant utan ngt vardags/fin?, för visst ÄR våren på väg här nere i Skåne ( bor i Trelleborg)
    Kramkram
    Mia

    1. Hmmmm, jag tycker ju att CN:s är supersnygg. Har inte sett så många andra, men borde ju finnas en uppsjö fejkversioner. Annars är det ju mest paljetter etc man ser nu tycker jag.
     Kram

 11. Hei, fine bilder!…hvem har fotografert deg, er det din mann? En proff fotograf? Eller er det tatt med selvutløser?

 12. Hej Emma
  För en väskgalning som jag går man ju helt banans när man ser din snyggelisnygga. Var in på hemsida OMG, vet du vad färgen på din heter? Ha det gott
  Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *