Att ha keramik-kärlek.

 

IMG_9807

 

IMG_9820 

 
IMG_9831

 
IMG_9854

 

Om det finns nånting jag inte kan få nog av att samla på mig, bit för bit, så är det vackert porslin.

Jag älskar pudriga, mjuka färger som när de blandas tillsammans blir en slags glädjefnatt i sig själv och som kan göra en vanlig frukostdukning till något att le åt. De senaste åren har jag samlar Mateus, PiP Studio och Rice och när jag snubblade över Potteryjo häromveckan blev liksom samlingen komplett. Nu har jag en lite små-skev, älskad mugg till mitt helgté och pudriga tallrikar som passar perfekt med det som redan finns i skåpen. (Allt maskindisk-säkert såklart, mycket älskar jag inte vackert porslin att jag är beredd att handdiska efteråt).

Ja. Små saker att bli glad av, helt enkelt.

 

slut

Rekommenderade inlägg

23 kommentarer till “Att ha keramik-kärlek.

 1. Den perfekta tekoppen har jag ärvt men jag hade hemskt gärna haft en fin servis eller haft en servis över huvudtaget. Så skönt att du har hittat servis som tål maskindisk för det jag fastnat för tål inte det och då är det bye bye för inte sjutton står jag och handdiskar när jag har diskmaskin.
  Ha en fin dag!
  Kram

 2. Då har vi en liten mani tillsammans… Jag har också väldigt väldigt svårt att gå förbi vacker keramik & porslin. Ibland bara måste jag gå i skåpet & stryka lite på det jag har & då känner jag inre lycka <3 <3 <3 Ohhhh YES -Undra om någon skulle vilja sätta en diagnos på det!?? 😛

  Det där är jag glad jag bor för långt undan….. så slipper jag fundera på hur jag skall kunna smuggla in det OCKSÅ utan att maken ser det….

 3. ÅÅÅ vad fiiiint! jag älskar också kermik och även porslin, man blir så glad av fina saker, även i vardagen ju!
  Mateus och bruka och gerbera har jag mycket av! mina favoriter! vad gillar du mest!?
  Kram J

  1. Jag har ca 4 av Mateus och Rice, så nu tar jag bara och blandar upp med udda tal. Om jag skulle duka för 10 så tycker jag det blir superfint att blanda, bara storleken på faten är desamma.

 4. Hej!

  Nu har jag följt din blogg i ett år och jag vill bara säga TACK! Du gör mig glad och inspirerad och får det ofta att klia i händerna av pyssel-längtan! Hoppas du har en bra dag! Kram!

 5. Så där har jag för glas.
  Älskar glad och bara vill ha mer och mer.
  Sorgligt nog tycker jag inte att det blir så snyggt att blanda glas som att blanda olika tallrikar. Men kanske om man hade nån form av tråd….
  …..hhmmm får tas och fundera på.

  Vad sugen jag blev att gå på glasjakt på loppis nu 😉

  Hälsningar
  Yohanna

 6. Lovely:) Gillar också pasteller, men har faktiskt endast lattemuggar i ljust turkos. Annars är det mest svart/vitt hos mig.
  Mateus är ju en favvo som jag önskar. Och de är ju fina i pastell.

  Drömmen är att ha en komplett Mateus servis (8-12 st), men med olika delar.

  Butterflie platter (42 cm) i ljusrosa
  Lace stora tallrikar (25 cm) i sand, vitt eller grått.
  Assiett lace (20 cm) i ljusrosa.
  Oyster bowl (24 cm) i sand, vitt eller grått.
  Butterflie bowl i ljusrosa eller turqouise.

  Gärna också Butterflie mug (60 cl) eller Lace mug (30 cl) i sand, vitt eller grått.
  Då skulle jag kunna servera allt från varmrätt, förrätt, soppa till efterrätt och kaffe/te med makalöst fin porslin:)

  Kram Susanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *