Att kunna njuta parfym igen.

 

IMG_2040

IMG_2030

 

En gång i tiden älskade jag parfymer.

Jag hade hur många som helst, en uppsjö, alla lika speciella och starka och kryddiga – och jag använde dom på ungefär samma sätt som jag använde min garderob; jag klädde mig i olika parfymer för olika tillfällen och för olika sinnesstämningar. På varje resa rensade jag taxfree-butikerna på udda, lakritsaktiga dofter och blev alldeles till mig vid upptäckten av någon ny.

Sen blev jag gravid.

Och jag vet inte. Nånstans där försvann all lust till dofter – jag ville absolut inte bära parfym och de dofterna som en gång lockat mig var nu snudd på outhärdliga. Jag trodde att det skulle gå över när graviditeten gick över, men konstigt nog så gjorde det inte det. Jag är fortfarande extremt känslig mot de varma, tunga, svarta, djupa dofterna jag alltid älskade innan och det enda jag faktiskt lyckats bära de senaste två åren är Clean – eftersom de inte doftar parfym utan bara… gott. Jag vet inte, det är något med känslan av att andra ska tycka att jag doftar gott, inte parfymen. Förstår ni vad jag menar?

Så därför slog hjärtat ett extra slag när jag hittade den här på Emporia. Perfekt. Underbart vacker flaska, fortfarande inte en av de där ”vanliga” parfymerna och doften – inte parfym utan doft, precis så som jag vill ha det. Funfair Evening doftar precis som en funfair evening – hög himmel och neonljus och den svaga tonen av sockervadd en ljummen sommarkväll.

Ljuvligt.

 

slut

14 kommentarer till “Att kunna njuta parfym igen.

  1. Åh den kanske man borde testa! Låter härligt med doft utan att det blir för mycket. Även om jag gillar parfymer utan att jag för den skull tål dem… men i brist på rätt doft så använder jag dem. Men nu ska denna helt klart testas!

  2. Själv älskar jag att lukta gott, inte tungt eller för mycket men att lukta gott och fräscht. men jag jobbar med jätteallergiska personer som inte tål lukter så det blir sällan eller aldrig så att jag kan eller får lukta gott. Nivea deoderant är det som accepteras så kanske kan jag testa denna. tack för tipset: God söndag.

  3. Jag är precis likadan, har alltid haft massor av parfymer fast av det ”blåa lätta ”, innan min förra graviditet använde jag bara Clean, men sen ville jag inte heller ha så mycket dofter runt omkring mig och har aldrig riktigt kommit tillbaka. Nu är jag gravid igen, men lite lotion från Escada funkar.
    Lite sötare men ändå fräsch, så det blir kul att se vad jag vill använda sen..
    Ha fina söndagen, kram

  4. Ååå känner igen det… samma här, fixar inte tunga, starka dofter längre och jag har provat hur många som helst med de har bara gjort att näsan täppts till =( Måste prova den här, den kanske funkar =) Kram på dig.

  5. Åh ett tips riktat direkt till mig 🙂 när jag var gravid med mitt första barn, blev jag hyperkänslig mot dofter. Har letat i snart fem år efter en doft jag inte får ont i huvudet av eller känner mig yr av. Kicks nästa!

  6. Låter superfräsch. Själv så tappade jag smak när jag var gravid. Saffranssmaken försvann helt och jag som brukade frossa i min hemlagade saffransglass. Det är 12 år sedan sista/senaste graviditeten och än saknar jag saffran……Kram J
    http://annorlundaunderbara.wordpress.com
    En vattnig lort..jag tror jag kräks…

  7. Jag med!!! Det där med hormoner alltså…

    Under mina graviditeter har jag blivit tokig i dofter under ngr veckor, första grav var det grapefruit, andra lakrits, tredje pepparmint. Efteråt har absolut INGET funkat. Mått såå illa o känts fel med alla dofter. Å jag som älskade lakrits, violaktiga, tunga lite konstiga dofter innan. Precis som du ”klädde på mig” en doft efter humör o dag! Sen blev det Clean för mig med under en period o nu inget på typ tre år. Tråååkigt!!!

    Men har just fått reda på att Naturliga doftextrakt, ej syntetiska som de allra flesta är, ska funka bättre!! Finns ett franskt märke som säljs här, lite mer maskulina dofter, SAMA heter den. Ekologisk är den också! Ska testa o se… Får ta o dofta på ditt tips också!

    Ha en härlig start på veckan!

  8. Jag med! Clean är suverän men nu börjar jag hitta nya parfymer. Jag kommer nog inte heller gå tillbaka till den typen av parfymer som jag hade innan. Att bära ”fel” parfym känns lika konstigt som att bära kläder som sitter illa.
    Jag har märkt att jag dras till betydligt lättare och sötare parfymer nu.

    Kram

  9. Jamen det där känner jag igen. Slutat helt med parfym efter graviditeten. Senast idag satt jag och stönade inombords när jag lyckades hamna på tåget bredvid en man som måste ha badat i sin parfym. Totalt överväldigande och jag-kan-inte-andas-äckligt. Så tack för tipset på en lättare parfym. Ska gå och snuffa på den när jag kommer förbi ett Kicks nästa gång.
    Ha en fin söndag 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg